keskiviikko 26. elokuuta 2015

Keltainen broilerikeitto & vehnättömät porkkanasämpylät


Tässä yksi helppo ja nopea arkiruokaohje. Epäilin, että menee taas isännän makumaailman ohi, koska tässä oli vähän intialaisia maustevivahteita. Mutta hyvin upposi meihin molempiin ja tätä voisi vaikka tehdä uudestaankin. Ohje on vanhasta Valion ruokalehtisestä (Kodin ruokavuosi). Sain kansiollisen näitä ohjeita äidiltäni muutettuani pois kotoa, ja kaikki on vielä tallessa. Näistä on kiva aina välillä kaivella uusia ohjeita. Jännästi makumaailma itselläkin avartunut. Osa ohjeista jotka on laittanut kansioon "ei ikinä", ovatkin nyt muuttaneet kansioon "testilistalla". Kuuluuko tämä kenties vanhenemisen ensioireisiin....?! ☻

Keltainen broilerikeitto


8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
3/4 dl riisiä
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kanelitanko
4 laakerinlehteä
½ rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
300 g marinoimattomia broilerin rintafileitä
100 g pakasteherneitä
100 g pakastemaissia
1 prk smetanaa
½ tl kurkumaa
1 rkl sitruunamehua

Pinnalle:
Korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Yhdistä vesi, liemikuutio, riisi ja sipulit. Lisää joukkoon kanelitanko, laakerinlehdet ja inkivääri. Keitä 10 min. Lisää kuutioitu broilerinliha. Keitä kypsäksi. Lisää joukkoon vihannekset, smetana, kurkuma ja sitruunamehu. Kiehauta. Lisää halutessasi vähän suolaa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla tai korianterilla.


Ja koska keiton kanssa pitää aina olla tarjolla tuoretta leipää, niin pakkohan sitä oli tehdä. Nämä "porkkanakikkareet" näyttävät vähän erikoisilta, mutta ihan hyviä olivat.
P.S. Kannattaa raastaa porkkana ihan hienoksi. Itse jätin aika karkeaksi raasteeksi ja siksikin sämpylät näyttävät lievästi sanottuna hassuilta. Isäntä niitä naureskeli ja oli kiitollinen kun ei itse tarvinnut maistaa (ja jatkoi tyytyväisenä ruisleivän popsimista).

Porkkanasämpylät (vehnättömät)

5 kpl

3rkl turkkilaista jogurttia (tai rahkaa)
2 munaa
1 dl riisijauhoa
½ dl pellavansiemenrouhetta
2 porkkanaa
1/4-1/2 tl suolaa
päälle siemeniä, kaurahiutaleita tms.


Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita munat ja jogurtti/rahka. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Muotoile sämpylät pellille ja ripottele päälle siemeniä tms. Paista uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia.


EDIT.
Että mun aina välillä tekis mieli heivata tää bloggerin blogi... Nyt se tekee jotain mystistä tekstiä mun kuvien päälle, enkä tiedä mistä nuo tekstit on tullut ja mistä ihmeestä ne saan pois...Ai että ketuttaa....

5 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Keitto on varmasti herkullista.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostava keittoresepti juuri tähän aikaan vuotta, kun kesä alkaa taittumaan syksyn puolelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan - nyt alkavat taas keitto-ja pataruoat maistua!!! ♥

      Poista
  3. Tätä keittoa pitää tehdä! Meillä tehdään usein juurikin keltaista kanakeittoa, mutta maustemaailma taitaa olla aika suomalainen, ei ainaskaan kovin intialainen... Vaihtelu virkistäisi, joten otan ohjeen talteen.:) Hyvältä kyllä näyttää nuo vehnättömät sämpylätkin.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)