keskiviikko 12. elokuuta 2015

Pekonipiiras


Tämä ohje on vielä ajalta jolloin sain syödä kaikkea! ☺ Isäntä pyysi että voisitko tehdä niitä samoja hyviä pikkupiirasia joita syötiin siellä serkkusi YO-juhlissa. Ja minähän tein. Tosin en jaksanut vääntää pikkupiirasia, vaan tein Hellapoliisin ohjetta muokaten yhden isomman piirakan. Jos aika ja viitsimys riittää, niin kannattaa vääntää noita pikkupiirasia, niissä täyte pääsi vielä paremmin esille kuin tässä isossa piiraassa. Mutta kyllä tämäkin hienosti suuhun suli eikä muuten kauaa pöydällä ehtinyt vanhenemaan.... ;) 

Pekonipiiras
12 pientä/iso piirakkavuoallinen 


Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
3 rkl vettä

Täyte:
140 g pekonia silputtuna
10-15 cm pätkä purjoa ohuina viipaleina
1/2 punainen paprika pieninä kuutioina
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g kanttarelli-sulatejuustoa tai muuta sulatejuustoa
suolaa
pippurisekoitusta
2 munaa
2 dl kermaa
2,5 dl juustoraastetta

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi, liää vesi nopeasti sekoittaen.Painele taikina muffinipellin voideltuihin koloihin pohjalle ja reunoille. 
Kuumenna pannu, paista pekonit rapeiksi, lisää purjo, paprika ja valkosipuli, kääntele minuutti-pari.Leikkaa sulatejuusto paloiksi, tiputa jokaisen pikkupiirakan pohjalle sulatejuustopala. Lusikoi paistettu täyte koloihin täytteeksi. Ripottele pinnalle basilikasilppua.
Sekoita kulhossa kerma, munat, mausteet ja juustoraaste, kaada täytteiden päälle.Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.


Melkein sain jo tyypit samaan kuvaan ;) ei meinaan oo mitään maailman helpointa kuvata näitä kahta sankaria!!


4 kommenttia:

  1. Vienpä ohjeen heti mukanani. Mies tykkää tästä taatusti.... voi mikä suloisuus tuo pieni rääpäle on... voih! On toki isompikin nelijalkainen ihqu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku-Pimu on kyllä aika suloisuus ♥ ..ja myös aika riiviö, mutta niinhän niiden eläinvauvojen kuuluukin olla! ☺

      Poista
  2. Näyttipä hyvältä! Ihanat nuo teidän karvakaverit. <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)