perjantai 9. lokakuuta 2015

Kasvis-nakkikeittoa (ja ehkä taas ihan vähän syyskuvia)


Mun on ihan ekana pakko hehkuttaa, että mun kilpirauhanen toimii taas normaalisti!! Wuhuu!! En siis tarvii mitään lääkityksiä. Mun lääkitys on se, että en edelleenkään saa syödä vehnää, ohraa, ruista, bataattia ja perunaa. Ja kaiken lisäks tähän tuli uutena nyt kaura, eli sekin meni kieltolistalle. Ihmettelin kun tää mun ihoni meni aina vaan huonompaan ja huonompaan kuntoon. Mutta korvasin noita muita viljoja kauralla ja siitähän ei mun suolisto tykännyt. Lisäksi maissin kanssa pitää olla tarkkana. Sehän on kans aika tärkkelyspitoista, joten sitä syödään vaan hyvin vähän ja silloin tällöin. Paprikakin oli mulla kiellettyä ja edelleenkin punainen paprika pysyy kiellettyjen listalla, mutta keltainen ja vihreä on sallittuja. Onneksi, koska tykkään tosi paljon paprikasta. Tuo kauran pois jäänti aiheuttaa ehkä ihan hetkeksi vähän harmaita hiuksia, mutta eiköhän siitäkin toivuta! :) Pääasia että terveys on kaikin puolin muuten kunnossa.
Ja tässä tällä viikolla tekemääni yksinkertaisen helppoa nakkisoppaa, jossa ei ole perunaa. Lisätkää mukaan ne jotka sitä voi syödä.

Kasvis-nakkikeitto


1 pkt (400 g) nakkeja
3 porkkanaa
½ fenkoli
1 sipuli
2 lehtisellerinvartta
1 rkl öljyä
7 dl vettä
1 tl suolaa
1 laakerinlehti
mustapippuria
½ pss (á 200 g) pakasteherneitä
1 rkl voita

Leikkaa nakit palasiksi ja ruskista ja kevyesti pannulla pienessä öljytilkassa. Siirrä nakit lautaselle odottamaan. 
Pese, kuori ja lohko perunat ja porkkanat. Lohko myös fenkoli. Hienonna sipuli. Leikkaa lehtisellerit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Kuullota kasviksia hetki. Kaada kattilaan kuuma vesi. Mausta suolalla, laakerinlehdellä ja mustapippurilla. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää herneet ja nakit. Anna kiehua pari minuuttia. Mausta keitto lopuksi voilla. 


Ja tämän(kin) sopan kanssa sopii ihan erinoimaisesti siemennäkkäri


Ja tässä taas niitä lupaamiani ihania syyskuvia ♥ Tälläisiä maisemia saan ihastella joka päivä, kun ajan töihin. Olen aina ehkä ihan vähän fiiliksissäni. Ja en niinkään niistä töistä, vaan luonnon kauneudesta!! ☺


Kiva viikonloppu tulossa taas ♥ isäntä kalassa, toivottavasti teillekin on tiedossa mukava viikonloppu!!!
Mä aion ainakin huomenna aamulla pompata jo ajoissa ylös, jotta pääsee laulattamaan ihan kaikessa rauhassa kameraa, ilman että tarvii kiirehtiä töihin.

8 kommenttia:

  1. Ou nou! Tsemppiä kovasti uuden ruokavalion kanssa. Mulla on tosi paljon ruoka-allergioita joten ymmärrän sua hyvin. Mahtavaa, että kilppari toimii ilman lääkkeitä! Onneksi maailma on täynnä ihania ruokia meille rajoitteisillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna!! ♥ Sä sen sanoit...onneksi maailma on paljon mahdollisuuksia täynnä ja onneksi on paljon ihania ruokablogeja mistä saa ammentaa ideoita!!

      Poista
  2. Hyvä, että pystyt ruokavalion avulla korjaamaan oloasi.
    Upeita kuvia usvasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta, mikäs sen parempaa lääkettä kuin ruoka!! Oikeanlainen ruoka.
      Ja kiitos ♥ olen ollut niin fiiliksissäni kauniista syysaamuista!!!

      Poista
  3. Blogissani olisi sinulle tunnustus ja kysymyksiä! Käyppä kurkkaamassa. ;)
    http://markanpilkkuja.blogspot.fi/2015/10/liebster-award-tunnustus.html

    VastaaPoista
  4. Nuo jokikuvat. On niin ihania. Tuo mieleen lapsuuden <3

    -Pappadiippa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnistit mestat ☺ nyt on kyllä saanut niin upeita usvakuvia aina töihin mennessä ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)