keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Perinteinen kaalipata kasslerista


Juuri kun luulit että kaikki muunnelmat kasslerista ja kaalista on kokeiltu, niin tässä tulee vielä yksi ohje! Eikä mikään turha ohje olekaan, tämän padan kanssa oltiin kyllä ihan heti yhtä pataa. Ruuan hyvyyteen ehkä saattoi vaikuttaa se, että se muhi leivinuunissa yhdeksän tunnin ajan... Mutta varmasti sähköuunillakin pääsee lähes yhtä hyvään lopputulokseen. Reseptistä kiitos Anulle Kääpiölinnan Köökkiin! ♥

Kaalipata kasslerista


n. 800 g porsaan niskaa eli kassleria
loraus öljyä
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
600 g valkokaalia
1 iso sipuli
3 porkkanaa
1 pieni lanttu
½ dl siirappia
4 dl lihalientä

Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi ja ruskista muutamassa erässä pannulla ruskeiksi. Mausta ruskistetut lihat suolalla ja pippurilla. Nosta lihat syrjään.
Suikaloi kaali, lohko sipuli, viipaloi porkkanat ja leikkaa lanttu reiluiksi kuutioiksi. Nostele pataan kerroksittain kaalia, lihapaloja sekä kasviksia. Kaada lopuksi päälle siirappi sekä kuuma lihaliemi. Kypsennä pataa ensin 200 asteessa 30 minuuttia ilman kantta. Laske lämpötilaa 150 asteeseen ja anna hautua kannen alla vielä 2½ tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa esim. perunamuusin tai riisin kanssa.


Ja minä tosiaan tein tämän(kin) ruuan savipadassa. En kyllästy hehkuttamaan savipadan hienoutta ruuanlaitossa!! Oman patani olen saanut äidiltä ja se on kyllä ihan huippuhyvä. Leivinuuniin voi jättää ruuan hautumaan ihan huoletta, eikä tarvitse pelätä että ruoka kuivuisi. Mulla oli leivinuunissa lämpöä vajaa 200 astetta kun padan sinne lykkäsin. Aluksi ilman kantta noin puolisen tuntia ja sitten kansi päälle ja pata sai olla uunissa vielä reilun 8 tuntia. Ja oli hyvvää!!! ♥ Meillä pata tarjottiin riisin kanssa.


Viskin syysposetukset ♥  ..ja tulihan sitä samalla taas muutakin kuvailtua.


10 kommenttia:

  1. Täällä ollaan kanssa tälläisten ruokien kanssa hyvää pataa ;) Aivan mahtavaa olisi olla tuollainen leivinuuni jossa lämmittää ruuat hitaasti ja säästäähän siinä sähköäkin..
    Ihania kuvia ja teidän koiruus on kyllä sydäntenmurskaaja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pataruuat on niin ihanan helppoja!! Joskus on kiva kun pääsee vähän vähemmällä näpräämisellä! ☺
      Kiitos ♥ Viski on kyllä aika tapaus potenssiin sata. Virtaa on niin paljon, että välillä se purkautuu kyllä vähän sellaisena "ei-toivottuna" käytöksenä, mutta ehkä se luonne siitä vielä tasoittuu... :)

      Poista
  2. Ihana tuo koti -kyltti :)
    Herkullisen näköistä pataa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!! ♥ Se kyltti on tehty aikanaan ihan sellaiseen uuteen lautaan, mutta hienosti se on parissa vuodessa harmaantunut.

      Poista
  3. Kiva kuulla, että maistui :)

    Mä oon ajattelut tehdä tuohon pihatien päähän "Kääpiölinna" kyltin, mutta vielä en oo saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistui kyllä, kiitos vaan paljon ohjeesta!! Mä olin niin fiiliksissäni kun söin tätä, että sepitin vaan koko ajan et "ei vitsi kuin hyvää ruokaa, mä oon kyllä niin taitava, eiks ookki hyvää ruokaa, nää lihatki on ihan täydellisiä". Late nauro et kiva ku sä joskus sanot jotain positiivistaki omista tuotoksista! :D

      Se olis aika kiva kyltti ♥ Mun mielestä oli niin hauska tulla teille, kun postilaatikossakin luki Kääpiölinna ♥

      Poista
  4. Kaalipata & leivinuuni ohjetta hain ja tänne päädyin. Tätä aion koittaa lähipäivinä. Muutenkin löysin tästä blogista monia ruokaohjeita leivinuunille, kiva juttu ! Itse olen leivinuunia käyttänyt oikeastaan vaan ja ainoastaan lihapataruokien valmistukseen. Ikinä ei mene pieleen kun koko yön antaa hautua uunissa !

    VastaaPoista
  5. Tänään laitoin ja arvata saattaa,ruokailun jälkeen näkyikö ainoastaan muuta kuin pohja padasta😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei onpa kiva kuulla!! :) Pitääkin muistaa itsekin taas tätä tehdä. Juuri eilen lämmittelin leivinuunia, kun tuntui koti niin kolealta.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)