torstai 26. marraskuuta 2015

Pikkasen parempi kalasoppa


Löytyi soppa ohje johon ei alunperinkään tullut perunaa, joten pakkohan sitä oli testata! Ja sitä paitsi, mitä viikosta tulee, ellei ole yhtään soppapäivää...?! Kaavoihin kangistuneelle ei ainakaan yhtään mitään! :D Sopan ohje on Karpin keittokirjasta. Ja hei, ihan vinkiksi vaan, että tuo kylmäsavulohi sopii keittoon ihan mielettömän hyvin!! Ja aika näppärä vaan heittää sinne liemen joukkoon ja sinne se hajoaa itsekseen paloiksi. 

Karpin parempi kalakeitto


2 sipulia
25 g voita
n. 200 g lanttua
n. 100 g palsternakkaa
n. 100 g juuriselleriä
1 porkkana
200 g kylmäsavulohiviipaleita
100 g katkarapuja
1 dl kermaa
120 g smetanaa
tilliä 
vettä
(tilkka kuivaa valkoviiniä)
valkopippuria
suolaa

Hienonna sipulit ja kuullota ne voissa padan tai kattilan pohjalla. Varo ruskistamasta. Lisää samalla seokseen murskattua valkopippuria.
Lisää noin puoli litraa vettä (ja valkoviini niin halutessasi) sekä kuoritut ja kuutioidut kasvikset. Hauduta kasvikset pehmeiksi.
Lisää kylmäsavulohi ja katkaravut (itse lisäsin jäisinä). Kala hajoaa keittoon vaikka lisäisit sen melko suurinakin paloina ja kypsyy miltei samantien. Sekoita keittoon kerma ja smetana, lisää vettä tarvittaessa. Kuumenna, mutta varo keittämästä.
Silppua päälle tilliä ja halutessasi nokare voita. Tarkista suola. Lisää tarvittaessa myös valkopippuria.


 Tämän keiton kanssa sopii erinomaisen hyvin mm. nämä ihanat juustomuffinit, nam! Ja kannattaa hieman lämmittää niitä muffineita ennen tarjoilua, niin juuston maut tulevat paremmin esiin.


6 kommenttia:

  1. Mä harrastin joskus vallan sellasia perunattomia soppia. Kiloja karisi ja turvotus ja kipuilu vatsassa helpotti :) Nyt oon yrittänyt vähän samaa, mutta lapsien takia on perunaa laitettava vaikkei niitä itse söisikään.
    Ihanan näköinen soppa tämä ja kiva idea käyttää kylmäsavulohta! En ois itse hoksannut! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jätin perunan pois, kun selvis että mun kilpirauhanen ei toimi niinkuin pitäisi. Olen nyt neljä kuukautta ollut syömättä ja sen lisäks että kilppari toimii taas normaalisti, on siinä sivussa tippunut 7 (ylimääräistä) kiloa! :D
      Joo kannattaa testata kylmäsavulohta, mun mielestä toi tosi hyvää makua keittoon!!

      Poista
  2. Kalakeitto on niin hyvää, ja hyvä tipsi tuo savulohi. Itse tehdään yleensä ihan kirkasliemisenä ja sekaan vaaleaa kalaa sekä lohta. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taas ollaan niin kangistuttu tuohon kermaan/smetanaan kalakeitossa, että en edes muista koska oltais tehty kirkasta kalakeittoa. Mutta ihan varmasti hyvää sekin!! :)

      Poista
  3. Kaikki pääsis helpommlla jos käyttäisitte Puljongin Kalalientä, ei turhaa suolaa ei lisäaineita ja oikea kunnon liemi pohjalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että kaikkista parhaimman saa kun itse keittelee kalan ruodosta liemen! Niin meillä aina tehdään. Mutta pistetäänpä korvan taakse myös tuo Puljongin liemi!! :) Kiitos vinkistä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)