sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Suklaatryffelikakku Daimilla ja Baileysillä


Hei näillä aineksilla ei voi kovin pahasti mennä metikköön. Eikä kyllä mentykään - IHANA kakku!! ♥ Ja mikä parasta, tähän ei tullut yhtään jauhoja, eli sain ihan hyvällä omalla tunnolla ottaa toisenkin palasen. Ja kolmannen. Ja neljännen. Ohje on Jauhoton taikina -blogista, eikä sitä turhaan siellä hehkutettu. Aikuiseen makuun sopiva kakku, miksei vaikka pikkujouluihin..?!
Ja ihan turhaan olen jännittänyt kakun vesihauteessa tekemistä. Helppoa kuin heinänteko (onko heinänteko edes oikeesti helppoa...?!). Annoin pohjan varmuudeksi olla uunissa 50 minuuttia, koska en halunnut epäonnistua. Ja mielestäni pohja oli silti ihanan mehukas. Eli kannattaa sitä uunissa olo aikaa tarkkailla oman uunin mukaan.

Suklaatryffelikakku


0,75 dl vettä
120 g sokeria
200 g hyvää tummaa suklaata
75 g voita
3 isoa kananmunaa haarukalla sekoitettuna
2 rkl Baileysia
1 Daim (pieni)

Baileysvaahto:
½ dl vaniljakastikeainesta (esim. Blå Bland Vanhan ajan vaniljakastike)
½ dl maitoa
2 dl vispikermaa
3 rkl Baileysia

Koristeluun:
Daimia

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoan pohja ja kiedo ympärille kaksinkertainen folio. (Käytin 18 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa.) Murustele Daim ja laita se vuoan pohjalle. 
Kiehauta vesi ja sokeri sekoitellen niin, että sokeri liukenee. Lisää joukkoon sulamaan suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi, kun ne ovat sulaneet. Anna jäähtyä noin 10-15 minuuttia.
 Lisää hieman jäähtyneeseen massaan kananmunat (Kananmunia ei saa laittaa liian kuumaan massaan). Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä Baileys. Kaada vuokaan. Nosta vuoka syvälle uunipellille. Nosta pelti uuniin ja kaada pellille sitten sentin parin kerros kiehuvaa vettä. Ole varovainen. Paista noin 40-50 minuuttia. Kakkua ei saa paistaa liikaa ettei mehevyys katoa. Sen pitää olla juuri ja juuri keskeltä kiinteää. Ei hyllyvää, mutta sellaista tukevaa tutisevaa. Ota pois uunista ja nosta varoen pois vesihauteesta. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten useamman tunnin (tai yön yli) jääkaapissa.
Baileysvaahtoa varten mittaa ainekset kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella hyväksi vaahdoksi, noin 3-4 minuuttia. Levitä pohjan päälle ja nosta kakku vielä jääkaappiin pariksi tunniksi. Irroita kakku vuoasta. Pyöräytä veitsellä reunat ensin varovasti irti ja avaa vasta sitten vuoan mekanismi. Nosta tarjoilulautaselle sekä koristele Daim-rakeilla tai rouheella ennen tarjoilua.

P.S. Huomasin vasta tuossa tekovaiheessa, että tuo Blå Blandin vaniljakastike sisälsi perunatärkkelystä, jota minä en kovin mielellään saisi syödä....

Voi olla että pari lasillista Baileysia meni myös leipurin suusta alas.... ;)

Mulla oli kunnia tarjota tätä kakkua ihanille vieraille eilen!! ♥ Kiitos vielä kerran Nonnulan Jonnalle + perheelle vierailusta, oli ihana nähdä teitä!! ♥ Ja ihan parhautta tavata bloggaajakavereita!!!!! ♥
Tarjosin vieraille myös näitä ihania suolaisia joulutorttuja sekä minijoulutorttuja (yksi torttulevy jaetaan 8 osaan). 


Ja mikä ihaninta tässä viikonlopussa, meille on satanut LUNTA!!! ♥ Iloitaan tästä niin kauan kuin se tuolla maassa pysyy!!!


16 kommenttia:

  1. Onpa kivoja ohjeita! Sekä Bailey´s -kakku, että suolaiset joulutortut voisi vaikka kokeilla itsenäisyyspäivän aikaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kuule, nämä sopisivat kuin nenäpäähän myös Itsenäisyyspäivän tarjottaviin!! Ihan huiman hyviä. P.S. Tuo kakku vaan paranee vanhetessaan.... ;)

      Poista
  2. Tuo kakku kuulostaa kyllä vähän liiankin hyvältä... Slurps! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kuulosti jo Jauhoton taikina -blogissa niin järjettömän hyvältä ja sitähän se olikin!! :)

      Poista
  3. Teit mun lempparikakkua. On meillä yksi leivotuimmista kakuista. Jostain syystä monet vieraat aina toivovat sitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkä kyllä yhtään ihmettele että miksi!! Meilläkin vieraat pyysivät reseptin mukaansa! :) Ihan huippukakku, kiitos ohjeesta!!! ♥

      Poista
  4. Ooh, toi kakku on varmaan herkkua! Aamulla tuli aika levee hymy naamalle, ku maa olikin valkonen. ❤ Paavolla oli asiasta toinen mielipide. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli herkkua!!! Ja mikä parasta, mäkin sain syödä sitä hyvällä omalla tunnolla!! :D
      No niinpä - ihanaa kun on lunta!!! ♥ Kunpa se vaan pysyisi. Viskin makuun sitä taitaa vielä olla ihan liian vähän, koska se ei oo saanu mitään normaalista poikkeavia hepuleita lumesta. Mutta ehkä ne lumihepulit tulevatkin helmpommin koirille, jotka eivät normaalisti saa hepulia joka toinen minuutti :D

      Poista
  5. Nam! Onpas herkkullisen kuulosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..eikä pelkästään kuuloista, vaan myös herkullisen makuista!!! :)

      Poista
  6. Oi mikä herkku tuo kakku. :) Täällä Oulussakin on saatu ihastella ohutta lumipeitettä nyt muutama päivä, harmi kun se ilmeisesti vaan sulaa ihan kohta pois..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen yrittänyt tänään nauttia täysin siemauksin ihanasta pakkasesta ja ihanasta, vaikkakin hyvin ohuesta lumipeitteestä!! ♥ On tullut ihanasti valoa pimeyteen!!

      Poista
  7. Siis tuo kakku oli varmaan parasta mitä mä olen ikinä syönyt <3 herrajumala! Ja noi suolaiset tortut myös! Voi apua :P~~ Mietittiin tuossa Isännän kanssa, josko palkattaisiin sut meille kokiksi :)

    Oli kyllä ihana käydä <3 Mimpe höpöttää vieläkin teidän koko porukasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanaa kun kävitte ♥ Latelle puhelimessa totesin teidän lähdön jälkeen, että en edes huomannut esitellä noita meidän piharakennuksia, mutta tosin oli aika kylmäkin siihen hommaan. Tulkaa joskus lämpimämmällä kelillä niin käydään nekin katsomassa lävitse! :)

      ..ja oikein mielelläni lopettaisin nykyiset hommani ja tulisin teille kokkailemaan!! ♥

      Poista
  8. Jaahas, ja taas uusi kakku testilistalle... :D Herkun näköistä ja kuuloista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)