perjantai 27. marraskuuta 2015

UUUH mikä Focaccia (vehnätön)


 Nyt osu ja uppos! Testatkaa vaikka ite! :)
Täytettä voi vaihdella oman maun mukaan. Mun oli IHAN PAKKO hakea ihania valkosipulitäytteisiä oliiveja Lidlistä. Suurin osa tais päätyä mun suuhun jo ennen tätä focaccian leivontaa, mutta muutama sentään riitti tähänkin päälle.... ;) Tomaatti sopis varmaan kans aika hyvin, aion sitä testata seuraavaksi.

P.S. Maistatin tätä leipää muutamalla jotka normaalisti syövät ihan vehnäleipää, ja he eivät kyllä osanneet sanoa, että tässä olisi ollut jotain erikoista. Itse kyllä tarkan makuni kanssa maistoin mantelijauhon maun, mutta tätä sopii siis tarjota ihan kaikille!!

Focaccia-leipä


4 munaa
200 g tuorejuustoa (yrtti)
100 g sulatettua voita
2 dl mantelijauhoa
2 rkl psylliumjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
punasipulia
fetajuustoa
vihreitä oliiveja
oreganoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat kuohkeiksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Hämmennä joukkoon sulatettu voi. 
Sekoita kaikki kuivat  ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina uunivuokaan (n. 15x23 cm). Painele pilkottu fetajuusto ja oliivit taikinaan.
Ripottele pinnalle oreganoa ja halutessasi vähän sormisuolaa ja oliiviöljyä.
Paista uunin keskiosassa n. 25 minuuttia.


Huomenna vietetäänkin äidin kanssa pikkujouluja. Aikamoisen kauppalistan kanssa kotiuduttu kaupasta ja nyt alkaakin sitten ruokien valmistelu. Tässä linkki meidän viime vuoden pikkujouluihin. Silloinkin oli ihan mielettömät ruuat, ja tänä vuonna ruokamäärä on vaan lisääntynyt (..ja syöjät pienentyneet...paitsi Viski on kasvanut) ☺


 Tästä kasasta pitäisi viisi eri "ruokalajia" saada aikaiseksi. Saas nähdä kuinka käy!! Ja jos hyvin käy, niin täällä blogin puolellakin seuraavat ohjeet on sitten näitä pikkujoulunaposteltavia.


Mukavaa & rentouttavaa viikonloppua kaikille!! ♥

14 kommenttia:

  1. Veikeän näköistä leipää! Mukavia pikkujouluja! Riitta

    VastaaPoista
  2. Jes, näyttää oikein hyvältä, Tämä napataan pikkujoulutarjoiluihin. :) Ihanaa vkonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tämä oli oikesti todella hyvää!! Vähän jo haaveilin tulevan kesän grillailuja ja tätä ihanaa leipää jonkun hyvän salaatin kaveriksi.... ;)

      Poista
  3. Ihania pikkujouluja teille äidin kanssa <3 :)

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää! Taitaa päästä testilistalle :P

    VastaaPoista
  5. Mun pitäisi alkaa kyllä testailemaan näitä sun reseptejä, koska vaikka mulla ei mitään ruoka-aineallergiaa olekaan...niin toisinaan vaan tuntuu siltä, että viljan syöntiä voisi vähentää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olo on toisinaan tukala viljatankkauksen jälkeen niin suosittelen testaamaan!! Itsellä ainakin on sata kertaa parempi olo.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)