Meillä pyritään syömään kalaa, muodossa tai toisessa, vähintäänkin kerran viikossa. Isäntä syö joka tapauksessa joka viikko töissä kalaa, mutta minä kun olen oman evästyksen varassa, niin tähän asiaan pitää välillä oikein keskittyä että tulee syötyä.
Kala on ihan superhyvää ja aina kun sitä on isäntä kalastanut pakastimeenkin saakka, niin sitä kyllä syödään. Mutta se on tosiaan aika tyyristä kaupasta ostettaessa ja ehkä se on suurin syy, miksi sen syöminenkin välillä unohtuu. Sei on ravintoarvoiltaan erittäinkin proteeinipitoinen kala, joskin ne hyvät rasvat siitä taitaa uupua...?! Edullinen ja muutoinkin ihan kelpo kala, ja siksi pääseekin meidän ruokalistalle aina silloin tällöin.
Tämä ohje on Mimmin keittiöstä. Sei sai kaveriksi remoulade-kastiketta (nam) ja pakasteesta napattuja wok-vihanneksia. Niin ja tuo isäntä taisi syödä myös uuniperunoita. Ihan kelpo arkiruokaa.
Kuorrutettu ja paistettu sei
4 palaa seitä jäisenä/kohmeisena
1 muna
3/4 dl korppujauhoja (käytin mantelijauhoa)
1½ dl juustoraastetta
suolaa
paprikajauhetta
sitruunapippuria
rasvaa paistamiseen (minä käytän öljyä+voita)
Sekoita korppujauho + juustoraaste +mausteet lautaselle (maistele seosta...mausteet saavat tuntua ihan reilusti)..... tämä kuorrutusmääärä riittää just ja just neljälle kalapalalle.
Sekoita korppujauho + juustoraaste +mausteet lautaselle (maistele seosta...mausteet saavat tuntua ihan reilusti)..... tämä kuorrutusmääärä riittää just ja just neljälle kalapalalle.
Riko muna toiselle lautaselle ja vatkaa sen verran että munan rakenne rikkoontuu. Kasta kalapalat ensin munassa ja sitten tuputtele joka puolelle korppujauho-juustoseosta. Jätä kuorrutetut kalapalat hetkeksi kuivahtamaan...ei saa laittaa päällekkäin.
Ai mantelijauhoo voi käyttää tollaiki! Jee!
VastaaPoistaMä olen nyt vallan korvannu korppujauhon mantelijauholla. Jossain se toimii vähän huonommin, jossain jopa paljon paremmin. Kandee testata!! :)
Poista