sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Herkullista jambalayaa & blogi 4vee


Tämä blogi juhli perjantaina 4vee synttäreitään! :) Ihan tuli itsellekin yllätyksenä, että joko sitä oikeasti on tullut näin kauan kirjoitettua. Tänä aikana olen ehtinyt kirjoittamaan 798 postausta ja niillä on ollut katselijoita yhteensä reilu 394.000! Suuret kiitokset vaan kaikille tässä blogissa vierailleille! ♥ Alunperin kuitenkin aloin kirjoittamaan blogia sen takia, että pääsisin eroon kaikista reseptien paperiversioista. No, tavoitteeseen en vielä ole täysin päässyt ;) enkä varmaan koskaan tule pääsemäänkään. Mutta yllätyksenä on silti tullut, että tätä käy minun ja äitini lisäksi lukemassa joku muukin! Ensimmäisen ulkopuolisen kommentin tähän blogiin taisi käydä jättämässä Kääpiölinnan köökissä -blogin Anu ja sehän minua innoitti jatkamaan tätä harrastusta vielä suuremmalla innolla! ♥

Etenkin silloin Jimin kuoleman aikoihin, 2-vuotta sitten, tajusin kuinka mukavaa oli, että olin tallentanut elämäämme tänne blogiin. En edes itse muistanut niitä kaikkia tilanteita ja juttuja, mitä olimme yhdessä tehneet ja kokeneet. Senpä takia tämä ei edelleenkään keskity pelkästään ruuanlaittoon ja leivontaan, vaan täällä pyörii myös koiramme Viski ja kisut ja välillä reissaillaankin ympäri maita ja mantuja! ☺


Ja sitten tuohon perjantaina herkkuruokaan. Mulla on keittokirjahyllyssä ollut jo parin vuoden ajan tämä Kaisa Sillanpään kirja Resepti kuningatar - palkittua kotiruokaa. Tykkään Kaisan blogista Tuulikummun keittiössä, mutta jotenkin en vaan ole löytänyt tästä kirjasta sellaisia reseptejä joita olisin halunnut testata. Mutta onneksi makumieltymykset ovat hieman tässä vuosien saatossa aina muuttuneet ja perjantaina kun lueskelin kirjaa, löytyi sieltä monta sellaista ohjetta joita on pakko testata! :) Ja tämä jambalaya pääsi ensimmäisenä testiin. Ja hyvää oli!! Vitsit että tuo chorizo makkara on hyvää pannulla paistettuna! ☺ Ostin Lidlistä sellaista Dulanon chorizo paprikasalamia, ja mielestäni se toimi tässä erittäin hyvin.

Jambalaya


 400 g broilerin fileitä
300 g salamia tai chorizo-makkaraa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl paprikajauhetta
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
chilijauhetta maun mukaan
4 lehtisellerinvartta
2 punaista paprikaa
500 g tomaattimurskaa
5 dl kanalientä
300 g täysjyväriisiä
2 tl oreganoa
2 tl timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Siivuta makkara. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko lehtisellerinvarret ja paloittele paprika. Paista broilerifileet ja makkarapalat pannulla kauniin ruskeiksi. Nosta broilerit ja makkarat sivuun odottamaan. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli sekä paprikajauhe, jeera ja chili. Anna sipulien pehmetä. Lisää joukkoon selleri sekä paprika, kuullota hetki. Kaada sekaan tomaattimurska, kanaliemi ja riisi. Paloittele broileri ja lisää makkaran kanssa mukaan pannulle. Hauduta kannen alla kunnes riisi on kypsää. Lisää yrttimausteet ja mustapippuri sekä suolaa tarvittaessa.


Ja blogisynttärit olivat tietenkin oiva tekosyy "yhdelle" lasilliselle valkkaria.



...sekä lasilliselle kuohuvaa! :)


Ja pitihän sitä blogin kirjoittajan saada tästä 4-vee mahtisuorituksesta joku synttärilahja. Ja mikä muukaan se olisi kuin uusi tatuointi! Kiitos taas Kata!! ♥ Nyt mulla on ihan oma, ainutlaatuinen "fishman"! ;)



6 kommenttia:

  1. Onnea 4-vuotiaalle! ♥ Olinko tosiaa ensimmäinen, joka kävi kommentoimassa? Hassua. :) Hienon tatuoinnin oot kyllä ottanut! Mulla on edelleen suunnitelmissa yksi kuva, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi aikaa varata. Samalla saisi fiksailla noita vanhoja kuvia, kun värit tuppaa haalistumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu ♥
      Kyllä sä taisit olla ensimmäinen ei-kaveri/perheenjäsen joka kävi kommentoimassa. Nykyään en kyllä enää voi luokitella sua ei-kaveriksi, onneksi ♥ mutta kyllä se näin taisi mennä. Muistan kuinka tulin niiiiiin iloiseksi sun jättämästä kommentista. Ja kyllähän ne edelleenkin kaikki (tai ainakin lähes kaikki) kommentit lämmittävät mieltä ja sydäntä todella paljon!!
      Nykyään taitaa tekniikat ja värit olla jo niin hyviä, etteivät lähde ihan niin helpolla haalistumaan. Mutta toisaalta niissä vanhoissa, hieman haalistuneissa kuvissa on kyllä oma viehätyksensä ♥

      Poista
  2. Onnittelut neljän vuoden blogitaipaleesta! Mulla ei ole vielä yhtään tatskaa...selkeä mielikuva kyllä löytyy siitä millainen ja missä se olisi, mutta on vaan jäänyt ottamatta. Blogin pitämisen yksi parhaimpia juttuja on itselle tuo päiväkirjamaisuus, itseasiassa mitään huonoja kokemuksia ei ole vielä edes tullutkaan vastaan. Jambalayaa ei olekaan hetkeen tullut tehtyä. Just hetki sitten söin ja taas on nälkä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Suvi ♥
      Mulla noita kuvia löytyy jo aikamoinen kasa, mutta niin on vielä ideoitakin, että mitä haluaisin lisää. Valitettavasti (tai isäntä sanoisi että onneksi) raha asettaa omat haasteensa tähän kuvioon ja siksi on ollut laitettava raja, että max 1 kuva per vuosi.
      Aika vähällä olen minäkin blogin kirjoittamisessa selvinnyt. Muutamia sellaisia negatiiviseen sävyyn neuvovia (tietenkin nimettömiä) kommentteja olen saanut, mutta nekin ovat yleensä liittyneet joko isännän kalastusharrastukseen tai sitten lemmikkeihin. Mutta mitäpä noilla mieltään pahoittamaan.

      Poista
  3. Paljon Onnea blogillesi! :) Pitkään olen seuraillut, kivan monipuolisia juttuja täällä sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura kauniista kommentistasi ♥ mukava kuulla että olet viihtynyt lukijana ja toivottavasti viihdyt jatkossakin!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)