torstai 25. elokuuta 2016

Päivä Tukholmassa


Kesälomalla tehtiin isännän kanssa myös pikainen piipahdus Tukholmassa. Tilattiin tämä reissu jo viime keväisen Öölannin reissun jälkeen. Jotenkin jäi kova palo päästä taas laivalle ja hiukan paremmin tutustumaan Tukholmaan. Ja oltiin silloin niin tyytyväisiä miten meitä koirallisina palveltiin laivalla, että siksipä oli itsestään selvyys että matkustamme viking Gabriellalla.
Haluttiin reissulle hytti jossa on sekä parisänky että ikkuna. Jotenkin aika suolaisen hintasia oli ihan normihytit ikkunalla ja siksipä ei tuntunut niin pahalta maksaa hiukan paremmasta hytistä muutama markka enemmän. Päädyimme LUX Seaside Premium balcony -hyttiin. Tämä siis maksoi 70 € enemmän kuin normi A4 -hytti, ja mielestämme oli kyllä kaiken sen rahan arvoinen. Hytti sijaitsi kannella 11. Hyttikäytävään ei päässyt kuin hyttiavaimen kanssa, eli se takasi jo täyden rauhan matkalle.
Hytissä tosiaan oli pikkuparveke. Sinne just ja just mahtui kaksi tuolia, mutta se oli ihan riittävästi meille kahdelle. Luxusta oli myös hytin tilavuus, valoisuus sekä myös kylppärin/WC:n tilavuus. Niin ja tietysti telkkari ja jääkaappi. Mitä sitä muuta enää voikaan hytiltä toivoa. No sauna nyt ehkä, mutta menetteli ilmankin! :)

Näkymää omalta partsilta.

Mennessä kävimme syömässä buffetissa ja takas tullessa ala cartessa. Ruoka oli taas erittäin hyvää, niinkuin aina Viikkarilla. Mutta menomatkan buffasta on annettava yksi miinus. Ei kylläkään ruuan suhteen, vaan siitä että en ole IKINÄ ollut buffassa syömässä noin että siellä olisi ollut niin hirveä meteli mitä siellä silloin oli. Peltorit päässä olis ollut ihan hyvä syödä. Siellä oli tosi paljon pieniä lapsia jotka kaikki huusivat ja kiljuivat niin kovin että omia ajatuksia ei paljoa kuullut.
Ymmärrän vielä että vauvat voivat huutaa, mutta pitääkö sellaisten n.5 vuotiaidenkin lapsien huutaa kaikkien koko ajan kurkku suorana....?! Yritimme valita risteilypäivän niin, että siellä olisi ollut mahdollisimman vähän lapsia kun koulutkin olivat jo alkaneet, mutta näemmä siinä epäonnistuimme. No takas tullessa ala cartessa olikin sitten jo vähän rauhallisempaa.

Aamupala hytissä nautittuna.

Ajattelimme risteilyn varatessa, että koska Tukholmassa pyörimisaikaa ei ole kuin klo 10-16.30, niin emme tee reissulle mitään suunnitelmia, koska maissaoloaikaa on niin vähän. VÄÄRIN! Jotenkin kumpaakaan ei ihan niin paljoa inspaa nuo kaupunkilomat, että oltiin siellä vähän "pallohukassa" koko reissu. Mietittiin, että jos oltais menty tutustumaan Tukholmaan vesiltä käsin, mutta kaikki risteilyt mitä löydettiin olivat sellaisia vesibussi tyyppisiä, eli niissä ei ollut mitään tarjoilua. Sen verran oltiin hienohelmoja, että oltais haluttu ravintolapalvelut, joten vesillä olo jäi siltä osin väliin.
Kuninkaanlinna käytiin tsekkaamassa, tosin kaukaa katsellen, ja siinä oli meille tarpeeksi turistikierrosta! :D Loppuaika istuttiin eri terasseilla vanhassa kaupungissa ja syötiin, nautittiin tunnelmasta, maisteltiin oluita, nautittiin kahviloiden palveluista. Olihan sitä siinäkin ihan tarpeeksi. Mutta ehkä tuo Tukholma on taas hetkeksi nähty. Molemmat todettiin, että ehkä kuitenkin viihdytään paremmin niissä "ei-turistimestoissa". Tai jos Tukholmaan menee, niin ehkä pitää tehdä joku suunnitelma että mitä haluaa nähdä, esim. tsekkaamassa sen Vasa-museon.

Mun unelmakauppa :D johon mun ei annettu mennä edes katselemaan. Kumma juttu.....

Mutta kaiken kaikkiaan erittäin rentouttava reissu. Oltiin tosi paljon hytissä ja katsottiin Olympialaisia! :D Ravintolan anniskelutarjontaa käytiin menomatkalla yksien irish coffeiden verran tarkastamassa. Ei ollut sekään ihan meidän juttu, joten mentiin takas hyttiin! :D
On se kamala paikka kun kaksi metsäläistä joutuu joskus menemään ihmisten ilmoille...... ☻☻☻

Tietääkö joku mikä tämä rakennus on....? Joku kirkko kenties. Aika upea ♥

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Reissunne kuulostaa ja näyttää niin meidän matkalta! Mä niin näen maisemia ihatselemassa tuon punaoranssi partasen ukkoni, oluen kanssa omalla terdellä istuskellen ja minä vieressä Breezerini kanssa. :,D Parivuode pitää ehdottomasti hytissä olla; retken kohokohdaksi muodostuu kuitenkin telksun katselu. :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telkkari ja olympialaiset tais olla meidänkin reissun parasta antia! :D Normaalissa arjessa ei aikaa juuri ole siihen, että vaan makoilis ja kattois telkkaa. Laivalla sitä aikaa oli, koska ei voinut oikein mitään muutakaan tehdä. Todellinen rentoutusloma siis! :D

   Poista
  2. Juurikin, noin se meilläkin menee. :,D

   Poista
 2. Vau, tosi kivan näköinen hytti! Ja hauska kuva lokista ruokavarkaissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju ♥
   Ja aika nappiin osui ajoitus (kerrankin) kameran kanssa! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)