tiistai 2. elokuuta 2016

Helppo lasagne


Kesä on kyllä sellaista aikaa, että ei oikein jaksais aikaa viettää hellan äärellä. Koskakohan olen viimeksi leiponut jotain...? En edes muista. Jos ei oteta lukuun itselle tehtyjä mantelisämpylöitä taas viikonloppuna. Tänään ajattelin jotain pientä töihin leipoa, mutta vältän silti sitä uunin päälle pistämistä.
Valion sivuilta löytyi helpon lasagnen ohje ja helppo se todella olikin. Tämä on helppo myös tehdä gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi. Itsekin käytin gluteenittomia lasagnelevyjä. 

Helppo lasagne 


700 g jauhelihaa
mausteita oman maun mukaan
2 prk (à 400 g) tomaattikastiketta, esim. Barillo Basilico
 12 lasagnelevyä
2 prk (à 250 g) Valio Koskenlaskija Ruoka Cheddar
2½ dl maitoa

Ruskista jauheliha. Mausta oman makusi mukaan. Kaada joukkoon tomaattikastike. Huuhtele tölkit tilkalla vettä ja kaada pannulle. Anna kiehua hetki, kunnes kastike hiukan sakenee. 
Lado voidellun n. 20x30 cm uunivuoan pohjalle 4 lasagnelevyä. Lusikoi päälle 1/3 jauhelihakastikkeesta. Sekoita Koskenlaskija ja maito. Kaada 1/3 seoksesta vuokaan. Toista samaan tapaan vielä kaksi kertaa.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna lasagnen vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen ennen tarjoilua.


Mun jäi juhannuksena kokko vallan näkemättä, mutta onneksi sain otettua vahingon takaisin viikonloppuna. Purimme pois Jimille aikanaan navetan kylkeen rakennetun kopin. Jimi ei siellä viihtynyt, eikä kyllä ole Viskikään siellä aikaansa pahemmin kuluttanut. Nyt pistettiin koppi palasiksi ja kaikki palamaan. Tarkoitus olisi kesäloman aikana rakentaa Viskille jonkinlainen katos, jotta ei sadesään sattuessa tarvitse ihan sateen armoilla olla.


Nuotioon päätyi samalla myös Viskin rikkinäisiä leluja. Lapsien mielestä oli kamala katsella kun  iso Nasu-pehmo paloi. Pari silmätöntä ja korvatonta nallea he palamiselta pelastivatkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)