tiistai 30. elokuuta 2016

Gluteenittomat mokkapalat


Löysin kirjastosta kivan oloisen kirjan (Gluteenittomat pullat, kakut ja piirakat), joka on täynnä herkullisen kuuloisia gluteenittomia ohjeita. Ja näissä ohjeissa ei ole käytetty mitään valmiita gluteenittomia jauhoseoksia, vaan aina itse sovellettu sopivat jauhoseokset. Ja se on kiva se, sillä yritän mahdollisuuksien mukaan edelleen välttää perunajauhoja.
Nämä mokkapalat olivat ehkä jopa vielä paremman makuisia kuin ns. tavalliset mokkapalat. Tuo pohja oli ihanan mehevä ja sellainen hieman "höttöinen". Pohjasta olisi saanut paksumman kun olisi paistanut uunivuoassa. Mulla ei vaan ollut sopivan kokoista vuokaa eikä peltiä, niin siksi paistoin ihan normaalilla pellillä. Ja tuota päällistä tein 1,5-kertaisen määrän.
 
Gluteenittomat mokkapalat

uunivuoka 25 x 35 cm


Pohja:
250 g sokeria
2 kananmunaa
100 g voita
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
200 g maitoa
40 g mantelijauhetta
100 g tattarijauhoa
100 g maissijauhoa
20 g kaakaojauhetta
1 maustemitta suolaa
10 g psylliumia

Kuorrutus:
50 g voita
3 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
130 g tomusokeria
20 g kaakaojauhetta
nonparelleja tms. koristeluun

Sulata voi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa sokeri ja munat valkeaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa muut ainekset huolellisesti sekaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista noin 20 minuuttia.
Kuorrutusta varten sulata voi ja sekoita siihen muut ainekset paitsi koristeet. Kaada kuorrutus pohjan päälle, kun se on vielä hiukan lämmin. Ripottele heti päälle koristeet.


Määrät on ilmoitettu pääasiassa grammoina. Jos joku ei omista elintarvikevaakaa, ja olisi kiinnostunut tätä ohjetta testaamaan, niin voin kyllä nuo ainekset mitata.
HUOM!! Olkaa tarkkana kun laitatte nonparelleja, että myös ne ovat gluteenittomia!!!


 Luin taas surullisia kissauutisia.... :( Taidan mennä rutistelemaan omia kissojani


2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä valtavan hyvältä! Mä en tiedä mikä taika mokkapaloissa on, mutta minä en saa niitä onnistumaan. Sain kaverilta yhden kuulemma takuuvarman ohjeen, jota voisin vielä testata ja jos sekään ei onnistu, jätän mokkapalojen tekemisen suosista muille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin, että olet joskus jotakin tälläistä kertonut. Ehkä se on se karma, kun sä teet kuitenki niin upeita kakkuja muuten, että sit tälläset perusjutut ei niin onnistu. Multa taas ei onnistu ne hienot kakut, ei sitten millään. Koristelut on aina vähän mitä sattuu. Mutta onneksi nämä perusherkut ainakin toistaiseksi on onnistunut :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)