sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Halloumi-kasvispihvit


Tammikuussa on ollut meneillään vegaanihaaste. Itsekin mietin, että pitäisikö osallistua, mutta mutta - johonkin se sit vaan unohtui mielen syövereihin. Ajattelin, että ehkä sen sijaan voisin vielä enemmän kiinnittää huomiota siihen, että yritän ostaa aina kotimaista ja mahdollisimman lähellä tuotettua. Ja jos pystyy ostamaan suoraan tuottajalta niin mikäs sen parempaa.
Ja jo useamman vuoden ajan olen pyrkinyt pitämään ainakin yhden kasvisruokapäivän viikossa. Se asettaa jo haasteita, koska tuo isäntä ei pelkkää kasvisruokaa suostu syömään, joten hänelle täytyy aina niinä päivinä kehitellä jotain muuta ruokaa.
Mielestäni "maailman vahvin vegaani" Patrik Baboumian sanoi hyvin eräässä haastattelussa: "En kehota kaikkia ryhtymään vegaaniksi, mutta jokaisen pitäisi vähentää eläinkunnan tuotteita ruokavaliostaan. Sillä olisi jo suuri vaikutus."


Ja kyllähän nämä minunkin kasvisruuat aika usein sisältävät jotain eläinperäistä. Niinkuin näissäkin kasvispihveissä on halloumijuustoa. Mutta pihvit ovat sen verran ruokaisia, että broiskua saattoi ottaa vaan pienen palasen ja jo oli täynnä.
Pihvien ohje on uusimmasta K-ruoka -lehdestä. Edelleen NÄMÄ kesäkurpitsa-halloumipihvit on mun suosikkeja, mutta mukava sitä on välillä jotain muutakin reseptiä testata. Ja näiden kanssa sopi ihan mielettömän hyvin tsatsiki, kannattaa testata sitäkin!

 Halloumi-kasvispihvit


 
3 (250 g) porkkanaa
1 pieni (250 g) parsakaali
1 pkt (250 g) halloumia
n.1/2dl tuoretta minttua hienonnettuna
2 kananmunaa
1/4 tl mustapippuria

Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat ja parsakaali varsineen karkeaksi raasteeksi. Jätä tarvittaessa parsakaalin kuoren uloin osa raastamatta.
Raasta myös halloumi. Sekoita raasteet keskenään ja lisää joukkoon kananmunat, mustapippuri ja minttu.
Nosta massaa (noin 1/2 dl) paistinpannulle tai ohukaispannulle ja paista pihvejä rasvassa keskilämmöllä noin 4 minuuttia/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Massasta tulee noin 20 pientä pihviä. TAI muotoile massasta sopivan kokoisia pihvejä ja paista ne uunissa 200 asteessa n.15 minuuttia. Tarjoa lisäksi tsatsikia.
 


 
Isäntä oli viime sunnuntaina hieman laiskempaa sorttia ja ulkoilutti koiraa näin....
 


 
..ei vaineskaan. Viski vaan ei anna mopoilurauhaa, vaan juoksee aina mopon vieressä. Ihan sama ajetaanko sillä tunti tai kaksi. Kyllä moposta loppuu bensa aiemmin kuin koiralta kunto.


Ja nyt on lumen ja jäänkin tilanne vähän jo niin ja näin, että mikäköhän harrastus noille miehille seuraavaks keksitään...? 😀


7 kommenttia:

  1. Ihanat raaka-aineet. Olen itsekin alkanut tsemppaamaan ja kasvisruokaa on tullut syötyä todella paljon. Lapsetkin on sanonut, onpa hyvää :) Samalla linjalla jatketaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvisruoka on hyvänmakuista ja mikä parasta, siitä kyllä tulee oikeasti hyvä olo kun sitä syö! :)

      Poista
  2. Kiinnostavat pihvit, täytyy sanoa! Pitää kokeilla! Halloumi on mulle outo tuote, osaatko suositella jotain tiettyä vai ostanko tuon Pirkan halloumin? Hoitaako halloumi muuten massan suolauksen?
    Mukavan näköistä mopoilua pojilla! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tehtiin ja hyvää oli! :)

      Poista
    2. Anteeksi Taru, vastaukseni on kestänyt ihan tuhottoman kauan!!! :/ Mutta tosiaan halloumi on itsessään tosi suolaista, huomasitkin varmaan, eli ei tarvitse lisäsuolaa seurakseen. Ja minä olen ainakin ostanut milloin minkäkin valmistajan juustoa ja kaikki ovat kyllä oleet hyviä.

      Poista
  3. Mulla olis myös ajatuksena lisätä kasvisruokaa . Viikolla jo tehtiinkin yhtenä päivänä härkis-kasvisgratiini. Ja nyt viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä jotain kasvispihvejä ja omatekoiset hampurilaiset bataattiranskalaisten kera. Tosin kasvispihvien oheen pitänee tehdä jauhelihapihvejä, kun meillä tuo teini haluaa mieluummin niitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on härkis vielä kokonaan maistamatta. Samoin kuin se nyhtökaura. Miltä se härkis maistuu, kannattaako sitä testata?

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)