perjantai 24. maaliskuuta 2017

Possu-porkkanavokki


Mulla on tällä hetkellä meneillään joku "anti-suunnitelmallisuus" aikakausi. En vaan saa itsestäni irti sitä, että suunnittelisin viikon ruuat etukäteen. Ja se taas aiheuttaa joka päivälle sitä päänsärkyä, että mitä ihmettä tänään syödään... En tiedä mikä nyt tökkii. Välillä pää suorastaan pursuaa ideoita, ja on melkein suunniteltu kuukauden ruokalista kerralla. Ehkä on pienen loman tarpeessa tästä normaalista arkirumbasta. Sellainen on onneksi tulossa n. kuukauden päästä, mutta siihen saakka on vaan väkisin keksittävä jotain evästystä joka päivälle. Onneksi on Yhteishyvän herkulliset reseptit, josta aina kyllä löytyy joku takuuvarma hyvä arkiruoka. Ja niin nytkin. Tämä vokki on taas tälläinen erittäin nopea ja erittäin helppo tehdä. Kasviksia voisi toki laittaa mukaan jotain muutakin kuin porkkanaa, mutta tein nyt ihan tälläisen simppelin version.

Possu-porkkanavokki


400 g porsaanlihasuikaleita
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 porkkanaa
1 sipuli
pieni pala tuoretta inkivääriä / valmista inkivääritahnaa
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 tl fariinisokeria
suolaa
1 dl vettä

Ruskista lihat vokkipannulla tai isossa paistokasarissa ja kypsennä lähes kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Suikaloi sipuli ja raasta inkivääri. Lisää sipulit, porkkanat ja inkivääriraaste pannulle ja kääntele, kunnes porkkanat hieman kypsyvät. Mausta seos soijalla, fariinisokerilla ja ripauksella suolaa. Lisää pannulle vesi ja kiehauta ainekset. Tarjoile lisänä vaikkapa riisiä tai nuudeleita.


Yks päivä tein nakkikastiketta Ranteita myöjen taikinasa blogin inspiroimana. Ja hyvvvää tuli! Eihän mikään voita kunnon ruskeeseen kastikkeeseen tehtyä nakkikastiketta, mutta tämä tuli hyvänä kakkosena ja oli aika paljon nopeampi valmistaa. Vaihdoin vehnäjauhot vaan perunajauhoihin.


Myös pizzaa on taas tullut tehtyä ahkerasti. Kun ei keksi muuta, niin aina voi tehdä pizzaa....

 

Kotipiha alkaa olla jo täysin sula, ja jokikin oli tänä aamuna jo auennut. Viskin avustuksella myös jäät rannasta saavat kyytiä... 😂


Saunaremontti jatkuu edelleen. Nyt tulee viikonloppuna talkooporukkaa, josko saataisiin projektia taas vähän eteenpäin. Toiveissa olisi että edes juhannuksena pääsisi kotona saunaan! 😝

Saunan keittiö vielä vaiheessa, niinkuin itse saunakin.


Aurinkoista viikonloppua (toivottelee meidän pikkumusta eli Pimu)! 🌞

6 kommenttia:

  1. Wokkeja ja pizzoja tehdään meillä lähes viikottain niiden sovellettavuuden vuoksi. Nytkin tässä malttamattomana odotan, että saisin makkarapizzan uunista ulos. ;) Ihana uusi otsikko. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tuo makkarapizza alkoi kiinnostamaan! Pitää ehkä minunkin testata.
      Ja kiitos, oli pakko keksiä jotain uutta, mutta kun nämä tietotekniset taidot ei oo mun vahvin osa-alue.... :D

      Poista
  2. Tuttu juttu, joskus ruoan suhteen on ideoita kerralla vaikka kuinka paljon, sitten se "reseptikirja" tuolla päässä menee kiinni, sitten haetaan netistä. Minäkin suunnittelen viikon ruuat etukäteen, toimii kunhan tietää mitä sitä milloinkin syödään.
    Siitä se remppa etenee, hyvässä vauhdissa olette.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, mä en oo saanu vieläkään sitä omaa reseptikirjaani auki... :/
      Pitää ehkä mennä kopsaamaan jonkun lounaspaikan viikon lista ja soveltaa siitä oma ruokalista! :)
      Kyllä se siitä etenee, vaikkei siltä tunnukaan... :D

      Poista
  3. Mitä ihania ruokia täälltä tulikin taas vastaan. Mun on varmaan pakko tehdä tänään vielä pizzaa, kun alkoi niin tekeen mieli katsellessa postaustasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tee ihmeessä! Pizza on kyllä todellinen päivän piristysruiske!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)