tiistai 28. marraskuuta 2017

Uusi arkiruokasuosikki - jauheliharisotto ♥


Olen jo pitkään etsinyt hyvää jauheliharisoton ohjetta. Moniin ohjeisiin olen törmännyt, mutta jotenkin ne eivät vaan ole ikinä houkuttaneet edes kokeilemaan. Yleensä jos ollaan tehty risottoa, ollaan tehty se broilerista. TÄMÄ on meidän suosikkiohje. 

Mutta nyt - nyt se löytyi! Täydellinen jauheliharisotto. Se löytyi vähän kuin vahingossa Pullantuoksuinen koti -blogista. Luulen kyllä että sen on sieltä joku muukin bongannut, koska pitkään on ollut siellä katsotuimpien reseptien joukossa. Nämä hyvät ja nopeat (ja edulliset) arkiruokareseptit ovat kyllä kultaakin kalliimpia ♥ 
Tein reseptiin sen verran muutoksia, että en laittanut babypinaatin lehtiä enkä minttua, koska niitä ei kotoa löytynyt. Valkoviinietikan korvasin osaksi tavallisella etikalla ja osaksi omenaviinietikalla. Lisäksi lisäsin herne-maissi-paprikapussillisen risoton joukkoon. Mutta oli kyllä hyvvvvää! Suosittelen kokeilemaan! 

Jauheliharisotto


1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
700 g jauhelihaa
2,5 dl risottoriisiä
6,5 dl keitettyä vettä
2,5 dl ruokakermaa 15%
1 Fond du Chef Rich Beef
1 kanaliemikuutio
1 rkl Mutti -tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
1 tl oreganoa
1,5 tl kurkumaa
1-3 tl etikkaa/omenaviinietikkaa
1 pss pakaste herne-maissi-paprika

Hienonna sipulit ja lorauta pannulle oliiviöljyä. Kuullota sipuleita pannulla keskilämmössä hetken aikaa.

Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Ruskista niin kauan, että pannulta on haihtunut kaikki neste pois. Lisää paistoin aikana hieman mustapippuria ja merisuolaa myllyistä. (Kiehauta vesi paistamisen aikana vedenkeittimessä).

Lisää riisit pannulle ja kuullota niitä hetken aikaa. Kaada ensimmäinen 2 dl vettä pannulle ja aloita hämmentäminen. Lisää Fond du Chef ja kanaliemikuutio sekä tomaattipyree ja oregano ja jatka hämmentämistä.
Kun riisi on imenyt nesteen lisää jälleen 2 dl vettä. Hämmennä koko ajan. Lisää kurkuma.
Lisää jälleen vettä 2 dl, herne-maissi-paprika sekoitus ja jatka hämmentämistä. Kun vesi on imeytynyt jatka ruokakerman lisäämisellä samaan tapaan, koko ajan hämmentäen, loraus loraukselta. Lisää loppuvaiheessa etikkaa maun mukaan. Tarkista maku ja lisää vielä viinietikkaa ja muita mausteita jos kaipaat enemmän twistiä. Voit myös hieman rouhia joukkoon mustapippuria ja suolaa, jos tuntuu niitä tarvitsevän. Tässä vaiheessa riisin pitäisi olla jo sopivan kypsää. Pieni purutuntuma tulee olla mutta riisi ei saa maistua raa'alta eikä tietty olla myöskään liian puuromaista. Jos kaipaat vielä nestettä, lisää vielä puoli desiä vettä.
Tarjoa risotto heti.


Ja jotta ruoka olisi varmasti tarpeeksi täyttävää, syötiin risoton lisäksi vielä vähän broileripastasalaattia! 😀 En muistanutkaan, että tämä oli niin hyvää! Ihan fiksua välillä kaivella esiin noita reseptiarkiston vanhoja ohjeita...


Perjantaina oltiin tosiaan kummitytön kanssa Santa Cruzin keikalla Helsingin Nosturissa. Ei vitsit mikä keikka 💥 1,5 tuntia täyttä tykitystä! Enpä ole pitkään aikaan ollut tuollaisella keikalla, jossa koko yleisö on niin mukana ihan keikan alusta loppuun saakka. 


Oli kyllä aika siistiä kun oli pitkä, vapaa viikonloppu. Olin jo perjantain vapaalla. Mitään erikoista en saanut aikaiseksi, mutta hyvähän se on välillä täysin laiskotellakin 😁


Lauantaina oli ihan pirun hieno keli. Pihalla tuli viihdyttyä aika tiiviisti. Ei kyllä vaikuta ihan marraskuun lopulta, mutta minkäs teet. Näillä mennään. Pääasia, että välillä näkee sitä aurinkoa ja kuivaa keliäkin. 


Jouluista tunnelmaa ja tuoksua saa onneksi kotiin luotua näppärästi. Suolaiset joulutortut tein mukaillen TÄTÄ ohjetta. Vaihdoin vaan tuon tuorejuuston chili-paprikajuustoksi ja jätin aurinkokuivatut tomaatit kokonaan pois. Nam, nää on kyllä niin hyviä!! Yllättäen katoavat parempiin suihin aina paljon nopeammin kuin nuo luumuiset tortut, vaikka nekin hyviä ovat.

Valoa valoa valoa kiitos ♥




6 kommenttia:

  1. Hei pitkästä aikaa... pitääpä minunkin kokeilla jauheliharisottoa, vaikakaan risotot eivät miehen lemppariruokiin lukeudu, mutta kiltistä hän maistelee kaikkia tekeleitäni.
    Joulutorttuja olen minäkin tehnyt jo komesti, tosin vain vihreäkuula versioita, ettei marmeladeja jää vetelehtimään. N e kun eivät meillä oikein muuten kauppaansa tee. Laitan lähipäivinä kuvia blogiini... noita suolaisia versioita pitää tehä pikinmiten... kävin jo laittamassa uunin kuumenemaan. Samalla kokeilen sitä uutuutta makeista täytteistä...olikohan se kirsikka-puolukkaversio?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moikka pitkästä aikaa ♥
      Meilläkin oli pitkään niin, että ei syöty riisiä, mutta nyt ollaan taas yritetty sitäkin aina silloin tällöin syödä. Ja hyvää vaihteluahan se on ainaiselle perunalle ja pastalle.
      Mulla on nuo vihreäkuula versiot vielä testaamatta. Tuota kirsikkahilloa minäkin ajattelin vielä ennen joulua testailla. Jostakin Valion ohjeesta sen bongasin ja vaikutti kyllä herkulliselta!

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta ruoalta. Ihastelin täältä ihania kotoilukuvia ja koiruliinikin siellä vilahteli <3 Minä olen tehnyt suolaisia joululeivonnaisia aika paljon tänä vuonna mutta eiköhän sitä ainakin kerran tule joulutortut tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit vierailulle ♥
      Koira on sen verran vilkas tapaus, että ehtii joka paikkaan alle sadasosasekunnissa ja onkin vaikea ottaa yhtään mitään kuvia niin että se ei jossakin vilahtaisi! :D
      Kyllä joulutorttuja ainakin kerran on saatava. Tosi kyllä on sekin, että niihin kyllästyy jossain kohtaa, mutta noihin suolaisiin ei kyllä koskaan... :)

      Poista
  3. Risotto on kyllä vähän syöty ruoka meillä,vaika ihan varteenotettava vaihtoehto ja suht helppo tehdä.Tämä on kivaa aikaa luoda sitä tunnelmaa,onneksi eilen satoi lunta se oli niin hienoa,kun käytiin haudalla sytytettiin kynttilät ❤ suolaisia torttuja pitää kokeilla kyllä ja ne vihreäkuulaiset on myös kokeilematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo lumi tuo niin paljon tunnelmaa ♥ Meilläkin on pihalla paljon lyhtyjä, mutta eipä niihin muuten juuri tule tulta laitettua kuin pakkaskeleillä.
      Suolaiset joulutortut on niiiiin hyviä, kannattaa testata!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)