maanantai 29. lokakuuta 2018

Kurpitsa-linssikeitto


Sain ystävältä muutamia viikkoja sitten ihan älyttömän ison kurpitsan. Taisin sen punnitakin. Oiskohan vaaka näyttänyt jotain neljän kilon tienoilla... 😀 Tän piti ilmeisesti olla myskikurpitsa, mutta ei tämä kyllä ollut myskikurpitsaa nähnytkään. Netistä löysin ulkomaisilta sivuilta, että tämä olis ehkä saattanut olla green hokkaido. Tiedä sitten mikä sen virallinen nimi on suomeksi. Mutta oli mikä oli, käytin tätä ihan myskikurpitsan tavoin.
Tämä mun kasvissoppa on hyvä esimerkki siitä, kuinka kauniin värisistä aineksista saa tehtyä ankean värisen sopan. 😂 Se johtui siis ihan täysin siitä, että mulla ei ollutkaan kotona punaisia linssejä, ja jouduin käyttämään pelkkiä vihreitä. Tämä muistutti hyvin epäilyttävästi hernekeittoa. Maku vaan oli chilin ja inkiväärin takia hyvin kaukana hernarista. 

Mutta kasvissopat on vaan niiiiin ♥

Kurpitsa-linssikeitto


1200 g kurpitsaa 
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 dl kuivia vihreitä linssejä
n. 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
chiliä
1 kasvisliemikuutio
n. 7 dl vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
1 rkl sitruunamehua

Kuori kurpitsa ja leikkaa paloiksi. Jos käytät myskikurpitsaa, koverra pehmeä "rihmasto" pois lusikan avulla.  Kuori ja paloittele myös sipulit.
Kuumenna öljy kattilan pohjalla. Kuullota siinä kurpitsaa ja sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan loput keiton ainekset ruokakermaa, suolaa ja sitruunamehua lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, sitruunamehu ja tarpeen mukaan suolaa. Tarjoa esim. maustamattoman jogurtin kanssa.



Kuka sattui käymään Silakkamarkkinoilla, joko Helsingissä tai Turussa? Löytyikö mitään ostettavaa / maisteltavaa? 
Meidän piti ottaa lauantaina suunnaksi Turun Silakkamarkkinat. Mutta kalastus veti (yllätäen) pidemmän korren ja otimmekin lauantaina suunnaksi Kustavin. Vähän jännättiin, että kuinka selvitään perille kesärenkaitten kanssa, kun asfaltit oli paikka paikoin vähän jäässä. Mutta hyvin päästiin perille ja venekin saatiin lasketuksi, vaikka laskuramppikin oli vähän jäässä.



Tällä kertaa en saanut yhtään vapaa poikki 😂 mutta sen sijaan kela päätti lopettaa palveluksensa. 
Onneksi tuolla "thö kalamiähellä" on aina kunnon arsenaali vehkeitä mukana, ja sain jatkaa heittelyä. Nyt pääsin jo vähän jyvälle meritaimenen kalastuksesta, vaikken tanea vielä saanutkaan siiman päähän. Tuo mies sentään sai muutamia kalakontakteja, ja yksi fisu tuli näyttäytymään ihan veneen viereenkin uistimen perässä. Tästä on hyvä jatkaa! 😊💪

Ruokabloggaajan kalastuseväät 😂😂😂

P.S. Kalastuspäivän kruunasi taas ravintola Spaunan pizzat! 😋 Spaunan pizzat on mun makuuni just eikä melkein täydellisiä!!! Lisäksi hyvä palvelu ja viihtyisät tilat 👍




6 kommenttia:

  1. Minun silmiini tuo keitto kyllä näyttää kauniilta! Eikä lainkaan ankealta 😂 Kauniisti koristeltukin vielä. Lisäksi maku oli ihan varmasti hyvä, noilla aineilla tehtynä 👍 Myös pizzat näyttävät ihan törkeen hyvältä 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! ♥
      Mä en uskalla edes kurkata noita pizzakuvia, koska alkaa niiiiiin kovin tekemään mieli! ;)

      Poista
  2. Keitto näyttää kyllä herkulliselle, nam nam :)
    Mukavalta näyttää kalastuskuvat ja -eväät!
    Spaunaan pitää kyllä mennä syömään, hyvältä näyttää pizzat.
    Leppoisia syyshetkiä lokakuun loppuun. Kohta marraskuu, mihin tää aika menee? :D
    Halit ja Viskille rapsuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ehdottomasti, menette joskus maistamaan Spaunan pizzoja! Lisäksi siellä on ihana henkilökunta ja useasti pääsee myös rapsuttelemaan Spaunan kissoja ja koiria! ♥
      Viski kiittää ja lähettää myös teidän karvaturreille lämpöisiä ajatuksia ja paljon rapsutuksia!! ♥

      Poista
  3. O-ou, tätä keittoa on pakko tehdä pikimmiten <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)