torstai 7. maaliskuuta 2019

Pilkkihommia


Lupasin viime postauksessa, että kerron mihin meidän vapaa-aika on viime aikoina kulunut. 

No jäällähän me ollaan oltu. Eikä siis luistimet jalassa, vaan pilkkihommissa! 😁  
Mikä on hyvä tarkennus, koska toisella on pitkä jääkiekkotausta ja toisella pitkä ringettetausta.



Edellisestä pilkkikerrasta taisi olla jo yli 5 vuotta aikaa. Ja nyt sit puraisi pilkkikärpänen oikein toden teolla. Olen tuolta mieheltä kysellyt koko talven, että koska me oikein mennään pilkille. Syitä on aina ollut monia miksi ei olla menty, mutta yksi on ollut se, että meillä ei ollut kairaa.



No nyt on kaira. Ja kasa muitakin pilkkivehkeitä. 
Itse ostin Venemessuilta yhden tasurin ja kasan pilkkijigejä ja pakkohan niitä oli päästä testailemaan. 



Yksi päivä nökötettiin tässä meidän lähivesillä, mutta ahvenen etsiminen täältä on vähän sama kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Siksipä otimmekin kartan käteen ja etsimme pieniä metsäjärviä tästä ihan 30 km säteeltä. Ja ollaankin löydetty todella kivoja paikkoja ja kirkasvetisiä järviä.



Ja ahvenia, niitäkin me ollaan löydetty! 💚
On ne vaan niin komeita raitapaitoja! 

Mutta eihän se saalis ole pilkkimisessä(kään) tärkeintä. 

Vaan eväät


hyvä seura


täydellinen rauhallisuus



luonto



ja voihan se parisuhdekin hyvin, kun harrastetaan yhdessä 💚



Se on niin siisti tunne, kun kaikessa rauhassa istuskelet jäällä ja yhtäkkiä joku tulee nyppimään sinne siiman päähän. Välillä ne kalat saa sieltä ylös, vielä useammin fisut ovat ovelampia ja pääsevät karkuun. 😁



Mutta on se vaan hauskaa touhua. Suosittelen!
 Tosin pieni varoituksen sana: siihen voi jäädä koukkuun!


 Ja yllätys yllätys, meillä pilkkiminen on koko perheen harrastus, eli Viskikin yleensä lähtee reissuun mukaan. Pilkkiminen on Viskin hermoillekin sopivaa puuhaa. Hän kun yleensä virvelihommissa kiihtyy vähän liikaa... Se on se kuuluisa saalisvietti! 😁


Ja samalla tulee tutkittua pilkkivesien ympäristöä tarkemmin, kun pitää välillä pienen tauon pilkkimisestä ja lähtee lenkille.  


Pilkkiminen saa hymyn huulille 😁


Kokeilkaa ihmeessä! Tämä ei vaadi suuren suuria varustepanostuksia. Lämmintä vaatetta, pilkkivehkeet ja kunnon kaira. Ja nyt on jo monessa paikassa pilkkivehkeet hyvässä alennuksessakin, joten suuria rahallisia panostuksia ei vaadita.

Vielä on monessa paikkaa jäätäkin sen verran jäljellä, että pilkille uskaltautuu. 
Me ajateltiin ainakin vielä tulevana viikonloppuna mennä raitapaitoja narraamaan! 

Kireitä siimoja 🐟 ja mukavan leppoisia pilkkihetkiä!!

11 kommenttia:

  1. Oi ihanaa tuo se on sitten huippu hauskaa ja jännää puuhaa:) Mukavaa päivää ja kevään odottelua❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihan älyttömän kivaa!! :)
      Kiitos samoin, mukavaa kevään odottelua!! ❤

      Poista
  2. Pilkkiminen voi tosiaan viedä mukanaan, etenkin kevättalven vähälumisten jäiden aikaan. Hienoa, että te saitte myös saalista.
    Meidän kaira ja pilkkipalli (jonka sisuksiin mahtui eväätkin) ovat odottaneet varastossa 5 vuotta. Asuimme 15v järven rannalla, joten pilkkiminen kävi helposti. Nyt pitänee lähteä teidän tavoin etsimään sopivaa järvenselkää. Kiva kun kirjoitit tästä aiheesta! 👍🐟🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä kelitkin suosinut pilkkimistä, totta tosiaan. Mikäs sen parempi tapa viettää keväistä talvipäivää kun pilkillä.
      Ja ehdottomasti, nyt ehtii vielä pilkkihommiin. Ei muuta kuin kaira, pilkki ja pilkkipalli reppuun (niin ja eväät tietysti) ja pilkille! :)

      Poista
    2. ...no ehkei ne kaikki tarpeet ihan reppuun mahdu, mutta kuitenkin.... ;) ;)

      Poista
  3. Ihanan rentoa meininkiä asiaankuuluvien eväiden kera! 👍😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilkkiminen on juurikin sitä!! Etenkin kun ei ota tätä(kään) touhua liian vakavasti!! ;)

      Poista
  4. No voi mahtava mikä postaus! Niin kotoisat kuvat. Ai että <3

    Meilläkin on kova hinku pilkkimään, mutta lomamme alkaa vasta huhtikuun puolen välin huitella niin mahtaakohan enään sitten pilkkikelejä olla? :/
    Jos ei ole niin ensi talvena sitten.

    Ollaan vähän ensi kesälle venettä tsiigailtu kun myyä päräytimme moottoripursi Justiinan pois. Busteri tai Masteri, sen kokonen jotta meidän karvapesue sillä mahtuu liikkumaan. Kesällä sitten onkitouhuihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina! ❤
      Ei taida sillon enää olla pilkkikelejä. Tänä vuonna on merellä muutenkin ollut huono jäätilanne. Mekään ei käyty kuin pienillä metsäjärvillä. Ens vuonna sitten merelle, jos jäätilanne sen sallii! :)

      Oi, ilman muuta veneostoksille, niin karvaturritkin pääsevät nauttimaan veneilyn riemusta! Meillä ei ole asiaakaan veneilemään ilman Viskiä, hän pitää siitä kyllä huolen! Mekin ostettiin uusi vene, mutta se ei ole vielä kotiutunut. Nyt on Viskilläkin paremmat oltavat veneessä. Koska siis kuka sitä venettä ostaisi miettimättä kuinka koira siinä viihtyy.... :D

      Poista
  5. Oletpa napsinut upeita kuvia retkeltä! Itse olen viimeksi käynyt pilkillä lapsena isän kanssa. Kaipa sitä voisi joskus aikuisiälläkin kokeilla. Onko sinulla antaa vinkkiä hyvästä kairan valmistajasta? Ajattelin nimittäin hankkia isälle 50-vuotislahjaksi kairan, ja ehkäpä itsekin käyn mukana kokeilemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3
      Viime talvena ei pilkille päästykään, mutta tänä talvena on jo kerran päästy kokeilemaan. Tosin parhaille paikoille ei päästy, koska ei ihan luotettu jäihin. :)
      Ehdottomasti kannattaa lähteä pilkkireissuun, se on hauskaa touhua. Ja tosiaan paljon hauskempaa kun on kunnon varusteet, ja etenkin kaira. Kävin vakoilemassa että tuo meidän kaira olis Heinola jääpora, muistaakseni Motonetistä ostettu. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)