maanantai 18. maaliskuuta 2019

Viisi paikkaa joissa haluaisin käydä

Tuubitoleranssi -blogin Jusu oli tehny tosi kivan haasteen, johon päätin itsekin tarttua. Eli nimetä viisi paikkaa, joissa haluaisin käydä. Tämä oli kerrankin yllättävän helppo haaste. Ja tartuin tähän ihan senkin takia, että tähän on myöhemmin hauska palata: onko haaveet ehkä jo toteutuneet vai vasta toteutumassa - sen aika näyttää.


1. KILPISJÄRVI
Kilpisjärvi on ollut jo useamman vuoden "to go -listalla", mutta jotenkin kalastus Tornionjoella on aina vienyt voiton ja matka tyssännyt Ylitornio-Pello-Kolari -akselille. Mutta vielä jonain päivänä!! 
Ja kun sinne joskus päästään, niin pakkohan se Saana on huiputtaa ja muutamat tunturijärvet käydä kalastamassa.

Kuva lainattu: Kilpisjärven Retkeilykeskus


2. KOTKA
Täällä ruudun toisella puolella on suuri majakkahullu, joka on myös erittäin kiinnostunut merenkulun historiasta. Ja sitä historiaa Kotkassa riittää. Ja sitä myöden nähtävää ja koettavaa olisi paljon, mm. Merikeskus Vellamo, perinteikäs merimiesravintola Kairo, Katariinan meripuisto (eli majakkapuisto) jne jne. 

Kuva lainattu: www.visitkotkahamina.fi3. BENGTSKÄRIN MAJAKKA 
Kuten jo äsken mainitsin, olen täysin majakkahullu ja siksipä tämäkin kohde olisi joskus kiva nähdä ihan livenä. Tässä kohteessa on vaan se huono puoli, että siellä käy aika paljon turisteja. Sinne pitäisi päästä siis sellaiseen aikaan, että olisi melko rauhallista. Jotenkin tuollaisesta historiallisesta kohteesta katoaa osa sen viehättävyydestä jos ympärillä on kova häly ja liikaa ihmisiä.

Kuva lainattu: www.bengtskar.fi4. FARMORS CAFE, HÖGSÅRA
Edellisessä työpaikassani kerran eräs asiakas mainitsi kyseisen kahvilan ja siitä saakka olen sinne itsekin halunnut mennä. Jo muutaman kesän olen esittänyt miehelleni yhden ainoan kesälomakohdetoiveen ja se on ollut tämä kyseinen kahvila. Vielä ei kuitenkaan olla sinne saakka päästy. Onhan sinne sentään reilu 100 km kotipihasta matkaa! 😂 
No josko tänä kesänä.....

Kuva lainattu: www.farmorscafe.fi


5. SEILIN SAARI
Seilin saarella on vähän "synkkä" historia. Siellä on toiminut menneinä aikoina mm. leprasairaala sekä "hourula". Moni Seilissä vieraillut on sanonut, että saarella on vähän sellainen "mystinen viba". Pakkohan se on päästä kokemaan. 
Seilin lähellä olisi myös Omenaisten saari. Sinne on ilmeisesti aika vaikea rantautua, onneksi, koska en ehkä edes uskaltaisi jalallanikaan sinne astua. Omenaisiin on aikanaan haudattu ihmiset, joita kirkko ei halunnut omalle maalleen haudata, kuten murhaajat, rikolliset ja itsemurhan tehneet. Siellä(kin) on pakko kummitella! 🙀
Mutta jos nyt ensin tuonne Seiliin ja katsotaan sitten sen jälkeen vasta sitä Omenaisten saarta....

Kuva lainattu: www.visitseili.fi

Miltä sinun "to-go -listasi" näyttää? 


17 kommenttia:

 1. Tämä olikin kiva postaus :) Högsåra on ihana paikka ! Mullakin se oli pitkään "to go " listalla ja viime vuonna lopulta käytiin. Vai oliko se jo edellisenä.... mutta kuitenkin. Ihana paikka. Seiliin oon haikaillut jo kauan ( se onkin niin kauhean kaukana Naantalista :D ) , tänä vuonna aion sen toteuttaa. Yks listalla oleva on Nuorgram. Joskus lapsena olen äidin ja isän kanssa käynyt siellä, mutta en muista siitä mitään. Jostain syystä haluan sinne. Ja voisin lisätä listalle Jurmon ja Utön. Nekään eivät mahdottomia ole toteuttaa kun näin lähellä asuu, mutta jostain syystä ne vaan ovat jääneet. Kesä kun tulee niin yhtäkkiä se on jo ohi ja puolet suunnitelluista jutuista jää tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli Högsåra kannattaa pitää listalla ja ehdottomasti käydä siellä!
   Nuorgam on ihana paikka! Me käytiin siellä kesällä 2013. Sinne on kyllä pakko päästä joskus uudestaan. Ja samoin tuo Utö ois kiva nähdä. Oltiin edellissyksynä jo aika lähellä kun käytiin Jurmossa.
   Ja noinhan se just menee, että kaikkea tulee aina kesäksi suunniteltua, mutta eipä sitä millään ehdi kaikkea kesän aikana toteuttaa.
   Ja kiitos Tita kommentista, oli kiva kuulla myös sun "to-go-listasta"! :)

   Poista
 2. Minun listalla on aika monta samaa kohdetta kuin sinulla mm. Bengtskär ja Seili. Kilpisjärven läpi olen ajannut ja maisemat ovat huikaisevat. Sillä reissulla ei huiputettu Saanaa tai muutakaan tunturia, mutta autostakin katseltuna maisemat olivat kerrassaan upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :)
   Veikkaanpa että etenkin tuo Bengtskär on aika mykistävä kokemus. Samoin kuin ihan varmasti tuo Kilpisjärvi. Sinne on kyllä pakko joskus päästä käymään!

   Poista
 3. Olipa hauska idea postaukselle. Tuo Seilin saari kyllä kiinnostaisi minuakin. Yksi myös missä haluaisin käydä vannoutuneena Game of Thrones -fanina on Dubrovnik. Kuninkaan sataman kohtaukset on kuvattu siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubrovnik vaikuttaa kyllä aika mykistävän upealta paikalta! Siellä(kin) riittäisi kameralle töitä... ;)
   Ja nyt täytyy samalla tunnustaa että että en ole katsonut yhtä ainutta jaksoa Game of Thronesia. Nyt piti oikein käydä googlettamassa että mistä se sarja mahtaa kertoa.... :D

   Poista
 4. Olihan taas kiinnostavaa luettavaa. Mekin olemme päättäneet lisätä kotimaan matkailua, joten tämäntyyppiset vinkit ovat oikein tervetulleita.
  Kotka, Kilpisjärvi ja Seili ovat käytyjä, mutta kaikkiin voisi mennä uudelleenkin. Mielenkiintoisia paikkoja ovat.
  Högsåran isoäidin kahvila alkoi houkutella ja majakatkin kiinnostavat. Suomessa on todella hienoja käyntikohteita. Toivon, että pääset noihin toivekohteisiisi lähitulevaisuudessa! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulosti hyvältä. Itsekin tykkään suosia kotimaan matkailua! :)
   Olen sitä mieltä, että niin kauan kuin täällä Suomessakin riittää nähtävää, ei juurikaan tarvitse kotimaan rajojen ulkopuolelle eksyä. No tosin taas keväällä lähdemme perinteiselle ruotsin reissulle, mutta sanotaanko näin, että pohjoismaat ylipäätään kiinnostaa.

   Poista
 5. Unelmia pitää olla, toivottavasti pääset kaikkiin noihin paikkoihin. Olen muutamassa noista käynyt, toivoisin näkeväni kyllä nuo kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - unelmia pitää olla!! <3
   Ja pitää vaan ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa niitä toteuttamaan!!

   Poista
 6. Kilpisjärvi on ihana! ♥️ Kerran olen käynyt, tai oikeastaan kahdesti. Norjaan mennessä, ja sieltä palatessa. Menomatkalla Saanan päällä oli huppu (oli siis pilvessä), mutta palatessamme se esittäytyi meille koko komeudeltaan. Haluaisin sinne takaisin niin, että ehtisimme sen huiputtamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmaan! <3 Kilpisjärvi olisi kiva paikka nähdä jokaisena vuodenaikana.
   Ja Norja - sinnekin olisi kiva päästä uudestaan, mutta ehkä sit joskus kun nämä Suomen kohteet on ensin käyty.

   Poista
 7. Makeita kohteita! Me haluaisimme käydä myös Kilpisjärvellä, Bengtskärin majakassa (ei väenpaljoudessa) ja Seilissä. Jos totta puhutaan, meillä olisi haaveena Kilpisjärveltä koti tämän Tuiskulan lisäksi. Että sitä lottovoittoa odotellessa :D :D
  Suomessa on upeita paikkoja kun vaan lähtisi aktiivisesti kiertelemään. Meidän pesueelle olisi asuntoauto oiva kulkupeli reissaamiseen. Auton perään vaan vene trailerille ja menoksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja kohteita siis meilläkin! :) Ja tuo kuulosti jo aika paljolti meiän reissammiselta, kun meillä tuon Transporterin kyydissä kulkee aina koira, kasa tavaraa ja perässä vielä vene trailerilla. Tosin me ei pakettiauton kyydissä olla yövytty, mutta on sen kanssa mukava reissata, kun tavarat mahtuu näppärästi kyytiin ja koirallakin on tilaa matkustaa.
   Tullaan varmasti käymään, jos Kilpisjärveltä kakkoskodin ostatte! :)

   Poista
 8. Hienoja paikkoja kaikki, enkä ole niistä missään käynyt minäkään! Majakkahulluna löysin tuosta oman ykköseni ihan heti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)