torstai 6. kesäkuuta 2019

Tortillalasagne


Tortillalasagnea on tosi moni kehunut, mutta jostain syystä en vaan ole itse uskonut näitä kehuja. Jotenkin olen luullut, että se on vähän kuivaa (?) ruokaa. No onneksi nyt viimeinkin uskaltauduin testaamaan, koska tämä oli kaukana kuivasta, mauttomasta ruoasta. Mieheni nimesi tämän hevimegaXL-lasagneksi. Ja kuulemma saa ja PITÄÄ tehdä uudelleenkin! 
Reseptiapuna käytin tätä Valion ohjetta.

Jotenkin aluksi kuvittelin, että nuo isot tortillalevyt mahtuu mun pyöreään uunivuokaan, mutta eihän ne tietenkään siihen mahtuneet. Joten puolitin levyt ja laitoin suorakulmaiseen vuokaan. Nätimpi ruoka olisi tullut kun olisi saanut tehdä lasagnesta pyöreän, mutta ei se ulkonäkö vaan se maku.... 😜

Tortillalasagne


1 pkt (6kpl) isoja vehnätortilloja

Kastike:
500 g jauhelihaa
sipulia
valkosipulia
suolaa
mustapippurirouhetta
1 tlk chilitomaattimurskaa
1 prk (2,5dl) kolmen juuston ruokakermaa
1 pss (150 g) mozzarellaraastetta
½ prk Koskenlaskija ruoka&dippi Chili

Aloita lasagnen valmistaminen paistamalla jauheliha ja sipulit rasvassa pannulla. Mausta. Lisää tomaattimurska ja ruokakerma. Anna kiehahtaa. Nosta levyltä.
Laita reilun kokoiseen pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan kerroksittain ohuelti kastiketta, tortilloja (leikkaa suorakaiteen muotoiseen vuokaan tortillat puoliksi), chilinmakuista Koskenlaskijaa ja juustoraastetta. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
Kypsennä tortillalasagnea 225 asteessa uunin ala- /keskiosassa 10 - 15 min tai kunnes kuumaa ja pinta on saanut väriä.

Tarjoile tuoreen salaatin, turkinpippurien, paholaisenhillon sekä ranskankerman kera.


Käytiin taas lauantaina veneajelulla, tällä kertaa ihan kotinurkissa. Ja nyt ei kelikään ollut niin kuuma, niin Viskikin jaksoi hyvin veneillä. Oikeastaan kelistä tuli ihan juhannusfiilis. Sellainen ei mikään kylmä, mutta ei niin lämminkään, sateenuhka koko ajan päällä, ihmiset mökeillänsä. Kesäkuu on muutenkin ehdottomasti mun suosikki kesäkuukausista. Ja se juhannusfiilis ❤ sitä ei voita mikään.


Ja hiukan söpiksiä pikku-uimareita nähtiin. ❤ Mentiin veneellä tooooosi hiljaa heidän ohitseen, jotta saivat rauhassa uida kaislikkoon piiloon. Ja vitsi mikä huuto niillä oli päällä kun äippä olikin jossain reissussa.



6 kommenttia:

  1. Tortillalasagne on niin hyvää! Ei uskoisi, että levyistä tulee niin meheviä. :P
    Voi mitä pikkuruisia höyhenpalleroita. <3 Meidän pihasta löytyy vain räkättirastaan poikasia ja ihan hirmuisen kovaäänisiä kottaraisen poikasia. xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun innoittamana vähän uskaltauduinkin tätä kokeilemaan! ;)
      Nyt on meidän kissatkin huomanneet nuo höyhenpallerot. Molemmat päivystävät laiturilla, mutta onneksi eivät sentään ole (vielä) uimaan ryhtyneet... ;)

      Poista
  2. Samoin olen ajatellut, että tortillalasagne on kuivaa enkä ole vaivautunut tekemään. Nyt täytyy yllättää porukka joku päivä sellaisella. Täällä on seurattu punarinnan pesimistä. Eilen jopa satuin ikkunaan, kun poikaset lähtivät pesästä. Niin liikuttavaa. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti testaamaan. Uskon että ette pety!!
      Voi ei... <3 On nuo eläinten poikaset kyllä niin hellyttävää katseltavaa!!

      Poista
  3. Vähän samaan tyyliin on tämä tortillavuoka : http://titantupa.blogspot.com/2019/03/tortillavuoka.html
    Niin hyvää!
    Voi pienet palleroiset sorsat (kaiketi?) niin söpöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä, taidan tehdä ensi kerralla samalla tavalla, ja leikellä tortillalevyt sopivan kokoisiksi suikaleiksi. Eipä käynyt edes mielessä tuo kun tätä tein! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)