torstai 8. elokuuta 2019

Punaherukka-ansa


Nyt löytyi ehkä tähän mennessä paras punaherukkapiirakka. Tämä oli niin hyvää, että kun suunnittelit ottavasi yhden pienen palan kahvin kanssa, vaihtui suunnitelma lennossa kahteen suureen palaan! 😉 Saattaisi siis sanoa, että tämä on jopa vaarallisen hyvää. 
Älkääkä nuukailko punaherukoiden kanssa. Täyte tuo sopivaa makeutta, joten tässä on just täydellinen kirpeän ja makean liitto.

Ohje on Kinuskikissan 😻

Punaherukkapiirakka


Pohja:
225 g voita
2 dl sokeria
2 keltuaista
5 dl vehnäjauhoja (tai glut.jauhoseosta)
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Punaherukkatäyte:
7 dl punaherukoita
½ dl perunajauhoja
1 rkl sokeria

Rahkatäyte:
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
2 valkuaista

Pinnalle:
kolmasosa pohjataikinasta


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, säästä valkuaiset täytteeseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

Voitele korkeareunainen piirakka- tai kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä noin 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja 4 cm:n verran reunoille.

Sekoita punaherukoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri ja levitä pohjan päälle.

Yhdistä rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada rahkatäyte herukoiden päälle. Ripottele jäljelle jäänyt kolmasosa pohjataikinasta muruiksi pinnalle.

Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut hieman väriä. 



Meilläkin on taas arki alkanut rullaamaan, viikon kesäloman jälkeen. Tuo mieskin piti vain viikon loman, vaikka mahdollisuudet olisi ollut vähän pidempäänkin. Kai hän säästelee lomia syksyisiä kalareissuja varten... 🐟



Vesillä tuli kesälomallakin oltua aika paljon. Teen tarkempaa kesälomapostausta vielä, mutta tässä muutamia fiilistelykuvia lomalta. 


Harvinaisuutta lomalla oli se, että tuli tehtyä tosi vähän ruokaa. Käytiin viikon aikana syömässä muutamat pizzat, hamppariateriat, grilliruoat jne jne. Nyt onkin ihana palata kunnon itse tehtyyn kotiruokaan. 


Tätä 👉 lihapulla-pastavuokaa tuli tehtyä pitkästä aikaa. Nuo lihapullat on ihan törkeen hyviä. Taidan seuraavalla kerralla tehdä lihapullat juurikin tämän reseptin kanssa. Koskaan ei voi olla liikaa parmesaanijuustoa... 😉


6 kommenttia:

  1. Aah...Mitä ihania herkkuja täällä 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä piirakka oli kyllä hyvää. Pitäisikö seuraavaksi testata puolukoista. Niitä kun näyttäisi taas tulevan aika paljon.

      Poista
  2. Oi mikä ihana piirakkaohje! Tätä testaan, punaherukoita kun riittää tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Testaa ihmeessä. Ja juu, punaherukoita kyllä riittää. Harmi kun mustikkasato jäi tänäkin vuonna aika pieneksi...

      Poista
  3. Kuulostaa ihanalta tuo piirakka. Pitäisi testailla ja käydä jonkun puskista hakemassa punaherukoita :) Ihania kuvia muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka oli ihan superhyvää! Uskoisin että se saattaisi toimia myös puolukasta, koska onhan viinimarjakin aika kirpsakka, ja silti tämä piirakka ei yhtään pistänyt irvistämään! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)