tiistai 9. kesäkuuta 2020

Kinkku-tortillarullat & Kaukolanharjun näkötorni


Näistä tortillarullista on tullut ihan meidän suosikki retkieväitä. Kun ollaan veneen kanssa liikenteessä, on meillä mukana myös aina kylmälaukku, joten näiden ottaminen mukaan reissuun on äärimmäisen näppärää.
Viimeksi testattiin 👉 kylmäsavulohi-tortillarullia, nyt kinkkurullia. Herkullisia kummatkin.

Kinkku-tortillarullat


200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
300 g palvikinkkua
½ oranssia paprikaa
½ punaista paprikaa
jääsalaattia
kourallinen persiljaa
tortillalevyjä

Leikkaa kinkku ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon ranskankerma, tuorejuusto ja persilja. Levitä seos tortilloille. Lisää päälle salaatinlehdet. Kääri tortillat rulliksi. 
Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.



Tällä samaisella kalastusreissulla oli mukana myös 👉 persikka-rahkapullia, joita löytyi vielä muutama kappale pakastimen syövereistä.



Viime viikon kesälomalla tuli vierailtua pitkästä aikaa Kaukolanharjun näkötornissa, Tammelan Saaren kansanpuistossa. Viimeksi kun kävin täällä, oli vielä hieman lunta maassa. Nyt maisemat oli hiukan toisenlaiset.



Itse näkötorniin olen viimeksi kiivennyt joskus ala-asteaikoina. Eli muutama tovi siitä on jo ehtinyt vierähtää. Kärsin korkeanpaikankammosta, joten mikään "peace of cake" -tämä torniin kiipeäminen ei ollut.



Itse tornihan ei ole kuin 21 metriä korkea, mutta koska se sijaitsee korkean harjun päällä, vaikuttaa torni paljon korkeammalta. Kesäaikaan torni on päivittäin auki ja pääsyliput maksoivat muistaakseni aikuisilta 5€ ja lapsilta 3€.



Alun loivat portaat menivät vielä ihan hyvin, mutta mitä korkeammalle päästiin, sitä kapeammaksi muuttuivat myös portaat. Kyllä meinasi itkettää ja oksettaa, mutta sain onneksi tsempattua itseni kiipeämään loppuun saakka. Ja se kyllä kannatti! Ylhäälle päästyä jännitys kaikkosi ja pystyin nauttimaan kauniista järvimaisemista. Ja alaspäin tulo olikin jo paljon helpompaa ja mukavampaa. Kyllä taas kannatti poistua omalta mukavuusalueelta.




2 kommenttia:

  1. Voi nam miten hyvältä tuo kinkkurulla näyttää, kiitos ohjeesta! Upeita kuvia olet ottanut! Hienot on kyllä näkymät! Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tortillarullista on tullut kyllä niin mun suosikkeja. En ole jotenkin ennen tajunnutkaan kuinka helppoja ja nopeita ne on valmistaa.
      Ja kiitos <3 kesäinen Suomi on aina kaunis, mutta kiva jos onnistuu sen vielä taltioimaan kauniisti myös kuviin.
      Aurinkoista viikon jatkoa! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)