tiistai 30. kesäkuuta 2020

Meloni-halloumi-mansikkasalaattia ja pekoni-kasvispiirakkaa synttäripiknikille


Sunnuntaina vietimme ihanan 7-vuotiaan nuoren neidon "korona-ajansynttäreitä" piknikin muodossa Ruissalon kansanpuistossa. Minulle tämä oli ihan ainutkertainen juttu, koska lukuunottamatta Ruisrockia ja Viskin kanssa vierailua Ruissalossa, en siellä juurikaan ole pyörinyt, enkä ainakaan piknikin merkeissä. Toivottavasti myös nuori neitonen oli yhtä tyytyväinen synttäripiknikkiinsä. 💖

Teimme tasajaon, eli synttärisankarin perhe huolehtii kakusta ja kahvista ja minä huolehdin suolaiset tarjottavat. Koska meitä on "hellitty" aikamoisella helteellä, ei mitään kovin raskasta syötävää voinut edes ajatella. Ja koska on kiva kokeilla aina vähän jotain uutta, päätin tehdä meloni-halloumi-mansikkasalaatti, jonka ohjeen bongasin K-ruoka -sivustolta. Tähän ainakin itse tykästyin kovin. Taidan tehdä toistekin.



Meloni-halloumi-mansikkasalaatti

1 ruukku salaattia
1 ruukku rucolaa
n. 1 kg vesimelonia
n. 500 cantaloupe- eli verkkomelonia
250 g mansikoita
1 pkt halloumijuustoa
öljyä

Revi huuhdotut ja valutetut salaatit. Kuori, poista siemenet ja paloittele melonit reiluiksi paloiksi. Puhdista ja lohko mansikat. Viipaloi halloumi.
Paista halloumit rasvassa kauniin ruskeiksi.
Sekoita salaattiainekset keskenään.

Tarjolla oli salaatin kanssa Kapteenin sinappista salaatinkastiketta. Kastikekin oli tarkoitus tehdä itse, mutta sen kuljettaminen paikalle oli näin näppärämpää.


Suolaisen piirakan ohje taasen löytyi mun ikivanhasta reseptikansiosta. Ohje oli normaaliin piirakkavuokaan, joten tuplasin sen. Taikinaa jäi hieman yli, eli jos teette myös pellillisen, niin suosittelen hieman vähentämään pohjan aineksia, tai leipomaan vielä yhden pienen pienen piirakan jäljelle jäävästä taikinasta. Toki jos jättäisi pohjan hieman paksummaksi, niin näin taikinaa ei varmasti myös jäisi niin paljon yli.

Pekoni-kasvispiirakka
pellillinen

Pohja:
300 g voita
8 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 prk kermaviiliä

Täyte:
2 pkt pekonia
1 kesäkurpitsa
tuoretta parsakaalia
1 prk fetajuustoa
4 tomaattia
4 dl ruokakermaa
150 g emmental juustoraastetta
2 kananmunaa
pippurisekoitusta
yrttisuolaa

Sekoita kuivat aineet keskenää, lisää voi ja nypi sekaisin. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapsakaksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja kuutioi tomaatti. Levitä täytteen ainekset pohjan päälle. Sekoita ruokakermaan kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Kakku oli ihan superhyvää!!


Piknik oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut. Puhaltelimme sankarin kanssa saippuakuplia ja heittelimme frisbeetä. Lisäksi päivänsankari testasi onnistuuko lokkien karkoitus soittamalla niille Ressu Redfordia. 😁



Piknik jouduttiin vähän keskeyttämään ennen aikojaan kovan vesisateen ja kohdalle osuneen ukkosen vuoksi, mutta onneksi oltiin jo ehditty nauttimaan niin suolaiset kuin makeatkin.


Suuri kiitos ihanasta piknikpäivästä perhe Hakamäki ❤

4 kommenttia:

  1. Kivoja tuollaiset synttäripicnikit ja voi mitä herkkuja:) Onnea synttärisankarille! Leppoisaa alkanutta heinäkuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä pitää ehdottamasti järjestää jatkossakin! Tämä korona-aika on monella muullakin varmasti pistänyt mielikuvituksen liikkeelle, kun on joutunut keksimään vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa asioita.
      Kiitos samoin, oikein ihanaa ja aurinkoista heinäkuuta!! <3

      Poista
  2. Voi miten ihana postaus ❤️ kiitos vielä teille tästä niin kivasta päivästä, oli kyllä ehdottomasti yksi tämän kesän ihanimmista 🥰❤️

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)