keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Lehtikaali-pekonipiirakka


Pienessä yrttilaatikossani oli lehtikaali alkanut villiintymään, ja ennen kuin se menisi pilalle oli keksittävä joku ruoka mihin sitä voisi käyttää. Tämä 👉 lehtikaali-pekonipizza kävi mielessä, mutta koska halusin taas testata jotakin uutta, oli etsittävä jotakin muuta reseptiä. Päädyinkin tekemään suolaista piirakkaa, mukaillen Kermaruusu -blogin ohjetta sen mukaan mitä jääkaapista löytyi. Tämä oli ihan mielettömän hyvä piirakka. Seuraavalla kerralla tuplaan ainekset ja teen pellillisen. 


Lehtikaali-pekonipiirakka


 Pohja:
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
n.100 g lehtikaalia
1 pkt pekonia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl juustoraastetta
1 dl vettä 
100 g yrttituorejuustoa
2 kananmunaa
kirsikkatomaatteja
mustapippuria
yrttisuolaa

Valmista pohja. Kuutioi kylmä voi. Laita kulhoon voi, jauhot ja suola, nypi sekaisin. Lisää kylmä vesi. Taputtele taikina piirakkavuokaan (halk. 26cm).

Valmista täyte. Kuutioi pekoni, kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa lehtikaalin lehdistä lehtiruoti pois ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista pekonikuutiot rapeiksi pannulla, lisää sipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää lehtikaali, kuullota muutama minuutti. Siirrä kaikki ainekset pannusta piirakkapohjan päälle.

Sekoita munat, kerma, maito ja juustoraaste sekaisin. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kaada seos piirakkavuokaan. Lisää päälle kirsikkatomaatin puolikkaita. Paista 200 asteessa 25-30 min.



Tässä on nyt muutenkin tullut leivottua näitä suolaisia piirakoita, kun piknikille tein 👉 pekoni-kasvispiirakkaa (pekoni tuntuu nyt olevan kovassa huudossa) ja viime viikolla tein myös pitkästä aikaa tätä 👉 jauheliha-peltipiirakkaa.


Ja peltipiirakka toimi hyvin niin iltapalana...


..kuin aamupalanakin! 


Viskin kanssa ollaan herkuteltu myös jätskillä, tietenkin koska KESÄ 💛


Viskin kanssa ei kannata lähteä kilpasille jätskin syönnissä. Jää varmasti toiseksi! 😂

Aurinkoista heinäkuuta kaikille!! 🌞

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)