torstai 9. heinäkuuta 2020

Minttukrokanttikakku


Jos ristimänimeksi on annettu Marianne, niin eihän sitä voi olla tykkäämättä minttusuklaasta. Eikä myöskään minttusuklaakakusta. 😁
Vastustamaton ohje löytyi Kotikokista. En ollut ennen tehnyt juustokakkua, jossa olisi käytetty kananmunaa. Se toi mukavaa kuohkeutta kakkuun, joten miksipäs en kokeilisi toisenkin kerran.

Minttukrokanttikakku
22 cm


Pohja:
200 g suklaakeksejä
70 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
150 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
n. ½ dl sokeria
5 liivatelehteä

Hienonna keksit ja sekoita sulan rasvan kanssa. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja tasaisesti. Nosta kylmään. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Erottele kananmunat, ota keltuaiset talteen ja vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike.
Sekoita sokeri, tuorejuusto ja keltuaiset sulan suklaan joukkoon. Sekoita hyvin niin että tuorejuusto notkistuu. Nostele mukaan valkuais- ja vaniljavaahto.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata pieneen kuumaan vesitilkkaan (noin ½ dl). Sekoita liivateseos ohuena norona täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen.
Lusikoi seos keksipohjan päälle, tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia, mieluiten yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.



Käytiin viime viikonloppuna ostosristeilyllä itänaapurin puolella. Olipa ihana päästä pitkästä aikaa buffetpöytään! ❤ Tuli vedettyä ihan lievät överit.



Tällä viikolla iltapäivälehdet otsikoivat, kuinka oli yhdellä risteilyaluksella ollut mukana ihmisiä joilla todettiin koronatartunta. Vaikka ei ollut samasta laivasta kyse, siinä alkoi itselläkin kurkku kipeytyä ja aivastuttaa ja.. ja.. Tämä pikainen risteily taisi olla eka kerta kun oltiin pidempiaikaisesti sisätiloissa vieraiden ihmisten kanssa. Toistaiseksi olotila hyvä, mutta ehkä taas hetkeksi oli ihmismassassa pyörimiset siinä.





4 kommenttia:

  1. Mä niin olen himoinnut laivan buffettiin!! Hemmetin K! Nyt on alkanut tuo virus todella ottamaan päähän. Eilenkin kauppakeskuksessa oli pitkästä aikaa taas ihan normaalin tuntuista. Ihmisiä oli paljon ja kahvilat ja ravintolat näytti niin kuin ennenkin. Silti näkymätön vaara kummitteli mielessä,kun kasvavista tartunta määristä on taas uutisoitu niin ei kaupoissa kiertelystä osannut oikein nauttia.
    Tänään mun kavereita tulee meille kyläilemään. Ihana nähdä pitkästä aikaa. Meidän piti pitää pihalla piknik, mut on niin kylmää et kyllä sisään on ystävät kutsuttava. En mä mikään hysteerikko ole, mutta kyllä tuo silti vähän jännittää. Keksisivät nyt sen tehoavan lääkkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo saa nähdä mihin tämä tilanne tästä vielä kääntyy.... :/
      Kaiken lisäksi kun nuo virukset muuntautuvat koko ajan, niin lääkkeen keksiminen siihen tulee olemaan aika haastavaa.

      Poista
  2. Mä en taas ollenkaan ymmärrä niitä ihmisiä, jotka heti hyökkäävät suuriin ihmismassoihin, kun lupa tulee. Kun niitä turvavälejä siellä laivoilla ei kuitenkaan pidetä. Ja jos ei kerran ole pakko mennä laivalle. Nämä hurjapäät altistavat taas monia muita ilman omia oireita. Mutta kun kerran lupa on annettu, niin pakkohan sinne laivalle on päästävä juhlimaan. Toivottavasti mahdollisimman moni näistä juhlijoista sairastuu koronaan ja kärsii loppuelämänsä jälkitaudeista ja -oireista. Ehkä julmaa, mutta yhtä julmaa on tämä välinpitämättömyys ja "minä, minä ensin"-asenne, jossa muista ihmisistä ei todellakaan välitetä, vaan minä itse on se ainoa ajatus ihmisen päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisen meistä on itse kannettava vastuu omista päätöksistään.

      Tuolla laivalla oli kapasiteetista käytössä ehkä noin 1/4 osa joten turvavälejä oli helppo noudattaa, eikä missään tullut tilannetta että kukaan olisi tullut toisen iholle. Ja koko laiva tuoksui niin kovin "sairaalalle" joten kyllä myös desinfioinnista ja puhtaudesta huolehdittiin koko ajan. Mutta varmasti paikoissa joissa alkoholi ottaa vallan, niin turvavälit unohtuu. Mutta itse ainakin yritän keskittyä siihen että huolehdin omasta ja läheisteni terveydestä niin hyvin kuin kykenen. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)