keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Karviaishillo inkiväärillä


Kun reilut kahdeksan vuotta sitten muutettiin tähän Koivurannan tilalle, istutin heti ensimmäisenä kesänä karviaispuskan, sekä punaisen- ja mustanviinimarjan. Muut marjat ovat aina päässeet käyttöön, mutta karviaiset on jäänyt keräämättä. En tiedä mikä oli ideana kun puskan ylipäätään omalle pihalle halusin enkä myöskään ymmärrä miksi olen marjat aina jättänyt oman onnensa nojaan. Koska tämä inkivääri-karviaishillo oli aikas suun mukaista, joten jos ei muuta käyttöä karviaisille keksi, niin hillo on enemmän kuin loistava vaihtoehto.Nyt pitää mennä juusto-ja viinikauppaan, että voin antaa arvion millaisten juustojen kanssa tämä hillo on parhaimmillaan. Koska siis juustoja silmällä pitäen tämän hillon tein. 
Kyllä tämä toimi ihan kaurapuuronkin päällä. Etenkin kun tykkään tehdä aika suolaista puuroa. Tämä makean kirpsakka hillo antoi hyvän säväyksen suolaiselle puurolle.

Kaiken lisäksi valmistus oli helppoa kuin heinän teko. Eniten aikaa vei purkkien desifiointi.

Karviaishillo inkiväärillä

2 l karviaisia
½ dl vettä
500 g hillosokeria
2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä

Huuhdo ja puhdista karviaiset. Pane karviaiset sekä vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
Lisää inkivääri ja anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia. Voit soseuttaa hillon halutessasi sauvasekoittimella. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ne ja säilytä viileässä.


Kirsikoitakin tuli taas paljon. Nämä suklaakirsikat on kyllä hyviä. Hiukan kirpeämpiä kuin kaupan kirsikat, mutta ei nämä syömättä jää.


Viskin kanssa elämä on tällä hetkellä yhtä ylä-ja alamäkeä. Välillä on niitä hyviä päiviä, jolloin kivut ja ontuminen on tipotiessään.


Välillä taas on niitä kipupäiviä. Eläinlääkäri palailee lomalta kahden viikon päästä. Silloin varmaan mietitään jatkohoitoa. Magneettikuvaus hylättiin liian kalliina. Yksi kuva lähes muutaman tonnin arvoinen. Ennemmin panostan sen rahan Viskin loppuelämän hyvinvointiin, kuin yhteen kuvaan. Kuvasta toki olisi heti selvinnyt mikä selkää riivaa, mutta koska olemme päätöksen tehneet että mihinkään leikkauksiin ei enää ryhdytä, tuntuu se vähän turhalta rahan menolta.


Itse itsekkäästi toivon että Viski olisi kivuton muutaman viikon kuluttua alkavalla kesälomalla ja saataisiin vähän tehtyä yhdessä jotain kivaa! ❤ Toki mennään Viskin ehdoilla, mutta toivon niin kovasti että edes vielä tämä yksi kesäloma saataisiin yhdessä viettää... 🙏


Tuo pölvästi ja sen hyvinvointi on niin kovin lähellä omaa sydäntä ❤

2 kommenttia:

 1. Voi Vinskiä, rapsutuksia hälle! Toivottavasti saatte lääkkeet millä kipu katoaa.
  Kiitos hillon ohjeesta. Nappaan sen itselleni talteen ja keittelen sitten kunhan marjat valmistuvat.Teillä on jo sato kypsää.
  Mukavaa sadonkorjuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viski kiittää rapsutuksista! <3 Sitä minäkin toivon, että kivuista päästäisiin vielä kokonaan eroon.
   Mukavia hillonkeittely hetkiä! Se on aina yhtä terapeuttista puuhaa säilöä satoa talteen. Mukavaa sadonkorjuuta sinne myös! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)