perjantai 25. syyskuuta 2020

(Herkkuhimoisen) kaurakeksit


Wuhuu, me saatiin eilen odotettu ja aikalailla arvattukin tulos, että molempien meidän koronatesti oli negatiivinen. Mutta tulipahan käytyä testissä. Testi ei ollut mikään mukavuuden huippu, mutta eipä siihen kuollutkaan. Se oli oikeastaan ohi ennen kuin edes ehti tajuta että mitä tapahtuu. 

Mutta ennen testitulosten valmistumista oli parempi pysytellä vain kotosalla ja niinpä herkkuhammasta kolottaessa oli pakko kääntää ympäri kaikki kodin kuivakaapit, josko olisi löytynyt ihan mitä tahansa makealta maistuvaa. Ja yllätys yllätys, jauhot oli ihan finaalissa, voi ihan finaalissa, munat ihan finaalissa. 😂 Mutta nämä huippuhyvät keksit sentään sain aikaiseksi viimeisistä kaapin aineksista. Keksien ohje löytyi K-ruoka -sivustolta. Ohjeen mukaan taikinasta olisi pitänyt tulla n. 20 keksiä, mutta mun hehtaarikeksejä tuli vain 9 kappaletta. 😅

Kaurakeksit
n. 20 kpl


100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa

Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää sokeri ja muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Nosta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. 


 

Nyt tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua myös kaupan noutopalvelua. Tein tilauksen verkkokaupassa ja hain tuotteet seuraavana päivänä kaupan takapihalta. Oi kuinka ihanan näppärää. Tavarat oli pakattu pahvilaatikoihin, jotka oli äärimmäisen näppärä sekä pakata autoon että kantaa tavarat sisälle kotiin. 


Sen verran tykkään kaupassa käymisestä, että en usko että tätä ihan tavaksi otan. Mutta oli kiva kokeilla. Nyt tietää että tällainen helppo vaihtoehtokin on olemassa, jos taas joskus on kipeänä eikä kaupassa käynti onnistu.

Se on Poudan Pekka luvannut niin upeaa keliä viikonlopulle, että ei muuta kuin mars pihalle ja nauttimaan! 

Lämpimän aurinkoista syysviikonloppua 💚


2 kommenttia:

  1. Ai näihin kekseihin menee kardemummaa! Kuulostaa hyvältä. Vois lisätä nämä " to do-Listalle". :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ainakin tykättiin näistä kovasti! Kardemummaa ei ehkä kannata läträtä "isolla kädellä" vaan ihan niin että se vaan hennosti maistuu. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)