maanantai 14. syyskuuta 2020

Pikainen kasvis-kanawokki


 Nuudeli-ja riisiruokia tulee tehtyä todella harvoin. Ollaan niin perunaihmisiä 😂 ja joskus harvoin syödään pastaa. Nuudeli ja riisi ovat suorastaan eksoottisia ruokalajeja. Tosin aina näitä syödessä mietin, että miksi ei voisi syödä useamminkin. Tämäkin wokki oli älyttömän nopea tehdä ja herkullisen makuinen. Resepti-idea on löytynyt vanhasta Pirkka- lehdestä. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty Blue Dragon -merkin valmiita teriyaki maustekastikepusseja. Niitä ei kuitenkaan meidän Supermarketista löytynyt, joten käytin ihan vaan Pirkan teriyaki-kastiketta. Veikkaan että ajoi saman asian.

Kana-kasviswokki


2/3 pkt Blue Dragon medium egg noodles -nuudeleita
450 g broilerin fileesuikaleita, maustamaton
1 rkl öljyä
n. ½ tl suolaa
1 punainen paprika
1 mieto punainen chili
1 iso valkosipulinkynsi
½ pss (á 300g) ohuita vihreitä papuja, pakaste
n. ½ pullollista Pirkan teriyaki kastiketta
tuoretta korianteria

Kaada nuudeleiden päälle kiehautettua vettä, mausta vesi suolalla. Anna hautua 4 minuuttia. Valuta nuudelit.
Paista kanat öljyssä ja mausta ne suolalla.
Paloittele paprika, viipaloi chili ja hienonna kuorittu valkosipuli. Lisää ne kuumalle pannulle. Lisää myös pavut. Wokkaa pari minuuttia kuumalla pannulla käännellen, kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
Lisää pannulle wok-kastike ja kuumenna. Sekoita joukkoon lopuksi nuudelit ja paista vielä hetki, kunnes pavut ovat kuumia. Ripottele pinnalle korianteria ennen tarjoamista.


 

Tässä listausta muista arkisista ruuista mitä meillä syötiin viime viikolla:

🍖 Makaronilaatikkoa (normaalisti en tykkää makaronilaatikosta, mutta tämä on HYVÄÄ)

🍖 Lämpimiä voileipiä (tonnikala täytteellä)

🍖 Täytettyä jauhelihamureketta (täytteenä cheddarjuustoa ja tomaattia), perunaa ja kanttarellikastiketta

🍖 Lohisoppaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)