Halusin jotakin leipoa satokauden kasviksista Venetsialaisia silmällä pitäen, ja sopivasti Paperivuoka -blogissa silmiini osuikin herkullisen oloinen kesäkurpitsagalette. Ohje on alunperin Annin uunissa -blogista. Ja mikäs se juuri tähän aikaan sopisikaan paremmin kuin kesäkurpitsa. Galette on ehdottomasti parhaimmillaan vielä lämpimänä, eli kannattaakin se tarjoilla suht pian valmistamisen jälkeen tai lämmittää uudelleen ennen tarjoilua.
Ohjeen mukaan oli tehty vain yksi iso galette. Tein kuitenkin tällä samalla ohjeella kaksi pienempää galettea. Toisen jätin kotiin ja toisen vein tarjolle Venetsialaisiin.
Kesäkurpitsagalette
1 iso tai 2 pienempää
3½ dl sämpyläjauhoja
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
125 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
1-2 kesäkurpitsaa
100 g emmental-mozzarellaraastetta
kourallinen fetajuustokuutioita
150 g ranskankermaa
½ dl oliiviöljyä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
pippuria
timjamia
1 kananmuna
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Kuutioi kylmä voi ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Sekoita kermaviili ja kylmä vesi keskenään. Lisää neste kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa. Tee taikinasta litteä pallo ja laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä, aseta siivut talouspaperin päälle ja ripottele siivujen päälle suolaa. Itketä siivuja noin 30 minuuttia ja kuivaa sitten siivut.
Kaulitse piirakkapohja noin 30 cm kokoiseksi ympyräksi leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen.
Levitä ranskankerma piirakkapohjan päälle, mutta jätä reunoille noin 5 cm tilaa. Ripottele päälle juustoraaste ja feta. Asettele kesäkurpitsat limittäin juustokerroksen päälle. Sekoita öljy, valkosipuli ja mausteet. Kaada öljy kurpitsaviipaleiden päälle. Nosta galeten reunat piirakan päälle ja voitele kananmunalla. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä.
Elokuussa illat alkavat olla niiiiin ihania - lämpöä riittää vielä ja pimeyden vuoksi kynttilät ja tunnelmavalot näyttävät niin upeilta! ❤
Metsässäkin alkaa jo tuoksua syksylle! 🍁
Tunnelmallista syyskuuta kaikille blogini lukijoille! 🌻
Nam sinäkin olet kokeillut kesäkurpitsagaletteani <3 Ohje on alunperin minun sivuilta :)
VastaaPoistahttps://www.anninuunissa.fi/ihana-kesakurpitsagalette/
Kiitos Anni <3 korjasin asian myös postaukseeni!
PoistaTämä oli kyllä ihan superherkullista!