perjantai 28. elokuuta 2020

Farmors Cafe & Högsåran saari


 Olen jo niiiiiiin kauan haaveillut, että pääsisin käymään Högsåran saarella, Farmors Cafessa. Farmors Cafe itseasiassa oli myös yksi kohde viiden kohdan 👉 to go -listallani. Ja koska tänä kesänä tuli jo 👉 Seilissä käytyä, niin pitihän vielä toinenkin kohde saada listalta vedettyä yli. 


Ja ehdimme kuin ehdimme kahvilaan vielä viimeisenä kesäkauden aukiolopäivänä. Korona aiheutti Farmors Cafessakin tiettyjä poikkeusjärjestelyjä. Ensinnäkin vierailuun tuli varata aika ennakkoon verkkosivujen kautta. Ja kauan haaveilemani saaristolaispöytä ja kakkubuffa eivät tänä vuonna toteutuneet, vaan kaikki annokset tarjoiltiin valmiina pöytiin. Tämä vähän niinkuin tarkoittaa sitä, että Farmors Cafeeseen on päästävä uudelleen, kun tämä maailman tilanne joskus toivottavasti vielä normalisoituu.


Kahvila sijaitsee tosiaankin Högsåran saarella, ja sinne mennään lossilla. Auto suositellaan jätettäväksi Svartnäsin parkkikselle. Autolla ei tee saarella yhtään mitään, koska välimatkat ovat niin lyhyet. Ja täytyy sanoa että en ole ikinä nähnyt lossilla tällaista tilannetta, että lossi jo lähdettyään peruuttaisi vielä takaisin satamaan hakemaan yhden auton kyytiinsä. Tuo Högsåran lossi kulkee tosin niin harvoin, että odottelua olisi tullut lossirannassa useamman tunnin verran. Kannattaakin siis ihan ensimmäisenä katsoa lossiaikataulut, kun vierailua suunnittelee.

 

Meille sattui vierailulle erittäin aurinkoinen ja lämmin päivä. Ainoastaan lossimatkalla hieman tuulesi, niin että takki oli paikallaan, mutta muuten lämpöä riitti. Vähän turhankin paljon, sillä suunnitelmissa oli kiertää kahvilakäynnin jälkeen vähän enemmänkin saarta, mutta Viski oli toista mieltä. Lämpöä oli sen verran eikä tietoakaan varjosta, että ei ihme kun oli vähän kieli vyön alla liikenteessä. 


Kahvilaan johti idyllinen, punasävyinen hiekkatie Högsåran kylän läpi. Hymyä huulille tuotti myös kauniisti koristellut sähkökaapit. Näitä maisemointeja voisi harrastaa enemmänkin.


 

Kahvilan pihassa oli vastaanotto kunnossa, kun kahvilan omat koirat päivystivät heti "ovi aukossa". Onneksi pihalla oli muutenkin niin paljon ihmeteltävää, niin Viski ei äitynyt komentelemaan toisia koiria. 


Tänä kesänä poikkeusolojen vuoksi ruoka-ja juomatilaukset tehtiin ulkopaviljongista. Ruokalistat olivat lyhyet ja ytimekkäät. Tykkään tästä että valinnanvaraa ei ole liiaksi. 👍 


Päädyimme maistamaan päivän salaattia (katkarapusalaatti) sekä salamipizzaa. Meillä on aina sellainen tapa ravintolassa, että valkataan kaksi eniten houkuttelevinta annosta ja jaetaan ne puoliksi. Paitsi niillä kerroilla, kun valkkaan täysin kasvisaterian, niin saan sen kyllä syödä ihan rauhassa yksinäni! 😁

 

Ruoka oli niiiiiiiin hyvää!! ❤ Salaatti oli upeasti rakennettu. Siinä oli silmänruokaakin ihan riittämiin, mutta se oli myös iso ja maukas. Myös pizza oli herkullista. Ei mitään turhaa kikkailua, vaan rapsakka pohja, hyvä tomaattikastike ja selkeät täytteet. Nam! 😋


 

Ja koska oltiin kakkujen luvatussa maassa, niin eihän sitä voinut jälkkärikakkua jättää väliin, vaikka vatsa vähän yrittikin huudella että täynnä ollaan jo. Itse otin rommi-kinuskikakun (oi nam) ja mies otti mutakakun. Molemmat taivallisen hyviä, väitän kyllä että tuo mun kinuskikakku vei silti voiton. 


 

Plussaa tuli kauniista astioista. Ja kauniista miljööstä. Iso terassi ja kaunis piha, tällaisessa olisi kiva järkätä jonkinlaiset pihajuhlatkin. Upea paikka kaiken kaikkiaan. Ja palvelu ystävällistä ja avuliasta. Suosittelen!! Tänä kesänä se on jo liian myöhäistä, mutta laittakaapa heti ensi kesän to go -listalle.


Olisin tosiaankin vielä halunnut käydä mm. Sandvikin retkeilyalueella, toisella puolella saarta, mutta päätettiin kuumuuden takia jättää se väliin. Tehdään seuraava vierailu oman veneen kanssa, niin voi vaikka sen kanssa rantautua suoraan Sandvikin upeille biitseille.


Tämä oli kyllä ehdottomasti kesän 2020 kohokohta ❤

6 kommenttia:

 1. Taas niin ihanan näköinen retki. <3
  6.9 on Lahden Pieno Paviljongissa Kakkuviikarin Vispailujan kakkupuffa. Ihan sikke hyviä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 ihana laittaa omia unelmia todeksi. Etenkin kun ne ovat näin helposti vielä toteutettavissa! ;)
   Oi vitsi <3 tuo oli aika kova juttu!!! USKON että ovat hyviä!

   Poista
 2. Woi kuinka kaunista ja ihanaa. Ihan tuli kova halu lähteä itsekin reissunpäälle katsomaan ja tutustumaan saareen ja sen antimiin. Upeat syötävätkin vielä. Ihan herahti vesikielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesäksi kesälomareissukohde tästä. Vieressä on tosiaankin Kasnäs ja Taalintehdas, joissa kummassakin on paljon katseltavaa ja yöpaikkojakin löytyy.

   Poista
 3. No onpas hienoja maisemia. Erikoisesti tykkään noista vanhoista taloista, voi mitä nostalgiaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Högsåra oli kyllä ihanan idyllinen pikkusaari. Ihan kuin olisi palannut ajassa hieman taaksepäin. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)