sunnuntai 2. elokuuta 2020

Mato-onkireissulla


Mikäs sen parempaa sateisen arki-illan viettoa, kuin mato-onkireissu kera eväiden läheiselle metsälammelle.



Pieni hentoinen sade ei häirinnyt yhtään, päinvastoin. Sateen jälkeen suolampi tuoksui entistä metsäisemmälle ja raikkaalle.



Meillä oli mukana yksi ahvenvapa jigailua varten sekä yksi mato-onki. Ja niin vaan metsälampi näytti, että vanhassa tavassa vara parempi ja mato-onki oli huomattavasti tuotteliaampi tapa kalastaa kuin jigailu. Metsälammen affenat oli pieniä (ja tummia) ja pääsivätkin kaikki takaisin kasvamaan. Mikään ruokaisasti tuottoisa reissu tämä ei siis ollut, mutta päänupille sitäkin tärkeämpi. Kotipihassa en jaksa mato-ongen varressa keikkua kuin pienen hetken, kun tulee jo pakotus touhuta jotain muuta. Mutta täällä metsälammen suojissa tuntui oikein hyvältä istua rauhassa paikallaan ja kuikuilla että nappaisiko se kala. Ja kyllähän se nappasi. 🐟



Koska reissu oli hyvin ex-tempore, en ehtinyt itse valmistella eväitä sen enempää. Kaupasta tarttui mukaan hampurilaissämpylöitä, Kivikylän valmiita jauhelihapihvejä, sinappia, suolakurkkua, cheddar-sulatejuustoa ja majoneesia. Kotoa otin vielä matkaan viipaloitua sipulia ja tomaattia.



Viski löysi omat (paljon terveellisemmät) eväät juolukkapuskasta 😂


Se olis enää 6 päivää töitä ja sit alkaisi kolmen viikon loma... 🌞
Kyllä sitä on odotettukin kuin kuuta nousevaa. Lomasuunnitelmia ei ole kuin sen verran, että haluaisin pyöräillä, kalastaa, tehdä muurinpohjalettuja ja viedä kummipojan merimuseoon. Kaikki muu ylimääräinen mukava tekeminen on pelkkää plussaa! 😊 Rentoutuminen on kuitenkin se ykkösasia lomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)