keskiviikko 26. elokuuta 2020

Raparperi-mansikkapaistos


 Wuhuu, eka raparperileipomus tänä vuonna! Raparperiaika on kai vähän jo ohikin (?), mutta itse laitoin vasta keväällä raparperia kasvamaan pihalle ja nyt vasta ne olivat kasvaneet sen verran isoiksi että sieltä tohti muutaman oksan ottaa. Sanotaan, että raparperista ei kannattaisi ekana kesänä ottaa oksia, mutta itse laitoin kolme taimea kasvamaan ja nyt nappasin ainoastaan yhdestä oksia, joten näemme ensi vuonna tuloksen oliko tällä jotain vaikutusta. 

Ja koska lähikauppa myi mansikkaa 2e / 500g ja alehamsterin oli niitä tietenkin ostettava, niin laitoin niitä mukaan myös tähän raparperipaistokseen. Väittäisin, että tuli jopa parempi paistos kuin pelkästä raparperista. 

Mansikka-raparperipaistos


n. 6 dl raparperia
n. 2 dl mansikkaa
2 rkl taatelisiirappia (tai vaahterasiirappia)
3 dl kaurahiutaleita
½ dl jotakin vaaleaa jauhoa, esim. vehnäjauhoa tai jotakin gluteenitonta jauhoseosta
1 dl ruokosokeria
½ dl hasselpähkinärouhetta
75 g voita

Pilko raparperit ja puolita mansikat ja asettele ne voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle siirappi.
Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja jauhot sekä pähkinärouhe keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Levitä kauraseos raparperi-mansikkaseoksen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai esim. vaniljajätskin kanssa.

Tuo Lidlin Bourbon Vanilla jätski on ihan törkeän hyvää! Maistuu kinuskisen vaniljaiselta.

Maanantaina kävin Tuusulassa moikkaamassa kummityttöä ja samalla käytiin vähän ulkoilemassa Tuusulanjärven rannalla.

Meillä oli aika kelpo eväätkin mukana, nimittäin Konditoria pH7:sta ostettuja macarons -leivoksia. En ole ikinä ennen ollut mikään macaronsien ystävä, mutta kun kummitytön ristiäisissä maistoin kyseisen konditorian macaronseja, olin myyty ❤


Saa vinkkailla muitakin hyviä macarons -valmistajia. Näitä pitääkin nyt testailla oikein urakalla... 😉 Toimii retkieväänäkin oikein hyvin.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa herkkua. Kyllä on mansikkaisena versiona vielä parempaa mitä pelkkänä raparperina, myös makeassa piirakassa, vatkatussa puurossa yms makuyhdistelmä toimii taatusti. Tälle syksylle en ole vielä kertaakaan tehnyt yhtään paistosta, joten pitää asia korjata pikinmiten. Nyt olen aamun ollut marjapensaissa (ihan märissä) ja sain viimeiset herukat kerättyä. Mehumaija on ahkerana tänään ja mustaherukoista keitän pienen vatkatun puuron. En myöskään ole mikään macaronsien fani, tehnyt olen joitakin kertoja ja niitä valmiita suurtalouspakkauksissa myytäviä olen maistellut, mutta eivät ole oikein kolahtaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, kunnon itse tehtyä marjamehua! <3 En ole tainnut sitä maistaa sen jälkeen, kun mamman alkoi muisti prakaamaan ja joutui asumaan hoitokotiin. Nyt ei ole enää mehunvalmistajia. Meillä on vain yksi pensas kutakin marjaa, joten niiden sadosta ei paljoa mehua keitellä. Marjat on kyllä tallessa pakkasessa, joten pitää niistä syksyn tullen jotakin leipoa.
      Ja aion myös kokeilla itse tehdä macaronseja.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)