maanantai 5. lokakuuta 2020

Tonnikalapasta uunissa


 Huh hah hei, nyt eletään jo lokakuuta! Mihin tämä aika oikein sujahtaa? Tunnustan, että joululaskuri on jo käynnissä 🙊 mutta silti ihan mielellään nautin tästä syksystä ensin. 

Tämä tonnikalapastan resepti on viime viikolta. Tein miehelleni tavallista 👉 makaronilaatikkoa ja itse söin tätä tonnikalaista versiota. Ohjeen bongasin K-ruoka -sivustolta. Muokkasin tätä oikeastaan vaan sen verran että alkuperäisestä ohjeesta poiketen pistin kaksi purkkia tonnikalaa. Ja se olikin aivan passeli määrä tuon kokoiseen vuokaan tehtynä. Teen tätä kyllä toistekin - helppoa ja herkullista.


Tonnikalapasta uunissa


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ rkl öljyä
2 prk (a 200 g) tonnikalapaloja öljyssä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1½ dl vettä
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g fusilli täysjyväpastaa
2 dl juustokermaa

Pinnalle:
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa. Lisää valutettu tonnikala ja paseerattu tomaatti. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kaada joukkoon. Lisää mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
Kaada keittämättömät pastat uunivuokaan (n. 2 l). Sekoita tomaattikastike pastan joukkoon. Kaada juustokerma vuokaan, sekoita kevyesti. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla 45 minuuttia. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Olen jo aivan sekaisin että mitä ruokaa meillä on syöty milläkin viikolla ja muistiinpanoistakaan ei ihan hevillä ota selvää. Meillä siis EHKÄ syötiin tonnikalalaatikon ja makaronilaatikon lisäksi viime viikolla muun muassa seuraavia ruokia:

🍛 Sitruunainen kalaleike, remouladekastike ja perunat

🍛 Nakkikeitto

🍛 Jauhelihakastike ja perunat

 

Olen tainnut ennenkin sanoa että ollaan kovia perunansyöjiä, mutta tästähän se käy hyvin ilmikin.

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa ja lokakuuta kaikille! 🍁 Nautitaan upeista syyskeleistä.

6 kommenttia:

  1. Meillä on huomenna luvassa ruokalistan mukaan makaroonilaatikkoa. Voisikin joskus vaihtaa se tonnikalaiseksi versioksi. Hyvä idea.Kausnista syksynaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ainakin tykästyin tonnikalaiseen versioon. Ja kun lisää mukaan vielä tomaattimurskaa / paseerattua tomaattia, tulee sellainen "pizzainen" maku.
      Kiitos samoin, kaunista syksyn aikaa sinullekin!! <3

      Poista
  2. Oi kun näyttää maukkaalta! Tätä pitää testailla.

    VastaaPoista
  3. Saako noita vaivaisluu yms kynsisilsamainoksia mitenkään pois näiden reseptien seasta ? Ymmärrän, että ne maksavat sinulle, mutta ruokahalu kyllä lähtee samaa kyytiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos palautteesta <3 niiden pitäisi näkyä VAIN ja ainoastaan sivupalkissa! Selvitän asiaa! Ymmärrän todellakin, koska muakin ärsyttää jos teksti pätkii jonkun mainosten takia.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)