perjantai 29. tammikuuta 2021

Halloumi-pinaattiuunimunakas ja coleslaw


Heipä hei, se olisi jälleen perjantai! 💥 
Perjantaista näemmä muotoutunut se päivä viikosta kun maltan istahtaa koneen ääreen ja päivittää blogia. Tämä viikko on mennyt flunssan kourissa. Jännästi näin "vanhemmalla iällä" flunssa vetää olon aika voimattomaksi vaikka kuume ei nousisikaan. Mutta ehkä se on hyvä muistutus itselle, että välillä on vaan vähän levättävä. Nyt onneksi olo alkaa jo friskaantumaan ja koronatestitkin oli negatiivisia, joten oireiden mentyä ohi uskaltaa taas lähteä liikkeelle omaa pihaa kauemmas. 
 
Tässä vinkiksi esim. viikonlopun brunssille tai vaikkapa iltapalaksi helppo ja herkullinen halloumi-munakkaan ohje. Reseptistä kiitos S-ryhmän reseptilehdelle Yhteishyvälle. Idea kaalisalaatista taas tuli Pirkan ruokalehdestä. Hieman muokkailin sitä omaan makuumme sopivaksi, mutta se mikä tästä teki erilaisen aiempiin tekemiini kaalisalaatteihin oli se, että tähän tuli piimää. Ja piimä tekikin tästä mukavan raikasta. Suosittelen testaamaan. Itse ainakin käytän tätä ohjetta jatkossakin (kunnes taas tulee joku uusi ohjejota on pakko testata). 😁

 Halloumi-pinaattiuunimunakas
uunivuoallinen

200 g halloumijuustoa
70 g babypinaattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
8 kananmunaa
1 dl maitoa
½ tl mustapippuria rouhittuna
½ rkl oliiviöljyä

Raasta halloumijuusto. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Riko munat kulhoon.Vatkaa joukkoon maito ja pippuri.
Öljyä uunivuoka kevyesti (tai peitä vuoka leivinpaperilla). Ripottele vuokaan ensin pinaatti, sitten halloumi. Kaada päälle munaseos. Lisää päälle tomaatit ja sipuli.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt.



Coleslaw


n.300 g valkokaalia
3 porkkanaa
1 punasipuli
1 tuubi (175g) Felix kruunumajoneesia
1 dl piimää (tai maustamatonta jogurttia)
1 tl mustapippuria
½ tl suolaa

Huuhtele kasvikset. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pane kasvikset isoon kulhoon.
Sekoita majoneesin joukkoon piimä ja mausta se mustapippurilla ja suolalla. Lisää kastike kulhoon ja sekoita huolellisesti. Anna salaatin maustua kylmässä noin 15 minuuttia.


 Veikkaanpa että tämä alussa mainitsemani flunssa sai alkunsa viime viikonloppuna. Kummipoika tuli meille viikonlopuksi ja meillä oli aikomus mennä pilkille. Mutta kuten ehkä muistatte, täällä etelässä alkoi vesisateet jo perjantaina. Eli ilma ei ollut kuin morsian ja sitä myöden jäiden kestävyyskin oli vähän niin ja näin. Muutamaa testireikää enempää ei kyllä jäille uskaltanut mennä. Toivottavasti vielä tänä talvena kuitenkin pilkille päästäisiin.


 Mutta onneksi aina voi grillata.  🔥


Grillata taidetaan tänäkin viikonloppuna, mutta tällä kertaa ihan vaan omalla pihalla. Mukavaa viikonloppua kaikille! ❤

8 kommenttia:

  1. Voi Nanne, ihanaa tuota coleslawia on tosiaan kokeiltava ja halloum ja uunimunakas kuulostaa taas niin hyväle.
    Ihanaa tammikuun loppua ja viikonloppua.
    Sekä koitahan parantua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt jo onneksi flunssa helpottamaan päin!
      Coleslaw mielletään yleensä enempi kesäiseksi salaatiksi grilliruokien seuraksi, mutta sopii kyllä syötäväksi keskellä talveakin.
      Oikein mukavaa alkanutta helmikuuta!

      Poista
  2. Kummatkin postauksessa esittelmäsi ruoat ovat ihan meillekin sopivia. Minulle enemmän, mutta mieskin kyllä syö. Olen nykyisin ruvennut tekemään oman maun mukaisia ruokia ja joinakin päivinä teen kahta eri ruokaa, kun kanssasyöjä ei ihan kaikkea syö. Minä tein just äsken sen tomaattimunakkaan pannulla, mikä nyt pyörii netissä monissa eri lähteissä. Oli hyvää. pääsee jatkoon ehottomasti. Halloumia käytetään paljon nykyisin, kun eräs uystävä sitä ain tuomiseina tuo, vaan uunimunakkaaseen en sitä ole käyttänyt, joten tehään tuotakin.

    Se porkkanalisäke mitä olit kommentoinut, kopsaan tähän mitä kirjoitin vastaukseksi. Minä teen usein tuon tyyppistä lisäkettä(haudutettu juuresraaste). sekaan käy oikein hyvin palsternakka (ja mukulasellerikin, jos sen mausta tykkää). Kermoja vaihdellen, joskus lisäten maustettua tuorejuustoa, eri mausteita, niin aina tulee erilaista. Ja todellakin, kypsyy hurjan nopsasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kans hieman eri makumieltymyksiä mieheni kanssa, mutta useasti tulee silti tehtyä niitä miehen lemppariruokia. Pitää kans välillä muistaa tehdä niitä omiakin herkkuruokia.
      Tuota porkkanalisäkettä aion vielä tällä viikolla testata, kuulosti niin hyvältä. :)

      Poista
  3. Olenko koskaan tehnyt uunimunakasta hmm*miettii* no kummiskin näyttää hyvältä että voisin kokeilla ja coleslaw on kyllä minun herkkuani...hienoa että testi nega,itsekkin käynyt kerran testissä ja oli tav.flunssa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä uunimunakasta. Se on niin helppo tehdä ja saa samalla tehtyä isomman satsin munakasta. Riittää useammaksi kerraksi. :)
      Täällä onneksi flunssa alkaa jo helpottamaan. Pääsee ehkä kohta jo käymään kaupassakin pitkästä aikaa! :D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Taas jäin kiinni huolimattomasta ohjeen kirjaamisesta... :D
      Munien määrä päivitetty ohjeeseen, kiitos tuhannesti huomiostasi!! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)