lauantai 20. helmikuuta 2021

Jauhelihapihvit kermakastikkeessa


Mä olen nyt jostain löytänyt kauan kadoksissa olleen draivin testailla uusia arkiruokareseptejä. Tämä into on tuonut ihan uutta motivaatiota kauppareissuihin ja ihan muutenkin arkeen. Just todettiin mieheni kanssa, että onneksi minä tykkään niin kovin laittaa ruokaa ja onneksi hän tykkää niin kovasti syödä mun kokkaamia ruokia. 😁

Tämä resepti on Peggyn blogista. Ja jää kyllä ihan vakkarilistalle meille. Nuo pihvit on niin ihanan meheviä & herkullisen makuisia ja tuo kermakastike saa hyvää makua paistetuista pihveistä. Tämä on kaiken lisäksi näitä helppoja ja suhteellisen nopeita reseptejä. Ehdottomasti jatkoon! 👍

  Jauhelihapihvit kermakastikkeessa


Pihvit:
800 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 dl pankojauhoja
1 rkl makeaa sinappia
1 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
mustapippuria rouheena

Kermakastike:
3 dl lihalientä
4 dl ruokakermaa
1-2 rkl sinappia
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Kuori ja hienonna sipuli. Siirrä se kulhoon. Lisää joukkoon kananmuna, maito, pankojauho, sinappi ja mausteet.
Anna seoksen turvota 10 minuuttia. Sekoita jauheliha hyvin seoksen joukkoon.
Muotoile käsin jauhelihapihvejä. Paista pihvit pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Lisää joukkoon kastikeainekset hyvin sekoittaen; lihaliemi, kerma ja mausteet. Hauduta kannen alla 15 minuuttia ja tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.


Tein kastiketta vähän isomman määrän kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa oli. Hyvää kastiketta ei koskaan voi olla liikaa! 😋 Ja suosittelen pihvien teossa juurikin noiden pankojauhojen käyttämistä. Itse ostin nyt ekaa kertaa niitä, ja ne kyllä tekevät pihveistä todella "ilmavan" makuisia. 

 

Olen niin fiiliksissä näistä ulkoilukeleistä! 🌞 Ja siitä että vedet on jäässä ja myös siitä että kelkkareitit on tuonut ihan uusia lenkkimahdollisuuksia. ❤ Kunpa nämä kelit kestäisivät ainakin vielä kuukauden verran (ja sit kevät rytinällä) ja kunpa talvet olisivat jatkossakin tällaisia.

 

Ulkona (ja pilkillä) on viihdytty joka päivä heti töiden jälkeen. Itse en näillä pakkasilla tarkene kovin kauaa aloillani istua, mutta onneksi jäällä saa ajan kulumaan myös katselemalla, ihmettelemällä, valokuvaamalla ja ihan vaan olostaan nauttimalla. ❤


4 kommenttia:

  1. Tuota reseptiä pitääkin testata! Näyttää herkulliselle 😍 Olet ottanut hienoja talvikuvia.

    Eilen täällä olisi ollut iltapäivällä vain -12° pakkasta,mutta tuuli teki ulkona olosta jäätävää. Muutoin tarkenisin, mutta kädet menevät ihan jäähän. Kaikenlaisia hanskoja olen kokeillut. Illalla lämmittelin neulomaani vilttiin kääriytyneenä kuin perhosen toukka koteloonsa 😁
    Hyvää viikonlopun jatkoa ja kauniita talvipäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan! :)

      Sormien jäätyminen on minullakin se suurin ongelma, ainakin pilkkireissuilla. Sain äidiltä joululahjaksi ihan mielettömän hyvät tumput, joissa ei enää ole sormet jäätynyt, mutta eihän niitä voi pilkillä pitää. Ja sormikkaissa melkeinpä aina saa sormensa jäähän. Mutta sit on päivän päätteeksi mukava mennä saunaan lämmittelemään! <3
      Oikein mukavia talvipäiviä - toivotaan että nämä etelän vesikelit muuttuisivat taas vähän talvisemmiksi.

      Poista
  2. minä henk.koht. tykkään kastikkeista,aika vähän lihaa syön, tai en paljon ollenkaan, mutta varmasti hyvä kastike kun siinä on kerma. Pajunkissat täälläkin alkavat näkyä, ja kunnon talvesta on saanut nauttia, paitsi eilen satoi vettä, nyt kun tulisi pakkanen, niin pääsee hankiisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pitkään yritin olla syömättä lihaa melkeinpä vallan, mutta kyllästyin kahden ruuan tekemiseen ja nyt olen taas lihaa enempi syönyt. Pitäisi kuitenkin taas ottaa se vähintään yksi kasvisruokapäivä per viikko käyttöön.
      Toivotaan että nyt tulisi kunnon hankikannot. Ne on harvinaista herkkua täällä, mutta tuovat niin kivasti uusia lenkkimahdollisuuksia.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)