maanantai 15. helmikuuta 2021

Uunilohi feta-jogurttikastikkeella


Tämä uunilohi pääsee kyllä suosikkiruokiemme joukkoon (vaikka kuvat eivät annakaan ruualle yhtään oikeutta). Jogurttipinnan alla lohi pysyy mehevänä ja vaikka paisto menisi muutaman minuutin pitkäksi, ei lohi ihan hetkessä siltikään kuivu. Itse en ainakaan välitä liian kuivasta lohesta. Lohen kaveriksi tein uuniperunoita. Tykkään puolittaa kokonaisen perunan ja voidella sen leikkauspinnalta öljy-suolasekoituksella. Perunat paistuivat valmiiksi uunissa samaan aikaan lohen kanssa.

Uunilohta feta-jogurttikastikkeella


n. 1 kg lohifileetä
suolaa
n. 1 rkl sitruunamehua
150 g fetajuustoa
2 dl kreikkalaista jogurttia
½ dl kuivattuja yrttejä

Laita lohi nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan.
Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
Murenna fetajuusto ja sekoita se jogurtin joukkoon. Lisää kuivatut yrtit.
Levitä feta-jogurttikastike lohen päälle ja laita 200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.


 

 Meitä hellittiin viikonloppuna ihan huikean hienoilla keleillä. 🌞 Kunpa jatkossakin saisimme näin upeita talvia myös tänne Etelä-Suomeen. Perjantaina saimme raitisilmamyrkytyksen meren jäällä ja viikonloppu menikin kummitytön ja hänen isoveljensä kanssa touhutessa. Nyt on taas virtaa uuteen viikkoon, mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)