tiistai 23. helmikuuta 2021

Suklainen kahvikakku


 Tämä kakku pääsi viimeisten kaapista löytyneiden joulusuklaiden loppusijoituspaikaksi. Ja eipä olisi suklaita voinut paljon paremmin sijoittaa. Tämä oli erittäin herkullisen makuinen kakku. Käytettävät suklaat voi olla oikeastaan ihan mitä tahansa. Suklaita vaihtelemalla saat helposti muunneltua kakun makuvivahteita. Reseptistä kiitos Cebicin keittiöön.

Suklainen kuivakakku
1,5 l vuoka


200 g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojuomajauhetta (esim. O'boy)
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
150 g suklaata

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon varovasti nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi maito ja veitsellä rouhitut suklaat, sekoita nopeasti sekaisin.
Voitele ja jauhota (käytin mantelijauhetta) 1,5 l vetoinen kahvikakkuvuoka. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. 


Nämä (ei ollenkaan kuivat) kuivakakut on kyllä ihan liian aliarvostettuja nykyään. Ennen näitä taisikin löytyä aina kahvipöydästä, mutta nykyisin näihin törmää enää hyvin harvoin. Ja aina kun tällaisen innostuu leipomaan, häviää se pikaista vauhtia parempiin suihin. 

 

Osassa päin Suomea vietetään nyt talvilomaviikkoa ja harmillisesti juuri tälle viikolle osui lähes tulkoon vesikelit. Itseä harmittaa eniten tuo luistinradaksi muuttunut piha, jossa ei oikein voi tällä hetkellä tehdä yhtään mitään. Mutta vaikka nämä kelit muuten harmittavat, on näissä silti sitä jotain valokuvaamisen kannalta ajateltuna. 

Omaan talvilomaani on vielä 9 viikkoa aikaa, joten kelit ehtii (toivottavasti) siihen mennessä muuttumaan jo erittäinkin keväisiksi. Silloin ei enää tarvita talviaktiviteetteja, vaikka talvilomaa vietetäänkin! 😁


9 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! On mukava kokeilla erilaisia kuivakakkuja. Se on totta, että kuivakakku on aliarvostettu! Meillä on pidetty perinteestä kiinni ja aina juhlatarjoiluissa on myös kuivakakkua. Ei ole nyt toviin arkena leivottua kuivakakkuja, kun on ollut näitä sesonkiajan leipomuksia paljon erilaisia.
    Kauniita helmikuun viimeisiä päiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että teillä kuivakakut on juhlapöydän vakio tarjottavia. Ne on kyllä äärimmäisen herkullisia. Ja siis kaukana kuivista kakuista! :)
      Aurinkoista maaliskuuta ja kevään odotusta <3

      Poista
  2. Minähän olen aina ollut kahvikakkufani, vaan nyt tämän vuoden puolella en ole tehnyt kuin yhden kokeilun, eikä todellakaan ollut maullisesti onnistunut sellainen. Niin erilaisista me kaikki tykätään. Tällaisen peruskakun maku ei petä ja suklaa tietenkin pelastaa monet leivonnaiset. Ite laitoin just uuniin sitruunamuffinsseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi - sitruunamuffinsseja! <3 Ne on mullakin ollut jo jonkinaikaa mielessä, että pitäisikö leipoa.
      Samoin kuin sun blogista yksi kuivakakku. Ehkä sen vielä tässä maaliskuun aikana leivon. :)

      Poista
  3. Hihii, me ollaan vissiin tulossa sinne teidän nurkille päin yöpymään vuorokaudeksi. Menin osallistumaan face kilpailuun ja voitin loman Eerikkilän Urheiluopistolla. Osallistuin kisaan tietämättä edes missä koko Eerikkilä on. 🙈 Nyt tässä odottelen voitostani lisätietoja. 🙈
    Nam, herkullisen kuuloinen kakku. 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eerikkilä on ihana paikka! <3 Me oltiin siellä just syksllä työtiimin kanssa viettämässä tyky-päivää. Maisemat on ihanat ja siellä on ihan TÖRKEEN hyvää ruokaa! :D Meiltä ajaa siihen n. 30 min eli kun olette tulossa ja jos haluat treffata niin ihan mielellään ajelen sinnepäin. <3

      Poista
    2. Olis kyllä tosi kiva nähdä! <3
      Lahjakortti on vuoden loppuun asti voimassa, mutta muo himottaisi jo toukokuussa reissata. Sit on hevosetkin päässeet laitumelle, eivätkä tarvitse päivällä heiniä, niin on helpompi saada niille hoitaja. Kiva kuulla, että ruoka on siellä hyvää: meidän lomaan nääs kuuluu kaikki ateriat. 😁

      Poista
  4. aivan jäätävän herkullinen kuivakakku, tein gluteenittomana ja laitoin jääkaappiin tiivistymään.
    seuraavana päivänä sitä maisteltiin alusta viimeiseen muruun, teen uudelleen, nams Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei onpa kiva kuulla, tietää itsekin josko pitää joskus gluteenittomana tehdä. Tämä oli kyllä hyvä kakku. Mulla odottelee kaapissa parhaillaan suklaita, jotka eivät ole tehneet sellaisenaan kauppaansa, mutta tähän kakkuun ne sopivat juurikin passelisti.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)