tiistai 23. helmikuuta 2021

Suklainen kahvikakku


 Tämä kakku pääsi viimeisten kaapista löytyneiden joulusuklaiden loppusijoituspaikaksi. Ja eipä olisi suklaita voinut paljon paremmin sijoittaa. Tämä oli erittäin herkullisen makuinen kakku. Käytettävät suklaat voi olla oikeastaan ihan mitä tahansa. Suklaita vaihtelemalla saat helposti muunneltua kakun makuvivahteita. Reseptistä kiitos Cebicin keittiöön.

Suklainen kuivakakku
1,5 l vuoka


200 g voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojuomajauhetta (esim. O'boy)
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
150 g suklaata

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon varovasti nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi maito ja veitsellä rouhitut suklaat, sekoita nopeasti sekaisin.
Voitele ja jauhota (käytin mantelijauhetta) 1,5 l vetoinen kahvikakkuvuoka. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. 


Nämä (ei ollenkaan kuivat) kuivakakut on kyllä ihan liian aliarvostettuja nykyään. Ennen näitä taisikin löytyä aina kahvipöydästä, mutta nykyisin näihin törmää enää hyvin harvoin. Ja aina kun tällaisen innostuu leipomaan, häviää se pikaista vauhtia parempiin suihin. 

 

Osassa päin Suomea vietetään nyt talvilomaviikkoa ja harmillisesti juuri tälle viikolle osui lähes tulkoon vesikelit. Itseä harmittaa eniten tuo luistinradaksi muuttunut piha, jossa ei oikein voi tällä hetkellä tehdä yhtään mitään. Mutta vaikka nämä kelit muuten harmittavat, on näissä silti sitä jotain valokuvaamisen kannalta ajateltuna. 

Omaan talvilomaani on vielä 9 viikkoa aikaa, joten kelit ehtii (toivottavasti) siihen mennessä muuttumaan jo erittäinkin keväisiksi. Silloin ei enää tarvita talviaktiviteetteja, vaikka talvilomaa vietetäänkin! 😁


2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! On mukava kokeilla erilaisia kuivakakkuja. Se on totta, että kuivakakku on aliarvostettu! Meillä on pidetty perinteestä kiinni ja aina juhlatarjoiluissa on myös kuivakakkua. Ei ole nyt toviin arkena leivottua kuivakakkuja, kun on ollut näitä sesonkiajan leipomuksia paljon erilaisia.
    Kauniita helmikuun viimeisiä päiviä <3

    VastaaPoista
  2. Minähän olen aina ollut kahvikakkufani, vaan nyt tämän vuoden puolella en ole tehnyt kuin yhden kokeilun, eikä todellakaan ollut maullisesti onnistunut sellainen. Niin erilaisista me kaikki tykätään. Tällaisen peruskakun maku ei petä ja suklaa tietenkin pelastaa monet leivonnaiset. Ite laitoin just uuniin sitruunamuffinsseja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)