torstai 27. tammikuuta 2022

Helppo ja nopea arkilasagne


 Tämä resepti pitää äkkiä kirjata talteen. Nopeat ja helpot arkireseptit ovat kultaakin kalliimpia. Itse tehty lasagne on meillä kummankin herkkuruokaa. Aina ei vaan jaksa keitellä kastikkeita erikseen ja toisaalta en myös tykkää niistä ns. "puolivalmistelasagneista". Kylässä toki voin sellaista syödä jos sitä tarjolla on, mutta itse en kotona sitä koskaan laita. Siinä on joku mauste tms. joka tökkii pahasti omaa makuhermoani. Se on se joku sama mauste mitä on muissakin valmisruoissa, koska en niitä muitakaan pysty syömään. 

Mutta tämän lasagnen valmistuksessa ei kauaa mene. Etenkin kun tosiaan ei tarvitse kuin keitellä yksi ainoa kastike. Suosittelen kokeilemaan! 👍

Helppo ja nopea lasagne


500 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyrettä
1 rkl lihaliemijauhetta (tai 1 lihaliemikuutio)
n. 1-2 tl hunajaa
1 tl oreganoa
ripaus mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
1 prk (2,5 dl) Valion kolmen juuston kermaa
2 dl tavallista ruokakermaa
12 lasagnelevyä
n. 2 dl juustoraastetta

Paista jauheliha ja kuullota sipulit samalla jauhelihan joukossa. Lisää mausteet, tomaattipyre sekä tomaattimurska. Anna kiehua hetki.
Lisää joukkoon juustokerma ja ruokakerma, anna taas kiehua hetki kasaan.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Voitele lasagnevuoka. Lado vuokaan kerroksittain kastiketta ja lasagnelevyjä. Alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tulee kastiketta.
Lisää lopuksi päälle juustoraaste.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa n.40 minuuttia. 
 


Sääennustajat ovat kovin ennustaneet tälle vuodelle aikaista kevättä. Kovien pakkasten pitäisi, ainakin etelässä olla jo takanapäin ja pikkuhiljaa helmikuussa alkaisi jo aikainen kevät. Saa nähdä mikä on toteuma, mutta itsellänikin on jo useana iltana ollut sellainen "kevätfiilis". Jotenkin ulkona on jo mukamas tuoksunutkin keväälle. 
 

 
Mutta mitä ihmettä - nyt siellä sataa taas lunta. Toki sanotaan että uusi lumi on vanhan surma, mutta onkohan vielä näin... 
 

 
Minä en pistäisi yhtään pahakseni, vaikka lämpötilat kohoaisivat plus-asteille ja aurinko vaan paistelisi 🌞


Tule jo kevät ja valoisat päivät 💛

9 kommenttia:

  1. Teen myös lasagnen ilman kahdenlaista kastiketta, nopeasti on uunivalmista.
    Samoilla linjoilla olen puolivalmistelasagnen suhteen, niissä on jokin semmoinen
    mauste joka tökkii.
    Jospa se talven selkä taittuisi hiljalleen, maaliskuu maata näyttää, huhtikuussa humahtaa.
    Kevätauringon ilahduttaville säteille olisi käyttöä.
    Kaikesta huolimatta viihtyisää viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin seuraavaksi kaupassa selvitellä että mitä kaikkia mausteita niihin valmislasseihin laitetaan. Mielenkiintoista tietää että onko se joku säilöntäaine vaiko oikeasti mauste, joka siinä häiritsee.
      Nyt pihalla on sellainen lumikaaos että juuri tällä hetkellä kevät tuntuu vain kaukaiselta ajatukselta. No, onneksi se sieltä tulee joka tapauksessa. Mukavaa sunnuntaita! <3

      Poista
  2. Tämä ohje menee kyllä kokeiluun. Sen verran ihanan nopealta tuntuu, voisi jopa arkenakin tehdä lasagnea!! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Resepti testattu ja lasagne valmis. Huomenna maustetaan. Ohje oli tosi helppo ja nopea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että resepti on mennyt testaukseen, toivottavasti maistuu! :)

      Poista
  4. Tänään maustettuun ja oli hyvää !🤩
    Jatkoon menee 😋

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)