sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Ahvensoppaa


 Mieheni oli viime viikon lauantaina nauttimassa upeasta auringonpaisteesta meren jäällä ja toi minulle tuliaisiksi komean kasan ahvenia. Itse en ole tänä keväänä käynyt pilkillä ollenkaan. Jotenkin se pilkkijakkaralla kökkiminen tämän ison pötsin kanssa ei ole houkuttanut. Josko sitten taas ensi keväänä jaksaisi keskittyä siihenkin puuhaan.
 

Yleensä ollaan ahvenet vaan työnnetty savupönttöön ja syömättä jääneet savuahvenat hyödynnetty salaatteihin, kastikkeisiin jne. Nyt meidän sähkösavustin ei oikein enää jaksa sauhutella, joten oli hyvä aika kehitellä ihan jotain muuta. Itse haluaisin aina syödä fileroitua, pannulla paistettua ahventa, mutta itseltä ei oikein se filerointi tahdo sujua (harjoituksen puutetta, tiedetään).

 


Nyt tehtiin niin, että osa ahvenista vaan nyljettiin ja ne päätyivät soppaan ja loput fileroitiin ja pyöriteltiin maustetuissa ruisjauhoissa ja ne päätyivät voin kera pannulle. Aika hyvä setti siis! 
Ahvenkeitto tehtiin ihan samalla tavalla kuin muutenkin kermainen kalakeitto tehdään. Nyt vaan laitettiin nyljetyt ja putsatut ahvenet keittymään perunoiden kanssa noin viideksi minuutiksi. Tämän jälkeen kalat nostettiin pois liemestä, annettiin hetki jäähtyä ja perattiin lihat pois. Ja kun keitto oli muuten valmista, laitettiin nypityt ahvenenlihat takaisin keiton joukkoon. Ja kyllä oli muuten hyvää! 😋Itse odotan jo kovasti sitä, että päästään koko perheen voimin kesällä ahvenkalaan. 🐟 Ja jos Ahtikin olisi suotuisa, niin saataisiin kokeiltua muitakin uusia juttuja ahvenesta. Tosin ehkä se uusi savustuspönttökin pitää laittaa ostoslistalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)