maanantai 21. maaliskuuta 2022

Piparjuuri-lohilaatikko


 Just julkaisin tämän älyttömän hyvän kinkku-pekonikiusauksen ohjeen ja täältä pesee nyt toinen ihan superherkullinen laatikkoruoka. Tämä on, jos mahdollista, vieläkin helpompi valmistaa kuin kinkkukiusaus ja maut olivat el perfecto! 👌 Tätä tehdään kyllä pikaisesti meillä uudestaan. Ohjeen tähän olen napannut Lidlin ruokalehtisestä joskus aikanaan. Eli kaikki ainekset pitäisi Lidlistä löytyä, mutta itse tunnustan heti, että jouduin tuota piparjuurituorejuustoa hakemaan S-kaupasta. Toki sen olisi voinut korvata jollain muunkin makuisella tuorejuustolla tai tehdä itse sekoittamalla maustamatonta tuorejuustoa ja piparjuurta. Mutta koska en löytänyt edes tuoretta/säilyke piparjuurta, niin päätin sit suosiolla hakea tuorejuuston toisesta kaupasta. Piparjuurituorejuusto sellaisenaan maistettuna on aika tymäkän makuista, mutta tässä ruuassa se ei juurikaan pistävästi maistunut, muuta kuin tuoden aika kivaa lisämakua. 

Piparjuuri-lohilaatikko


750 g valkosipuliperunoita (pakaste)
250 g lämminsavulohta
2 dl lehtipinaattia
½ dl tilliä hienonnettuna (unohdin ostaa)
4 dl maitoa
2 dl ruoka-/kuohukermaa
150 g piparjuurituorejuustoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kaada puolet perunaviipaleista voideltuun vuokaan (tilavuus n. 1½-2 l). Revi savulohi perunoiden päälle, ripottele lohelle pinaatinlehtiä ja saksi tilliä. Asettele päälle loput perunasiivut.
Sekoita kerma, maito, tuorejuusto, munat, suola ja mustapippuri kulhossa. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
Kypsennä lohilaatikkoa uunin alatasolla noin tunnin ajan, kunnes laatikko on hyytynyt ja saanut hieman väriä pintaansa. 


Lumikasojen alta on alkanut paljastua syksyllä ruukkuihin laitetut kanervat. Nämä kanervat olivat vielä ennen lumen tuloa kirkuvan punaisia, nyt enää hailakan vaaleita. Suunnitelmissa olisi vaihtaa kanervien tilalle narsissit, mutta uskaltaako niitä vielä ostaa kun luvassa on taas ensi viikolle kovia yöpakkasia... 😲



Sen verran on päivälämpötilat ollut lämpöisen puolella, että korkkasimme viikonloppuna Viskin kanssa jätskilenkkikauden! 😁 Ensin lenkki ja sit hyvällä omalla tunnolla isoin jäde mikä kaupasta löytyy.... 😋 P.S. Tuo Pätkistuutti oli ihan älyttömän hyvää (Viskinkin mielestä)!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)