tiistai 15. maaliskuuta 2022

Maailman helpoin kakku


 Se näyttäisi äitiyslomalaisen elämä olevan vähän verrattavissa eläkeläisen elämään - koko ajan on sen verran paljon tekemistä, että eipä ehdi kunnolla edes tänne blogin puolelle tulla päivittelemään kuulumisia. Eli beibi ei siis vielä ole putkahtanut maailmaan 😁 vaan joku toinen tekee itsestänsä kiireisen ramppaamalla vesijumpissa, siivoamalla, leipomalla, nauttimalla aurinkoisista keleistä pihalla, pesemällä pyykkiä jne jne. Mutta sallittakoon se tähän hetkeen. Vielä kun saa asioita tehdä omassa aikataulussa, ilman takiaispalloa rinnalla, niin pitää nauttia tästä! 😉

Tämän kakun leivoin viime perjantaina, kun hyvät ystävät olivat tulossa kylään. Mieheni oli vähän sitä mieltä, että et varmaan jaksa leipoa mitään, että jos vaan ostetaan jotain valmista. Siis mitä, minäkö tarjoaisin vieraille jotakin valmista?? 😱 Laskin että meillä on tänä vuonna käynyt mun vanhempien lisäksi mieheni veljen perhe ja yksi ystävä kylässä tätä ennen, joten sen verran harvinaista herkkua on vieraat meidän kulmilla, että leivon kyllä tällaisena specialhetkenä enemmän kuin mielellään. Ja etenkin kun nyt löytyi sellainen huippuresepti, joka oli äärimmäisen helppo JA herkullinen. Tein pohjan ihan muutamia tunteja ennen vieraiden saapumista, ja silti kakku oli erittäin kostea  ja mehevä tarjoiltaessa. Ainoa aikaa vievä osuus tämän kakun valmistuksessa on kakkupohjan paisto, muuten kaikki sujuu käden käänteessä. Etenkin kun koristelunkin voi hoitaa vähän vasemmalla kädellä - mitä epämääräisemmin koristeet on kakun päälle heitelty, sen nätimpi todennäköisesti on lopputulos. Ohje on Saamarin kakut -blogista ja se oli tehty yhteistyössä Juustoportin kanssa. 

 

Maailman helpoin kakku
18 cm


Pohja:
75 g voita
2 dl vaniljajogurttia (Juustoportin)
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute ja koristelu:
2 dl kuohukermaa
n. 2 rkl vaniljasokeria
koristeeksi vadelmia, pensasmustikoita, suklaakonvehteja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan väliin (vuoka 18-20 cm).
Sulata voi mikrossa, jätä hetkeksi jäähtymään.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää jogurtti voisulaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada voiseos jauhojen joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla.
Kaada taikina kakkuvuokaan, paista uunissa 35-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim. hammastikulla. Kakku on valmis kun taiknaa ei jää tikkuun.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Ota kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
Nostele kuohkea kerma lusikalla kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla, esim. marjoilla ja suklaakonvehdeilla. 



Nyt alkaa beibin tavaratkin olla jo kaikki ostettuna ja paikallaan. Hän toivottavasti ei saa ikuisia traumoja, koska meillä ei ole tarjota hänelle omaa huonetta, vaan saa majailla yläkerran aulassa. Eikä aulaa ole muutettu vaaleansinisen / vaaleanpunaisen hattaraiseksi. 😂 No, ehkä hän selviää näistä traumoista. Vielä puuttuu pinnasängyn laitasuojat ja sellainen hoitoalusta, mutta muuten alkaa kaikki olla valmiina. Vaatteita en ole juurikaan ostellut, vaan mennään äitiyspakkauksessa olleilla. Saa sitä sit aina ostettua täydennyksiä sen mukaan mitä tarvitsee. Olen vähän kirjaillut ylös, että jos joku kysyy mitä voi vauvalle tuoda, niin vastauksena on vaippojavaippojavaippoja (niitä kuulemma menee ja paljon), harsoja, lakanoita ja pyyhkeitä. 




En tiedä tajuaako Viski yhtään mitä meillä on meneillään. Ainakin se on suojellut koko raskausajan mua jos mahdollista niin entistä tarkemmin. 👮 Mutta ainakin hän osaa, edelleen, nauttia näistä lämpimistä kevätkeleistä ja rentoutua! 

Otetaan Viskistä mallia ja mennään ulos nauttimaan ihanan lämpimistä kevätkeleistä! 💛

6 kommenttia:

  1. Hetken ajattelin, että onkohan se laskettu aika jo tullut.
    Se voi olla etuajassa, tai mennä yli, lapsi tulee kun on valmis.
    Tekemistä kotona on aina, nyt on ulkoiltava kun säät ovat suosineet.
    Kun teidän perheen pienokainen sitten tulee, asiat etenevät
    vähän eri järjestyksessä, kyllä se menee hyvin, kun saa apukäsiä, jos tilanne niin vaatii.
    Mukavia talvipäiviä, toivotaan että kaikki menee hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä olisi 1,5 viikkoa laskettuun aikaan, vaan jotenkin on sellainen fiilis että "yliajalle" mennään. Vaikka monesta lähteestä olen lukenut, että lasketun ajan sijaan pitäisi puhua lasketusta kuukaudesta. Eli sanotaan niin, että kyllä hän huhtikuun aikana varmasti syntyy! :)
      Mukavia ja lämpimiä kevätpäiviä - eiköhän kaikki hyvin mene, kun itsekin asennoituu asiaan niin! <3

      Poista
  2. Olipas kiva postaus. Niin kaukun kuin muidenkin asioiden suhteen. Kakkuohjeen otan jemmaan toteutettavaksi joku kerta. Nauti nyt vaan täysin siemauksin päivistä. Asiat tärkeimmyysjärjestykseen, hommat eivät minhinkään karkaa. Rapsutukset Viskille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juurikin näin, että tehtävää riittää aina ja ne ei mihinkään kotoa karkaa, vaikkei hommiin aina samalla sekunnilla tarttuisikaan. Tosin nyt ajattelin kyllä tarttua imuriin, koska aamuaurinko paljasti järjettömät villakoira-armeijat lattiallamme :D
      Viski kiittää rapsutuksista ja lähettää Davelle keväisiä terkkuja! <3

      Poista
  3. Tämä kakku on aivan uskomattoman kaunis jo ihan katsellakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)