keskiviikko 18. toukokuuta 2022

Helpot ja nopeat parsa-pekonipiiraat


 Jääkaapin perukoille oli jäänyt muutama parsa sekä muutama siivu pekonia, ja siitä se ajatus sitten lähti. Pakastimestakin sattui sopivasti löytymään joulusta jäänyttä torttutaikinaa ja tämä oli oiva keino päästä niistä eroon - helpot parsa-pekonipiiraat. Ja sopii vielä näin kevääseen kuin nenä päähän. 

Itse nautiskelin näitä lauantaina iltapäiväkahvin kanssa. Mieheni lähti jo perjantai-iltana kalareissuun ja oli koko viikonlopun pois. Me oltiin neidin kanssa ekaa kertaa viikonloppu ihan kahdestaan kotona. Olin varannut evästä Euroviisukatsomoa varten, mutta vähän jo aavistelin että tänä vuonna taitaa omalta osalta uni viedä voiton Euroviisuista. Niinkuin kävikin. Senpä takia vedin varman päälle ja nautin osan viisukatsomoon varatuista herkuista jo iltapäiväkahvin kera. Ja nämä piiraat tuli mukaan vähän ex-tempore, mutta eikös ex-tempore herkut yleensä ole just parhaita! 😁

Näihin tosiaan voi käyttää ihan just niitä aineksia mitä sun jääkaapista ja pakastimesta löytyy. Tee siis hävikistä herkkua. 

Parsa-pekonipiiraat


lehti-tai voitaikinalevyjä
emmentaljuustoraastetta
tuoretta parsaa
pekonia
mustapippuri rouhetta

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Puolita levyt. Katkaise parsoista puumainen kanta pois.
Laita taikinalevyn päälle hieman juustoraastetta sekä pekonin sisään kääritty parsa. Ripottele päälle hieman mustapippurirouhetta.
Taita taikinalevyn kaksi kulmaa keskelle toistensa päälle ristiin. Nipistä ja sulje cocktailtikulla.
Voitele halutessasi munalla (itse jätän useasti tämän vaiheen välistä).
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Piiraiden lisäksi katoin kahvipöytään mansikoita, chilillä maustettua briejuustoa, viikunahilloa ja irtokarkkeja. Niin ja kuohuvalasissa oli maustettua kivennäisvettä. 



Suomen esityksen jaksoin viisuista katsoa, mutta The Rasmus esiintyikin jo neljäntenä. Hyvä ajatukseni oli, että pistän tytön nukkumaan ja katselen itse sängystä Euroviisuja puolella silmällä. Mutta yläkerran telkkaristapa ei näkynyt mitään, joten se siitä. Ja varmasti ihan hyvä valinta, koska kunnon yöunia ei voita mikään! 😁


Eli siis ei tänä vuonna mitään viime vuoden kaltaista 👉 herkkubuffaa kisakatsomossa, mutta ehkä taas ensi vuonna ohjelmassa on sekä viisujen katselua että herkkubuffa. Nyt nautitaan vauvantuoksusta (eli maitopuklun hajusta...) ja yöunista. 😂😍

2 kommenttia:

  1. Tässä onkin hyvä idea kokeiltavaksi,kun kaapista löytyy parsaa ja pakkasesta lehtitaikinaa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika useasti jonkun sorttista torttutaikinaa pakasteesta löytyy, etenkin joulun jäljiltä, ja mihinkäs niitä olisi kivempi käyttää kuin pikaisiin suolaisiin piiraisiin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)