keskiviikko 31. elokuuta 2022

Suklaakakku ilman lisättyä sokeria ja vehnäjauhoja


 Pitkästä aikaa tuli leivottua. 😊 Aina kun on paikka leipoa niin pitää iskeä. Meidän Viskillä on ollut onni, että hänen elämässään on jo useamman vuoden ajan ollut aivan spesiaali "lasertyyppi" eli 👉Anihelpin Pia Valtonen, joka on käynyt Viskiä jo monet vuodet kotona hoitamassa laser-laitteen kanssa. Viski ei ole koskaan saanut niin merkittävää hyötyä esim. särkylääkkeistä, kuin miten hän vastaanottaa laserhoitoa. Tulokset tulevat näkyviin aina jo muutaman kerran jälkeen. Jos laserhoito itselle / koiralle on ihan uutta, niin suosittelen tutustumaan. 

Ja siis miten laserhoito ja kakku liittyvät toisiinsa..?! Viskillä oli taas hoitopäivä ja pyysin jo edellisellä kerralla, että jos Pia jäisi seuraavalla kertaa hoidon jälkeen kahville meille. Jos voi edes jollain pienellä teolla osoittaa kiitollisuutta, niin tämä oli meidän tapa se tehdä! ❤ Löysin Instagramista 👉 Hilla Stenlundin tililtä aivan ihanan oloisen suklaakakun, ja tietenkin tuo sokerittomuus ja vehnäjauhottomuus kiinnosti kakkua kokeilemaan. Ja ai vitsit, johan oli herkullista! Vaati kyllä seurakseen kermavaahdon ja mansikkahillon, mutta niiden kera oli oikein herkullista. Kakku itsessään ei ole mikään turhan makea pommi.

Suklaakakku
17 cm


12 taatelia
3 kananmunaa
1½ dl mantelijauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
½ dl sulatettua voita
½ dl maitoa
pieni ripaus suolaa

Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina pieneen (17 cm halkaisija) vuokaan ja paista 180 asteessa 15 minuuttia.
Anna jäähtyä. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön ja marjojen / hillon kera. 


Olin helteisillä keleillä jo vähän huolissani meidän Viskin voinnista, mutta nyt kun on ollut viileitä päiviä, niin on taas menty lenkillä kuin nuori ori. 😍 Ja toki näillä keleillä on kelvannutkin lenkkeillä.


Nämä luonnon omat värit 💛💚

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)