tiistai 12. maaliskuuta 2013

Italianpata

Tämä on yhtä meidän talouden vakkariruoista, nopeutensa ja helpputensa ansiosta. Yleensä olemme tehneet Blå Blandin-valmis italianpadan, mutta nyt päätin kokeilla itse. Ihan täysin tyytyväinen en ollut lopputulokseen. Vähän vaatii vielä kehittelyä.... :)

Italianpata


400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 prk tomaattipyrettä
2 lihaliemikuutiota
7 dl vettä
175 g spagettia (katkottuna)
1 paprika
100 g pakastemaissia
100 g pakasteherneitä
0,5 rkl oreganoa
0,5 rkl mustapippurirouhetta

Ruskista jauheliha. Kuullota myös sipuli ja paprika. Lisää loput aineet ja sekoittele, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti. Keitä kunnes spagetti on kypsää ja kasvikset pehmenneet. 

Viikonloppuna saatiin lopulta aikaiseksi tehdä Tyynelle "luukku", josta se pääsee navettaan. Melko pienestä kolosta noinkin iso kissa menee.
Tuosta ovesta pääsee siis Jimin koppiin, josta luonnollisesti on käynti ulos. Tyyne viihtyy navetassa todella hyvin. Tietenkin kun siellä on näin talvellakin paljon lämpösempi kuin ulkona. Ja taitaa siellä niitä hiiräkin jonkun verran lymyillä! :)

Ja sunnuntaina muuten kävimme Jimin kanssa vähän hassuttelemassa agilitytunnilla. Meillä oli molemmilla ihan mielettömän kivaa! :) Epäilin, että Jimi ei suostuisi suorittamaan putkea eikä pussia, mutta niin vaan pappasti meni nuoruuden innolla! :) Täytyy ehkä Jimin kanssa ilmoittautua johonkin höntsä-agilityyn....

5 kommenttia:

  1. Miten teidän koiruus voi? Joko se ihojuttu on parantunut? Yllättäen en taas muista sen hienoa nimeä :)

    Meillä uudehko naapuri oli laittanut aluksi ulkorakennuksen luukut umpeen. Sitten näki, kun meidän toinen katti kiikutti hiirtä niiden ulkorakennuksen alta ja teki meidän kissoja varten oman luukun ulkorakennuksen oveen :D

    VastaaPoista
  2. Jimi-koiruus voi jo paremmin, vaikka hotspotit eivät vielä kokonaan olekaan poistuneet keskuudestamme! Harmi, sillä vanhaa koiraa pitäis päästä hieromaan ja ajateltiin myös aloittaa vesijuoksu, kunhan iho on taas kunnossa.

    Kissat on kyllä niin mainioita tapauksia!! En ole ikinä ollut mikään kissaihminen, kunnes muutettiin maalle ja otettiin kissa. Nyt sydämeni on ihan myyty! Voisin vaikka tältä istumalta ottaa toisen. Taas tänään yritin käyttää isäntään uhkausta-kiristystä-lahjontaa, mutta ei ainakaan vielä tepsinyt. Pitää ehkä pyytää jonkun tuomaan lahjaksi kissanpoikanen, lahjastahan ei saa kieltäytyä,eihän...?! ;)

    VastaaPoista
  3. Harva agilityä kokeillut jättää sitä yhteen kertaan..;) putkesta tulee usein se lemppari juttu, vaikka aluks saattaki jännittää. Hyvä papa..<3

    VastaaPoista
  4. Meidän pitäisi myös tehdä jokin kissan luukku talliin, mutta mitenköhän siitä tekisi sellaisen, että naapurin kissat eivät sitä käyttäisi. ;D Blå Blandin italianpata kuuluu myös meidän pikaruoka valikoimaan! :) Tein muuten sunnuntaina tuon 4-viljan leipäohjeellasi sämpylöitä ja hyviä tuli! Pihistelin tosin suolan kanssa ja sitä ei olisi pitänyt tehdä (hyvä kostumus, mutta sitä suolaa olisin kaivannut enemmän). :D

    VastaaPoista
  5. Meillä on koira hoitanut tehokkaasti sen,että naapurin kissat välttävät meidän pihaa! :)
    Itsekin kauhistelin aluksi sitä suolan määrää siinä leivässä,mutta maistettuani totesin että ei yhtään ollut liikaa. Ja pääasia on se,että eipä ainakaan saa lisäaineita kun tekee itse leivät.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)