tiistai 19. maaliskuuta 2013

Jauhelihapiirakka

Eilen piti iltapalaksi taikoa jotakin 250 grammasta jauhelihaa! :) Olisin halunnut tehdä munakasrullan, mutta  isäntä halusi jauhelihapiirakkaa. Ja kuinkas sitten kävikään...tein miljoonaa asiaa yhtä aikaa, enkä oikein keskittynyt piirakan tekoon. Yksi kermapurkki jäi pöydälle kun piirakan lykkäsin uuniin, eikä hälytyskellot soineet päässä yhtään. No, piirakka oli todella hyvää, mutta hieman kuivaa, johtuen tuosta unohtuneesta kermasta. Mutta ketsupin kanssa oikein makoisaa! Ja taas voimme todeta, että onneksi ei ollut ketään tulossa kylään.... :)

Jauhelihapiirakka



Pohja:
125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
250 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 paprikaa (keltainen ja punainen)
2 valkosipulinkynttä
mausteita (suolaa, chilijauhetta, mustapippurirouhetta, oreganoa)
kirsikkatomaatteja
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa (viherpippuri)
2 munaa
(2 dl ruokakermaa, jonka minä unohdin)

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.
Leikkaa paprika kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää joukkoon paprika ja sipuli. Kypsennä vieläypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet: murskatut valkosipulinkynnet, suolan, mustapippurin, chilijauheen ja oreganon. Levitä pohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, kerma ja kuutioitu koskenlaskija. Kaada täytteen päälle. Laita päälle vielä halkaistut kirsikkatomaatit. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää ilman kermaakin :) Mulle ainakin kelpais vallan mainiosti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)