keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Teemana lähiruoka; uunikuhaa & kuhasoppaa

Luvattoman vähän on isäntä ehtinyt viime aikoina kalastelemaan. Kiitos hääjuhlien, sillä remontit työllistivät isäntää ihan kokopäiväisesti. No, nyt on juhlat juhlittu & remontitkin tältä kesältä/syksyltä takanapäin. Ja sunnuntaina olikin kalareissulta kotiintuomisina pari kiloinen kuha! :)
Vaikka viime perjantaina perkasinkin muikkuja, on nämä kalaruoat isännän juttuja. Minä kyllä syön niitä erittäin sujuvasti :) mutta tuo tekeminen on vähän vielä hakusessa.

Tällä kertaa teimme kuhafileistä uunikuhaa. Eli fileet uunivuokaan ja sinne kaveriksi purkillinen ruokakermaa, voita, uutta sipulia omalta maalta sekä mausteita. Kuhan kanssa syötiin näitä jo aiemminkin tekemiäni tillimuhennettuja perunoita, KLIK.
Loppukalasta teimme sitten soppaa. Soppa tehtiin samalla tavalla kuin aina lohisoppakin, KLIK.


Perunat ja porkkanat ehtivät kiehumaan niin kauan (unohduin tuijottamaan telkkaria), että pienimmät porkkanapalat ehtivät muussaantumaan ja värjäämään koko keiton vähän oranssihtavaksi! :)
Kyllä kala vaan on hyvää!!!

Kalan kanssa kuuluu tietenkin nauttia valkoviiniä! :) Tällä kertaa meillä oli "laatikkovalkkaria", Chileläistä Frontera Chardonnayta. Oli erittäin suunmukaista viiniä, ja piti kyllä paikkansa tuo Alkon kuvaus pirteästä ja hedelmäisestä viinistä.Muistattekos muuten, kun elokuun alkupuolella kerroin ostaneeni meidän pihalle muutaman ruusupuskan, KLIK. Pensaissa oli ostettaessa muutama kukka ja ohjeistusta noudattaen leikkasin kukat pois heti istutuksen jälkeen, koska kukkien "ylläpito" voi kuulemma haitata pensaan juurtumista. No, kiitos lämpimän syksyn, ruusupuskat ovat alkaneet uudelleen kukkimaan. Eli voisiko tästä päätellä, että pensaat ovat myös hyvin juurtuneet...?!

Voi, en malta odottaa ensi kesää, että näen ruusupuskien koko loiston!! :)

4 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä ja lupaavan kuuloisia kalaruokia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kala on herkkua, lähes joka muodossa!! :)

   Poista
 2. Oi, kuhaa! Se on hyvää. Meillä tehdään kalaruokia luvattoman harvoin, kun perheessä on "ruotokammoisia" Aviomies muhentaa kaikki palat ihan mössöksi ennenkuin laittaa pienintäkään kalanpalaa suuhunsa... voi voi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuha on todella hyvä kala.
   Meillä taas tuo kala on sellaista "pyhäruokaa". Syödään siis arkena, mutta ruokailuun suhtaudutaan silloin erityisen hartaasti! ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)