keskiviikko 27. elokuuta 2014

Lohimedaljongit ja piparjuuri-yrttikastike


Nyt on sitä lohta sit pakastin täys! :) Mutta ei haittaa yhtään, lohi on meidän perheen suurinta herkkua!! Ja varmasti maistuu vielä tuhat kertaa paremmalta kun tietää, että se on isännän itsensä kalastamaa. Ensimmäiset maistiaiset Tornionjoen lohesta syötiin heti Ylitorniossa. Seuraavat maistiaiset nautittiin äidin & mamman kanssa lauantaina ja kolmannet syötiinkin sitten isännän kanssa kahdestaan. Tehtiin medaljongeja ja Kääpiölinnan köökistä löytynyttä piparjuuri-yrttikastiketta. Kyllä kuului aikamoisia ihastuneita huokauksia, kun annokset nautittiin..... ;)
Lohimedaljongeihin löytyy hyvät teko-ohjeet muun muassa täältä.

Piparjuuri-yrttikastike

1 prk kermaviiliä
2 tl piparjuuritahnaa
2-3 rkl hienonnettua tilliä
2-3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1tl sokeria
0,5tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki kylmässä.


14 kommenttia:

  1. Mukavaa kuulla, että kastike kelpasi :) Kyllä taatusti maistuu lohi paremmalta, kun on itse pyydetty! Vähän kateellinen mä olen tuosta kalansaaliista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kastike kelpasi, todellakin. Mukavaa vaihtelua "siihen perinteiseen".
      En ihan uskonut ennen reissua tälläiseen kalasaaliiseen. Nyt ei voi olla muutakuin ylpeä tuosta meidän isännästä.... <3

      Poista
  2. Mä palkkaan sut kohta kyllä meille personalchefiksi! :D Aina vesi kielellä luen näitä sun ruokapostauksia :P~~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! <3 Se olisikin mieluinen tehtävä minulle!! Voi kun saisikin kaiket päivät kokkailla ja leipoa, mutta ei mitään suurtalouskeittiö meininkiä... Se ei ole ihan mua varten.

      Poista
  3. Herkullise näköne annos, moon vaa nii onneton kalansyöjä, savulohi ja -siika o kyllä herkkua, mutta ei muu. Jotenki mää en siitä kalan hajusta vaa kertakaikkiaa välitä. Kraavilohtaki moon kaks kertaa yrittäny maistaa, mutta se palane pyöri mun suusa niinku purkka, enkä mää saanu sitä nielastua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sit taas graavikala on sitä suurinta herkkua. Etenkin graavitaimen on ihan mielettömän hyvää.....

      Poista
  4. Oih, kello on melkein puoliyö ja nyt iski ihan hirveä nälkä ;) Voisin syödä lohta joka päivä, tuo kastike vaikuttaa herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin voisin syödä lohta vaikka joka päivä. No nyt sitä saa onneksi syödäkin joka päivä, ainakin jossain muodossa. Tänään vielä kalasopan muodossa ja huomenna taas graavikalaa! :)

      Poista
  5. Kyllä on komeaa lohta, ei voi muuta sanoa, mulla on vesi ihan kielellä! Jos huomaat joku aamu, että lohet on lähtenyt pakkasesta yön aikan, se olin sitten minä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..täytyykin laittaa karjakeittiön ovi visusti lukkoon, ettei pääse lohivaras iskemään! :) Samassa pakastimessa on kuitenkin jemmattuna Lapista tuodut porotkin.... ;)

      Poista
  6. Herkkuateria....voisin syödä vaikka joka viikko. Pikkasen pitää kanssasyöjää vielä kouluttaa tietynlaisten lohiruokien syömiseen.... onneksi jo savustettu menee ja uunilohikin hätätingassa. Pikkasen olen minäkin puolileikilläni kateellinen kalasaaliistanne. Lähenpä keittelemään nyt kalakeittoa, tosin minun pitää tyytyä puna-ahveneen ja seitiin. Saankin keittää aika ison kattilallisen nyt kun siskon porukat tulevat Kuopiosta kyläilemään meille alkuviikkoon asti. Ja leipoakkin nyt saa, kun kuulemma pitää saada pakastimentäytettä heille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuo lohi on ihan molempien herkkuruokaa. Tai olisihan se vähän hassua, että isäntä juoksee lohen perässä ympäri maita ja mantuja ja sitten ei saaliin tullessa söisi sitä. Saas nähdä ollaanko yhtään kyllästytty loheen siinä vaiheessa, kun pakastin on syöty tyhjäksi.... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)