perjantai 29. elokuuta 2014

Wokkia kasslerista


Yhdessä suosikkiblogeistani, Kääpiölinnan köökissä, oli tehty viime viikolla herkullisen näköistä wokkiruokaa. Yhtäkkiä muistui mieleeni vanha suosikkiruokani, lihaa ja kaalia. En ole tehnyt sitä kertaakaan sinä aikana kun ollaan isännän kanssa oltu yhdessä. Syystä että isäntä oli sitä mieltä ettei tykkää paistetusta kaalista. Ja kuinkas sitten kävikään. Ruoka uppos kuin hohtimet kaivoon ja kaikki olivat tyytyväisiä! Tätä tehdään meillä uudestaankin. 
Tein pieniä muokkauksia tuohon alkuperäiseen reseptiin, tässä meidän versio.

Wokkia kasslerista


500g possun kassleria suikaleina (voi käyttää muutakin lihaa)
öljyä
mustapippuria
ripaus suolaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
3 porkkanaa
keräkaalia
0,5dl soijaa
1rkl omenaviinietikkaa

  Ota liha huoneenlämpöön ainakin puolisen tuntia ennen valmistusta. Viipaloi valkosipulinkynnet, suikaloi sipulit, kesäkurpitsa, porkkanat ja kaali.
  Kuumenna öljy wokissa tai muussa laakeassa pannussa. Ruskista lihat pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Mausta lihat pippurilla ja suolalla. Nosta kaikki lihat takaisin pannuun, lisää sipulit ja valkosipulit ja kypsennä pari minuuttia. Lisää joukkoon kesäkurpitsa, porkkana ja kaali. Kypsennä muutama minuutti ja lisää pannulle soija ja etikka.
  Kypsennä ruokaa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Tarjoa riisin kera.


Lupasin jo alkuviikosta, että esittelen reissuostoksiani. Paljon ei matkalta tavaraa mukaan tarttunut, lähinnä vain ruokaa (poroa & lohta). Mutta jotain pientä sentään.... :) Nämä ihanat kalavuoat tarttuivat mukaani Ylitornion paikallisesta S-marketista. Isompaan vuokaan saa hyvin vaikkapa uunikalan ja pienempään esim. graavikalaa.


Tälläisen kannun perään haikailin jo keväisellä Gotlannin reissulla, mutta en silloin raaskinut ostaa. Nyt sain isännän ostamaan sen mulle, ja kyllähän se on jo kovassa käytössäkin ollut! Ihan paras kannu, kun siinä on tuo mitta-asteikko sisällä.


Lisäksi sain LOPULTAKIN itselleni pumpputermarin. Tähän mennessä olen aina joutunut joltakin vinkumaan lainaan, jos on ollut jotain juhlia tms. Mutta nyt mulla on ihan ikioma. Myös kissojen hoitaja sai tuliaisiksi samanlaisen! 


Jahas, ja sehän on jälleen perjantai! Ei siis muutakuin oikein mukavaa viikonlopun odotusta kaikille blogini lukijoille!! <3


10 kommenttia:

  1. Todella herkkua! Vastustamaton yhdistelmä: kunnon rasvaista lihaa, kaalia, kasviksia ja RIISIÄ! Olen niin riisinsyöjä...vaikka tykkään kyllä perunastakin. Ihan varmasti nämä raaka-aineet päätyvät meidänkin pataan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Anne! :) Me taas ollaan sellaisia perunansyöjiä, oli ihan kivaa vaihtelua välillä syödä riisiä. Yritin vieläpä keittää sitä niin paljon että riittäisi koirallekin, mutta isäntä söi kaiken, taas... :D

      Poista
  2. Meillä myös tehdään tätä pian... viimeistään ensi viikolla joku päivä. Tosin lihaksi jotain muuta kun kasleris, kun se ei meillä oikein uppoa. tai jos huiputtasin kanssasyöjää sen suhteen... kaaliruoat kasvislisällä....nam. Mukavia ostoksia olet tehnyt/saanut...mittakannun tahtos kans.

    Oikein ihanaa viikonloppua teille kans, myös nelijalkaisille kamuille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä toimii hyvin jokin muukin liha. Meillä vaan sattui olemaan iso köntti kassleria kotosalla. Osa meni meidän ruokaan ja loput jauhettiin koiruudelle ruoaksi! Näin meillä! :)

      Poista
  3. Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla tätä kaalinkin kera :) Tämä tässä bloggaamisessa on just ihanaa, kun reseptit elää ja saa toisilta vinkkejä mitä voisi tehdä toisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tää on just parasta, kun saa jakaa reseptejä ja toiset laittaa niihin vielä oman mausteensa jne jne. <3

      Poista
  4. Maukkaan näköistä wokkia. :) Minä kans tykkään kaalista wokkiruoissa (ja kyllä ihan muutenkin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kaalista, ihan joka ruoassa, mutta olen kyllä ylpeä tuosta meidän isännästä joka myös muutti käsitystään kaalista! :)

      Poista
  5. Tämä resepti todellakin osui ja upposi, tätä wokkia tullaan meilläkin tekemään. IIIHANIA astioita, olen astiahullu, kippoja ja kuppeja tursuaa joka kaapista! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä astiahulluja on siis kaksi! :D Ruotsin puolen kaupoissa olisi ollut vaikka kuinka paljon iiiiiihania astioita, mutta valitettavasti kaikkea ei vaan voi ostaa... Niinpä päädyin tällä kertaa näihin ostoksiin. Ja olen kyllä erittäin tyytyväinen!! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)