keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Metukkasarvia pikkujoulupöytään


Tässä on hyvä vinkki miten hävittää joulun aikaan kaikkea "ylijäämätavaraa" jääkaapista. Torttutaikinaa kuitenkin melkein joka pakastimista löytyy. Meilläkin näihin sarviin päätyi purkkien loppuja ja sen sellaista ja hyvin upposi kaikkiin syöjiin. Samalla sain tehtyä ensimmäiset joulutortutkin! ☺ Töistä päästyä masensi niin kovin tuo vesikeli, mutta kyllä taas piristi kun sai vähän tehdä herkkuja! ♥

Metvursti-paprikasarvet


torttutaikinaa (pakaste)

Täyte:
metvurstia
paprikaa
chiliä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Paholaisen hilloa
juustoraastetta

Voiteluun:
munaa

Suikaloi metvursti. Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja ne edelleen pieneksi silpuksi. Lisää tuorejuustoon mausteeksi paholaisen hilloa tai käytä valmiiksi maustettua tuorejuustoa.
Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2–3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle salami-paprika-chilisilppu ja mausta. Laita halutessasi täytteiden päälle vielä hieman juustoraastetta.
Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.


 Sarvet saivat kaverikseen  Fuller's Old Winter Ale -olutta. Tykkään muutenkin Fuller'sin oluista, eikä tämä tehnyt poikkeusta. Jotenkin näiden oluiden takaa maistuu ne Lontoon hämyiset pubit.


Fuller, Smith & Turnerin panimon sijaintipaikalla Chiswickissä Länsi-Lontoossa on pantu olutta jo vuodesta 1654 lähtien. Itse panimo on perustettu vuonna 1845, ja kolme perustajaperhettä omistavat yhä enemmistön panimosta. Fuller's on Lontoon ainoa jäljellä oleva itsenäinen panimo.

Tämä olut sopii sekä ihan nautiskeluun, että esimerkiksi juustojen ja pataruokien kaveriksi. Ja miksei tämäkin sinne joulupöytään sopisi.
Hintaa oluella on 4,19 € (melko kallista...) ja prosentteja 5,3 %.


..ja samaan syssyyn kun uuni lämpes, niin pitihän niitä normaaleja "heittotähtiäkin" tehdä.
HUOM! Ostin tuon ihanan, kuvassa näkyvän emalisen muumivuoan laivalta, itselleni vähän (ansaittua) ennakkojoululahjaa.... ☺



4 kommenttia:

  1. Oi että miten hauska idea! Täytyy varmaan käydä kurkkaamassa löytyisikö ainekset kaapista. Luulen nimittäin, että meilläkin katoaisivat melko nopsaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ajattelin heti ensi viikolla kokeilla näitä uudestaan ja uusilla täytteillä. Jotenki houkuttais kokeilla miten chili-tonnikala toimii näissä.... ☺

      Poista
  2. Nams, hyvältä näyttää ja kuulostaa! :) Ja niin ihana toi muumivuoka! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin arvasin, että sä ainakin ihastut vuokaani! ☺ Siellä olis ollut samaan sarjaan myös ihania kattiloita, pieniä ja isoja. Eikä hinnat päätä huimanneet, olivat nyt jossain tarjouksessa. Mutta ei viitsi kaikkea ostaa kerralla.... ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)