perjantai 24. heinäkuuta 2015

Herkullinen pastitsio & punajuurisalaatti


Lasagneen ja sen eri muotoihin ei ehkä kyllästy koskaan. Tässä taas yksi ihan superhyvä versio. Tämä vain parani vanhetessaan (eli tekeytyessään muutaman päivän jääkaapissa). Ohje on Maukasta minibudjetilla -blogista. Ja blogin nimenkin mukaisesti tämä syntyi aika minibudjetilla. Hyvää ja halpaa!

Pastitsio


400g jauhelihaa
sipuli
muutama valkosipulinkynsi
tölkki tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
tinjamia
basilikaa
välimeren yrttiseosta
öljyä

täysjyvä pastaa

5 dl maitoa
2 rkl jauhoja
1 rkl voita.
1/3 pakettia koskenlaskijaa
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
juustoraastetta

Kuullota sipulit, lisää jauheliha ja paista suunnilleen kypsäksi. Lisää mausteet ja tomaattimurska ja jätä kiehumaan kokoon. Kun suurin osa nesteestä on haihtunut, keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Sekoita jauhelihaseos pastaan ja kaada vuokaan.
Tee bechamel-kastike. Sulata voi pannulla ja sekoita jauhot. Sekoittele jauho-voi-seosta pari minuuttia ja lisää lämmitetty maito. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää koskenlaskija kiehuvaan kastikkeeseen pieninä paloina, anna sulaa ja sekoittele. Kaada kastike pasta-jauhelihaseoksen päälle, ripottele juustoraaste ja paista 200 asteessa noin puolisen tuntia.


 Tämä punajuurisalaatin ohje taitaa löytyäkin jo blogista, mutta laitetaan nyt uudelleen jos joltain on vaikka mennyt ohi. Meillä asuu punajuurisalaatin suurkuluttaja, ja sen salaatin tulee olla nimenomaan Forssan punajuurisalaattia. Mutta nyt löytyi sille korvaaja, ihanaa. Tulee sitäpaitsi paaaaaljon halvemmaksi tehdä itse. Ohje on alunperin Kivistössä -blogista.

Punajuurisalaatti


4-6 etikkapunajuurta
1 kevätsipulin- tai uuden sadon sipulinvarsi
1 prk smetanaa
2 rkl majoneesia
1 tl piparjuuritahnaa
suolaa
mustapippuria

Suikaloi punajuuret ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon. Sekoita sitten muut aineet keskenään, lorauta joukkoon tilkka etikkapunajuurten nestettä ja mausta suolalla pippurilla.


Mukavaa viikonloppua kaikille!!! ♥
Minä jatkan riiviön metsästystä...Kyllä, meille on tullut perheenlisäystä, mutta siitä lisää myöhemmin!! ☺

15 kommenttia:

  1. Mä kuolasin samaisen ohjeen perään, mutta vielä en oo saanut testattua :) Täytyisi tuo punajuurisalaatinkin ohje ottaa talteen, sillä punajuurisalaatti on munkin herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hauska että kaikilla ottaa samat herkulliset reseptit silmään!! ☺

      Poista
  2. Jaaha, taas yksi ohje lisää meikän reseptikansioon :) Ihanaa kun sulta saa näitä reseptejä arkiruokailuun <3 Välillä on tosi vaikea keksiä mitä sitä syötäisiin. Me suositaan just laatikkoruokia, koska niistä syö useamman päivän. Ja ilman muuta itsetehtynä, meillä ei eineksiä suvaita! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Jonna kuulla että näistä on ollut hyötyä!! ♥
      Sama mulla että tykkään arkena tehdä helppoja laatikkoruokia, jotta ei tarvitsisi ihan joka päivä viettää aikaa hellan ääressä.

      Poista
    2. ..niin ja peukut tuolle einessuvaitsemattomuudelle!!!!!

      Poista
  3. Laitoin heti testaukseen, on uunissa parhaillaan 😊Kohta maistellaan.

    VastaaPoista
  4. tämä vaikuttaa tosi hyvältä ja tuo punajuurisalaatti,forssan on aina ollut herkkuani,mutta en ole missään ennen törmännyt itsetehtyyn,en ainakaan heti muista =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama meillä on, että aina pitää olla Forssan punajuurisalaattia. Eihän tämä nyt ihan yksiyhteen samalta maistunut, mutta hyvin paljon sinne päin.

      Poista
  5. Herkullinen ohje...arvoin tämän ja sen kaalilaatikon kesken ja kaalilaatikko voitti tällä kertaa.....menempä nyt penkomaan sen ohjeesi esille, että saan laatikon aikanaan uuniin... tätä kenties jo loppuviikosta. Ihanaa, kun ei tartte ite miettiä mitä tekis, kun vaan tulee hakemaan ohjeita....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Mimmi kuulla!!! Niin on sunkin blogi täynnä herkullisia ohjeita, ja minäkin kävin tässä taannoin sieltä yhden ohjeen taas kaivamassa. Mutta siitä lisää myöhemmin.

      Poista
  6. Lasagne on herkkua millä versiolla vain. Koskenlaskijalla saa ihanaa makua tälläisiin uuniruokiin. Juuri eilen näkyi koskenlaskijamainos ja mietin mitähän kokkailisi että sitä saisi käytettyä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin totta, lasagnesta saa tehtyä ihan mielettömän monta herkullista versiota!!

      Poista
  7. Tää oli kyllä aivan tajuttoman hyvää. Suosittelen niille, jotka ei ole ehtineet kokeilla. Ja heleppo kuin mikä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku komppauksesta, minäkin tykkäsin ihan mielettömän paljon!!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)