sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Texmex-omeletti


Nyt en ehkä voi tarpeeks hehkuttaa, mutta tää oli oikeesti ihan mieletöntä herkkua!! Ja mullekin sallittua! ♥ Suuren suuri kiitos Ruokapankki -blogiin hyvästä ideasta!
Tätä kokeillaan jatkossa myös kanasta. Ja kokeillaan myös erilaisia salsa-reseptejä. Ja seuraavaksi ostetaan ehkä kaupasta pelkkiä valkuaisia. Nyt meni keltuaisia niin paljon hukkaan. Tai ei ne hukkaan mennyt, vaan koiralle ja kissoille. Ja voisihan niistäkin tehdä toki jotakin, mutta....

Texmex-omeletti yhdelle


1 kokonainen kananmuna
3 kananmunan valkuaista
suolaa 
mustapippuria
voita

Vatkaa vispilällä kaikki muut aineet paitsi voi hyvin sekaisin. Laita voinökäre pannulle ja anna sen sulaa siihen. Lisää munaseos ja anna kypsyä hiljalleen toinen puoli ja käännä hetkeksi toinen puoli. Sitten vaan lautaselle ja päälle jauhelihaa, salsaa, guacamolea, ranskankermaa, äidin tekemää paholaisenhilloa, salaattia ja fetajuustoa.

Salsan ja guacamolen ohjeet löytyi Just my imagination -blogista, kiitokset sinne! ♥

Salsa


2 tomaattia
1 pieni punasipuli
1 mieto punainen chili
1 dl tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
puolikkaan limen mehu

Poista tomaateista siemenet ja ylimääräinen neste. Pilko tomaatit ja hienonna punasipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele. Sekoita ainekset keskenään. Lisää silputtu korianteri, mausteet ja limen mehu. Lopuksi lorauta oliiviöljyä oman maun mukaan joukkoon.

Guacamole


2 kypsää avokadoa
1 pieni punasipuli
1 mieto punainen chili
½-1 valkosipulin kynsi
n. 1 dl korianteria
ripaus suolaa
limen mehu

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaiverra hedelmäliha puolikkaista irti lusikalla ja painele haarukan avulla "mössöksi". Hienonna punasipuli sekä haluamasi määrä valkosipulia. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele. Sekoita ainekset keskenään. Lisää seokseen puolikkaan limen mehu ja mausta silputulla tuoreella korianterilla. Lopuksi lisää suolaa oman maun mukaan.


Jauhelihan maustoin suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla, paprikamausteella, chilillä ja pienellä määrällä tomaattipyrettä.


6 kommenttia:

  1. Maistuis varmaan mullekki! Mut siis pelkkiä valkuaisia kaupasta, häh??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitilan kanatarha valmistaa ainaki sellasta pelkkää valkuaista, sitä saa sellasessa pahvitetrassa.
      En oo kyllä Somerolla missään nähny, mutta isommista kaupoista saa.
      Toki keltuiaisista joita jää yli, voi tehdä vaikka majoneesia tai jotain muuta kivaa.... ☺

      Poista
  2. Mukavaa että pidit tuosta tex mex lättysestä, se on tosiaan meijänkin ihan ehdoton suosikki :) Helposti muunneltavissa ja heleppo. Pitääkin tutkailla sun blogia vähän paremmin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin pidimme, suuren suuri kiitos!! ♥ Kerrankin ei tuntunut että pitäisi "ruokarajoittuneisuuden" takia luopua jostain hyvästä. Päinvastoin. Nyt sain jotain huippuhyvää tilalle!! Ensi kerralla testailen uusia täytteitä, varioitavaa riittää vaikka ja kuinka ;)

      Poista
  3. Kuolasin jo yksi ilta Instassa tätä, voi naaaam. Näyttää niin hyvältä, tex mex toimii aina. On kyllä aika täydellinen iltapala.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, texmex TOIMII!! ☺ Mutta tämä on vielä aika paljon parempaa kuin kaupan valmismössöt- ja lätyt...

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)